Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Modrá laguna (1980) 

Ja to vidím tak, že ta kritizovaná naivita a blbost je páteř filmu. Řekla bych, že pojmy romantika a zamilovanost - tj. bezdůvodnost - se dají přeložit jako naivita a blbost a najednou jsou to negativa. Tyhle osmdesátkový filmy, taková krásná klasika, co na tom chápat. Kdo hledá, najde,záleží jestli hledáš zápory nebo klady.

plakát

Ten třetí (2013) 

Ne že by mě to bavilo od začátku a bez přestávky, ale moje reakce při titulkách: WOW. Sto procent to neni, ale pět hvězdiček zaslouženě. Být v kině, tak jsem možná i zatleskala. :)) Po dlouhé době jsem si uvědomila kolik se toho dá říct beze slov. Tenhle film je důkazem toho, že pokud se určitý věci řeknou, ztratěj hodně na svym významu. Musela jsem to sem napsat, i když jsem se tim dostala přesně

plakát

Zmizení (2013) 

I když by se našlo pár neslaných, mastných-ála-americký-hamburgr scén, např. trumpeta....... pořád převažují ty hodně emocionální. Oceňuji hlavně herce a kameru. Jen ať už prosim někdo zastaví to překládání názvů do češtiny :'(

plakát

Krásno (2014) 

Takže podle "kino-teorie" se mi všechno vynásobí dvěma a já uvidím tenhle film ještě jednou? YES I tak doufám že to bude mnohem víckrát!!

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Přívlastek "lyrická apokalypsa" sedí filmu natolik, že by ho měli psát automaticky za názvem. Po hodině jsem si myslela, že na zbytek už nemám, dokud mě nezaujalo toto ožánrování u Superperova komentáře, čímž mu za to děkuju, film za to nakonec určitě stál, s trochou nucené trpělivosti, akorát jsem potřebovala nahodit na tuhle lyrickoapokalyptickou vlnu. Jinak je to opravdu osobně pojatý, originální, možná jímavý výstup, každopádně ale také odvážný - jít s něčím takovým na trh (když se scénář jeví jako děravá pizza s jahodama místo rajčat.... takový pocit může jedině být následek roztržité pošetilosti...) Nakonec hezký, v kontrastu s tématem klidný film.

plakát

Cesta do Melonie (1989) 

Spád byl trochu příkrý, hodilo by se víc vodítek, což by na druhou stranu mohlo rozvláčnit z většiny tak našlápnuté tempo. Takže je alespoň víc prostoru pro fantazii. Originální příběh, kouzelná atmosféra, zábavně šílené charaktery postav.... do POEZIE vyprávění, (především vtipné je básnění poeta Williama), se vhoupnete s první mořskou vlnou a korábem kapitána Julgransfota (překladem "Noha vánočního stromku"). Ve chvíli, kdy mluvící bouřkový pták Ariel začne v plamenech pronášet kouzelnou formuli, načež poslušný kormidelník se vší upřímností a rozvahou prohlásí: "Hoří, kapitáne", vám opětovně dozní již dříve pronesená věta: "Tady se budou dít věci!"

plakát

Fanny a Alexandr (1982) 

Dětskýma očima jeden z nejkrutějších filmů. Jestli mi tady distributor tvrdí něco o režisérově vrcholné pozitivní energii a humorizování lidských osudů, musím ho nařknout že snad u sledování filmu poslouchal vánoční koledy a nahříval griotku. Jediným tématem je smrt, na kterou různé charaktery nahlížejí odlišně. Její frustrativnost je pohledem dětí vystupňována do všudypřítomného strachu z neznáma. A k tomuto hledisku mě myslím opravňuje sám titul filmu. Zrodila-li se tahle "freska" opravdu z Bergmanových autobiografických vzpomínek na dětství, vidím pak spojení fantazie a depresivnosti jako přirozený pocit. Vysoké hodnocení si autor zasluhuje právem, nikoliv však za nelidský syžet, ale za umění jej nemilosrdně lidsky vyjevit.