Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (455)

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Zásadní problém Game Story spočívá v tom, že asi ani tvůrci sami pořádně nevěděli, jestli tvoří dokument nebo komedii.  Humorná složka je trochu na krev. Některé prostřihy i pár hlášek Alžběty jsou celkem OK, ale často to působí hodně na sílu. Je tam vidět podobný styl jako u What the fact, kde to ale působí o kus lépe, protože hlášky běží jen jako audio na pozadí. Na druhou stranu kdo by čekal, že uvidí svatbu Jirky Káry v pořadu ČT? :-) No a na pořádný dokument, který by herní byznys u nás řádně rozebral, je v takhle krátkém formátu zoufalý nedostatek prostoru. Člověk (teda aspoň takový, který se o hry trochu zajímá) by chtěl vidět víc a ... to už je konec?! Informační hodnota je tedy sporná. Přitom materiálu očividně muselo být natočeno podstatně, podstatně více. Škoda. Třeba se v budoucnu dočkáme Game Story 2, kde ubude cringe a přibude informací. Tu spíš nezaslouženou čtvrtou hvězdičku přidávám za odhodlání něco podobného v našem vidlákově vůbec vytvořit a prosadit.

plakát

Dva machři mezi nebem a peklem (1972) 

Jako komedie jsou Dva machři málo vtipní, jako dobrodružný film zase málo dobrodružní. Atmosféra a kouzlo v neokoukaných kulisách a časovém zasazení se filmu upřít nedají, ale právě ta rozervanost - je to komedie? je to dobrodružný film? - prostě nedovolí filmu dobře fungovat.

plakát

Ghost Rider (2007) 

Byla to příšerná slátanina s kamenným xichtem Cagem v hlavní roli. Zbytek hereckého obsazení tomu taky moc nepomáhal (snad až na Sama Elliotta) a tak snad jediným pozitivem je vědomí, že kdyby mi při zhlédnutí tohoto filmu bylo 11 let, byla by to totální pecka.

plakát

Hamburger Hill (1987) 

Zase trochu jiný pohled na Vietnam. Film je, po úvodních minutách zasvěcených drobnému představení osazení čety a kusém přešlapování na místě, jedna velkolepá řezničina ve jménu dobytí bezvýznamného kopce. Postavy jsou tu skutečně poměrně dost anonymní a málo prokreslené, ale nebál bych se tipovat, že je to úmyslem. Zapadá to totiž do celé koláže filmu, kdy voják je jen ono maso do mlýnku.

plakát

Tikot hodin (2011) 

Námět a koneckonců místy i atmosféra je docela slušná. Problém nastává v okamžiku, kdy se začne mluvit o cestování v čase, protože to s sebou prakticky vždy přináší několik pořádných kopanců. Tady tomu není jinak a ty kopance jsou zamířené přesně do slabin. Bohužel, těch logických lapsů je tam tolik, že to je až k pláči.

plakát

Blade Runner (1982) 

Přes původní odpor k Harrisonu Fordovi jsem se s odstupem let podíval na film znovu a musím říct, že má přeci jen něco do sebe (film, ne Ford). Atmosféra a prostředí je přesně v tom duchu, jaký by člověk od P. K. Dicka čekal.

plakát

Létat jako pták (1984) 

Divný film s divným námětem s divnými herci a v divném prostředí. Stále ale jedna z lepších rolí N.Cage a možná až příliš uvěřitelně ujetý výkon M.Modina z toho dělají snesitelnou podívanou.

plakát

Sniper (2009) 

Opravdu nechápu zdejší hodnocení. Dokument informačně v lepším případě průměrný, zato zpracováním naprosto příšerný. Jako by nestačilo, že se veškeré moudra musí pro jistotu 10x zopakovat (když už ne slovo od slova, tak aspoň nějakým opisem říct znovu a znovu totéž), doprovodné "animace" také opakují stále stejné laciné záběry. No a nakonec při pokusech o rekonstrukce střel, to už je fakt dementnost na n-tou až jsem u toho usnul... Dvě hvězdičky z milosti za zajímavé téma. Velmi, velmi slabé.