Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Marie Antoinetta

Marie Antoinetta (2006)

Krása ! Až na moderní sportovní tenisku v jednom ze záběrů je Marie Antoinetta naprosto úžasné dílo co se týče kostýmů, interiérů, exteriérů a vůbec celkové vizualizace. Hudební doprovod otevírá poslední překážky před uvolněním strhující vlny emocí. Kirsten je skvělá, i když Marie ve skutečnosti taková krasavice nebyla, proč si to tak nepředstavit ? Proč nezapojit fantazii jako to provedla Sofia Coppola ? Ja ji to doslova "sežral", ale stejně se nevyhnu jediné ztrátě hvězdičky za postrádání trochu intenzivnějšího historického nádechu.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Americký Gangster stojí na mostě postaveným nejen z perfektního scénáře Stevea Zilliana, ale hlavně z hereckého výkonu obouch hlavních postav tohohle mafianského skvostu. Je to nádhera kochat se 157. minutovou projížďkou 70. léty, kdy trh s drogami byl v nejintenzivnějším rozkvětu. Vydírání, zkorumpovaná policie i armáda spojených států a mafiáni, kteří si z policie dělají hromadu legračních panáčků na hraní. Gangster má prostě styl a jednoho poctivého a neúplatného Russella.

Pokání

Pokání (2007)

Když sem si tak rekapituloval filmový rok 2007 a ptal se sám sebe, který film mě obdařil nejsilnějším zážitkem, to první, co se mi přeneslo přes ten malý bijící orgán z hrudního koše na jazyk, bylo jednoznačné, bezpochybné... a já to vyslovil - Pokání. Už dlouho sem u žádného filmu neproseděl závěrečné titulky ve stavu intenzivního tranzu s otevřenou pusou a vyvalenými oči. Pokání je jak sladký šlehačkový pohár plný neštěstí, podrazu, výčitek a smutku. Když si z něj ochutnáme, všechny tyto pocity se nám rozlijí po těle a my jen zažíváme tu neopakovatelnou euforii. Když se k tomu přidají opravdu famozní herecké výkony a ten úchvatný 5 minutový záběr po fracouzské pláži se skvěle propracovanými exteriéry, můžeme Pokání bez následných obav z pochybení označit za nejvelkolepější projekt roku 2007.