Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (158)

plakát

EZO.TV (2009) (pořad) 

Jedna hvězda za Vlastíka, to je démon !

plakát

Neznámý (2011) 

Pokud zrovna Liam Neeson natáčí v cizí zemi, tak film stojí za to (viz. 96 hodin). Zřejmě ho ta cizina nějak přitahuje a za to jsem velmi rád. Film jako takový se velice povedl, je napínavý, plný zvratů a velice překvapivý. Během sledování jsem měl několikrát pocit, že jsem tomu přišel na kloub ale vždy mě film dokázal přesvědčit o opaku. Proto mám takové filmy v oblibě a vždy jen čekám, kdy se objeví další podobného ražení.

plakát

Vřískot 4 (2011) 

Po slabší dvojce a trojce, je čtvrté pokračování příjemným překvapením, které rozhodně neurazí. Jen škoda, že pokračování přišlo po dlouhých jedenácti letech. Při sledování jsem nevěděl, jestli se mám bát nebo smát. Nakonec jsem se více smál. Jen by neškodilo více logiky, to je ale americký zvyk a mistrovi režisérovi to mile rád odpustím. Jen nevím, jestli další pokračování bude ku prospěchu. No, nechme se překvapit.

plakát

Cizinec (2010) 

Ano, něco tomu chybělo. I přes skvělé obsazení a zápletku, to na mě působilo tak nějak jednoduše. Výprava, hudba a obsazení by nebylo vůbec zlé, ale jako celek to dle mého nějak nefungovalo. Angelina mě moc nepřesvědčila, zato Johny Depp ano a velmi příjemně. Škoda, že nedostal více prostoru.

plakát

Rango (2011) 

Po nepřekonatelných Autech je Rango můj druhý nejoblíbenější "animák". Skvělá práce režiséra Verbinskeho, kterému není cizí žádný žánr. Studio Pixar by se mělo začít obávat, protože tak skvělou animaci jsem dlouho u žádného filmu neviděl. Líbili se mi charaktery všech postav a především had Jake, ten byl jednoznačně nejlepší. Jeho nástup na scénu si bude pamatovat i můj subwoofer, který na takové zvukové peklo není zvyklý. Vše podtrhává skvělý dabing Johnyho Deppa a především skvělá hudební kulisa od mistra Hanse Zimmera. Více takových "animáků".

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

U filmových sérií obecně platí, že každé pokračování je většinou nastavovaná kaše. To ale neplatí o tomto snímku ! Stará parta je zpět, doplněná o svalovce Dwayna Johnsona a můžu s klidem říci, že "Skála" je zpět. Místo rychlých aut bylo ve filmu spíše více akce, to mně ale nijak nevadilo, ba právě naopak. Naopak, co mi vadilo, byla závěrečná honička. Zákony fyziky nikomu asi nic neříkají. Uznání si zaslouží režisér Justin Lin, který se hodně poučil a nastavil akční laťku hodně vysoko, bravo pane režisére, jen tak dál. Už teď jsem zklamaný, že šesté pokračování je naplánováno až za dva dlouhé roky.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Kam se proboha poděl starý dobrý Sherlock Holmes ? Tahle napodobenina mě nijak zvlášť neuchvátila, ale na druhou stranu jsem to tak trochu čekal. Efekty vypadají více než dobře, je tam také spousta akce ale nikdy jsem nečetl o tom, že Sherlock Holmes dokonale ovládá bojové umění, to už mi přišlo trochu moc. Výborné kulisy, pohrávání si s časem a především výborná hudba si ty tři hvězdy zaslouží.

plakát

Mlha (2007) 

King a jeho dvorní režisér Darabont, to je vždy záruka kvality. První polovina filmu nic moc, ale druhá půlka stojí rozhodně za to. Celé se to odehrává v podstatě na jednom místě, to ale vůbec nevadí, naopak je to ku prospěchu věci. Nestvůry ukryté v mlze působily odporně, ale mnohem odporněji na mě působila fanaticky posedlá dáma. Překvapivý konec korunuje kvalitu tohoto filmu. Film tedy rozhodně doporučuji a pro fandy žánru je to naprostá nutnost !

plakát

Na doraz (2010) 

Souhru dvou rozlišných postav jsem ve filmech viděl několikrát, čekal jsem tedy, že humor už musí být doveden k dokonalosti. Bohužel se tak nestalo, nebýt totiž pár vtipných momentů a dobrého výkonu Zacha Galifianakise, tak s hodnocením půjdu ještě dolů. Odporný masturbující pes a trapné "vtipy" sráží kvalitu dolů. Potenciál tam ale byl. Je škoda, že nebyl využit.

plakát

Předčítač (2008) 

Skvělý film, který ale můžu vidět jen jednou, a přesto se mi vryl do paměti a také tam zůstal. Perfektní, neotřelý námět a výborné herecké výkony (především Kate Winslet). I přes poněkud nudnější první polovinu má film docela spád a s velkým zaujetím jsem čekal na pointu, která mě velmi překvapila. Silný příběh s neočekávaným koncem. Jen více takových filmů.