Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Hardcore Henry

Hardcore Henry (2015)

Splněnej sen. Už když jsem před několika lety viděl původní video Bad Motherfucker, říkal jsem si, jak by z toho byl naprosto parádní film. Stejně tak u nepříliš povedenýho DOOMa mi bylo líto, že kulervoucí first person scéna trvá jen chvíli. Hustokrutopřísný jatka, některý "akční" filmy proti Hardcore Henrymu působí jako plácání báboviček na pískovišti. EZ.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Film má výbornou úvodní scénu vylodění, která je místy až dechberoucí a pokud máte to štěstí, vychutnat si ji v kině či u domácího kina, atmosféra této scény je až neuvěřitelná a velmi na mě zapůsobila. Zbytek filmu také válečnou atmosféru podával velmi věrně, "oddechovější" momenty se střídají opět s výbornou akcí. Pro mě jeden z nejoblíbenějších filmů a to i díky hereckému obsazení.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Tento film jsem shlédl poměrně náhodou jednou v noci na ČT2 a musím řici, že jsem byl velmi mile překvapen. Velmi zajímavý příběh a výborné herecké výkony. Nejsem žádný fanoušek Jamese Marsdena, ale v tomto filmu je výborný, i když ho dle mého Gary Oldman jednoznačně převyšuje. Film si udržuje po celou dobu nápaditost a nenudí - navíc je zde i mnoho momentů k hlubšímu zamyšlení.

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Pro mě bezkonkurenčně nejlepší animovaný film všech dob - vtipné hlášky, úžasný příběh a dokonalá postava Antona Ega coby kritika. Bohužel, teď když si po sobě po několika letech čtu tenhle komentář, tak mě napadá, že právě díky Ratatouille a obrovskému úspěchu Remyho a spol. se (ještě více) roztrhnul pytel s mizernými animáky "pro celou rodinu", které jedou všechny v podstatě podle jedné šablony. Což mě vážně mrzí, protože jsem velkým fanouškem tohohle žánru.

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Jáchyme, hoď ho do stroje! (1974)

Jedna z mých nejoblíbenějších komediíí a filmů vůbec, na který se rád kouknu kdykoliv - výborné vtipy - Chocholoušek, STS Chvojkovice Brod, výstava miniatur... Luděk Sobota mi sice moc sympatický není, ale v tomto filmu mi vůbec nevadí, spíše naopak. "Slezte z toho lustru Donalde, vidím vás!"