Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (9)

Polytechnika

Polytechnika (2009)

Jméno útočníka není ve filmu nikdy zmíněno. V závěrečných titulcích je k jeho postavě odkázáno pouze pojmenováním "The Killer".

Polytechnika

Polytechnika (2009)

Snímek je založen na skutečné události z roku 1989. Pětadvacetiletý Marc Lépine tehdy na montrealské polytechnické škole zabil 14 lidí a dalších 14 zranil.

Polytechnika

Polytechnika (2009)

Film byl před komerčním uvedením promítnut rodinným příslušníkům skutečných obětí. Ti jeho vydání schválili.

Polytechnika

Polytechnika (2009)

Snímek byl natočen jak ve francouzském, tak i v anglickém jazyce.

Nula od nuly pojde

Nula od nuly pojde (2006)

Billy Asher musel po Francouzi Jeanu-Baptiste Andreovi „projet“ jeho scénář a upravit ho do anglicky srozumitelnější verze.

Sociální síť

Sociální síť (2010)

Ve scéně, kde Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) podvádí při vypracovávání práce pro svoji závěrečnou zkoušku, zmíní, že si založil falešný účet na Facebooku a nahrál tam fotky, které nechával své přátele komentovat. Při krátkém záběru na obrazovku laptopu lze vidět, že falešný účet je založený pod jménem Tyler Durden, což je odkaz na postavu Brada Pitta z Fincherova filmu Klub rváčů (1999).

Ink

Ink (2009)

O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray.

Reklama