Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 051)

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Nikdo nemůže vystoupit ze svého příběhu." Hyperaktivní Rango hýří energií, kaleidoskopem pestrých rozmanitostí, rozpoutává ohňostroj vtipných situací – zase jeden vysmátej… a nabízí i lákavou ochutnávku ohnivého nachos. Gore Verbinski sází na detail a grafiku, čímž dělá z Ranga výjimečný animák. Samozřejmě s nemalým přispěním Johnnyho Deppa:-) Ale jak je pro mě typické… a s oblibou se vydávám proti proudu… vybírám si právě zavrhovaný český dabing. A tím tento výřečný chameleon s hlasem Ondřeje Brzobohatého získává působivou slovanskou hravost – jasný, musím splynout. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a nevídaný animák v čele s úchvatným Johnny Deppem,který si brilantně poradil s dabováním trhlého chameleona Ranga.Milý příběh,sympatický humor a vizuálně taky hodně povedené, i když je pravda,že Divokému západu dvakrát neholduju :-)Akční scény byly poutavé,nicméně mě nezasáhly tak jako ty pochmurnější a klidnější chvíle.Každopádně dobré čtyři hvězdičky. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a humorný film. Dobre vymyslené gagy, film pekne graduje, má dobrú hudbu, skvelého hlavného hrdinu a aj zaujímavé vedlajšie postavy. Prečo sa takéto westerny už netočia? Prečo sa nemože natočiť aj poriadny hraný nekompromisný western podla zabehnutých pravidiel? Animák RANGO ukázal, že dodržiavanie sa westernových pravidiel stále funguje. Prináša zábavu pre celú rodinu. Aj keď v tomto prípade sa jedná o niečo špeciálne - je tu množstvo odkazov na klasiky žánru. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tady někdo musel celý život věnovat westernovému žánru (zejména studii filmu Čínská čtvrť) a poté mu dát poctu ve filmu Rango. Do detailu propracovaná montáž, která ve své 2D verzi nakopává zadek 3Déčku. Gore Verbinski si díky Pirátům z Karibiku vypiloval vizuální styl, který mu poté do Ranga nacpal výtvarník Mark McCreery. Z Pirátů si vzal i hlavního herce Johnnyho Deppa, který svůj podivínský charakter drží rázně až do konce a nakonec Hans Zimmer dodává hudební složku ve stylu Ennio Morricone-spaghetti. Pro mě velké filmové překvapení roku. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Špagety, chorizo a chilli. Výborná kombinace. Ujetější a dospělejší než pixarovky, přitom neméně zábavné a konzistentní po emocionální stránce (od smíchu přes strach až k dojetí). Hyperbolizací žánrových konvencí, sklony k sebereflexivitě a množstvím odkazů ke konkrétním filmům Rango oblažuje mysl otupělou splývající mainstreamovou produkcí natolik, že jsem si jej napoprvé hlavně užíval a byl z něj nadšený, namísto analyzování, z čehože a proč jsem tak nadšený. Z animované tvorby mne posledně srovnatelně nadchly Divoké vlny, jež by s „vyprahlým“ Rangem mohly tvořit vybalancovaný dvojprogram. 95% Zajímavé komentáře: DaViD´82, KarelR ()

Galerie (70)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první animovaný film kompletně vytvořený studiem Industrial Light & Magic, které stojí např. za vizuálními efekty pro filmové série Hvězdné války (od r. 1977) a Indiana Jones (od r. 1981), film Terminátor 2 a pro stovku dalších filmů. (Brousitch)
  • Johnny Depp vedle Ranga namluvil také Larse. Stephen Root pak propůjčil hlas dokonce trojici postav, a to Docovi, Merrimackovi a panu Snugglesovi. (Pir.z.Ka)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama