Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Pro mě je tohle naprostá špička ledovce mezi staršíma seriálama.Co herec to zasloužilý umělec a jejich herecké výkony sou prostě uchvatnéé.Tohle je seriál který právem patří do zlatého fondu české kinematografie.Herecké výkony pánů-Sovák,Kemr,Větrovec,Vinklář ,Hlinomaz,Menšík, atd sou prostě nezapomenutelnéééé.Takové věci se prostě už nenatočí protože tak charizmatičtí herci prostě nebudou.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Neskutečný seriál.Pátračka na mě působila dojmem že je jedna velká rodina.Kor v posledních dílech kdy se na stanici stěhovali další a další lidi,i když nebyli přímo četníci.Trošku mě mrzelo že Arazím má zasednuto na Zahálku,který je přitom skvělý četník.Seriál za svých 39 dílů ani na vteřinu nenudil,střídal se humor i trochu smutna.No a v neposlední řadě musím vyzdvyhnout herecké obsazení.Arazím,Jarý,Ambrož,Zahálka sou jasní ale nesmím zapomenout na postavy které sou tzv.kořením seriálu.A to Líbal,Kliková,Ludmila,McGregor,Anděla,Elly Vienna a spousta dalších.Tohle je poklad od Moskalyka,,,,smekám!!!

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Co dodat???Seriál díl od dílu graduje a zraje jako víno.Největším kaprem je bezesporu Ondra Vetchý alias Jirka Luňák.Jeho mimika a hlášky sou bezkonkurenční.Kolikrát sem ani nedejchal abych slyšel co špitne.V práci nám zlidověly jeho hlášky typu.Máme roteiro,Já sem kapitán a trenér,Já viděl peklo.Seriál nám ukazuje jak to v nejnižších soutěžích v naší zemi chodí a můžu říct že je to naprostá pravda.Takže se těšme na celovečerák:-)))))

Rozpaky kuchaře Svatopluka

Rozpaky kuchaře Svatopluka (1984)

Jeden z top českých seriálů!!!!Plejáda českých herců mě nenechala ani na chvilku se nudit.Svaťa Kuřátko dobrák od srdce byl k sežrání!!!Škoda že už se takové seriály netočí:-((

Zdivočelá země

Zdivočelá země (1997)

Neskutečný poklad české seriálové dílny.Od první série až po konečnou čtvrtou jsem se ani na minutu nenudil.Výborné herecké obsazení od klaďasů(Maďěra,Kanda,Putna a všichni kaubojové) až po totální parchanty(Hejl,Žabák atd) je opravdu neskutečné.Člověk se až zasní do téhle pohádky.Hodně poučné pro nás mladé je jak se tahle společnost lidí vypořádávala s komunistickým režimem.Hodně poučné.Tohle je opravdu trezorová záležitost v dobrém slova smyslu.

Malý pitaval z velkého města

Malý pitaval z velkého města (1982)

,,Svodka událostí o zjištěných případech.... Kriminálka vedená přísným ale spravedlivým Břéťou Kubátem, který má k ruce rozmanitý tým vyšetřovatelů. Nejzkušenější z týmu je rozvážný a bez zbraně sloužící Ruda Pekař který je dobrákem celého mančaftu. Dalším je Libor Krejcárek který se zakousne a nepustí dokud případ nerozlouskne. Hezounkem a seladonem týmu je Kamil Hamřík který nenechá na pokoji žádnou sukni, ale pozor i on umí.-)).Benjamínkem je Jiříček který teprve sbírá zkušenosti ale snahu má moc velkou, někdy musí dostat i přes prsty aby zvolnil a nebyl unáhlený :-)) Moc fajn parta chlapů na straně zákona.

Okres na severu

Okres na severu (1981)

Vím ze odpůrci normalizačnich serialů točených po chuti hlavních představitelů KSČ mají na tento seriál svůj jasný názor ale já a to nejsem zaplatpánbůh levičak,sem byl mile překvapen a to bylo po dlouhé době sháněni.Skvělým hereckým výkonem se tu blískl Moučka který se pro takové role asi narodil,na všechno má odpověd a nic ho nerozhodí.Škoda jen ze ČT nevysílá podobné seriály třeba klidně kolem půlnoci v nějakém archivním pořadu.Protože jak mi mladí(ročník 84) se máme o této době dozvědět co nejvíc když není možnost.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Mám rád filmy a seriály z doby komunismu a to z důvodu toho že sem tu dobu nezažil.Proto vítám každou snahu filmařů nám mladým tuhle dobu přiblížit.A navíc když v tomhle seriálu hraje takový výčet skvělých herců je to jedině dobře.Čt nezklamala!!!!

Třicet případů majora Zemana

Třicet případů majora Zemana (1974)

Ať si každý o propagandě myslí co chce.Mně se tenhle seriál až na některé nezáživné díly prostě líbil.Atmosféra zpravidla u prvních dílů byla doslova na posrání a to právě většině dnešních kriminálek chybí.Dá se říct že to bylo i díky fantastické hudbě.Herecké výkony komentovat je na dlouho.Ale Zeman byl prostě polda dle mého gusta,do všeho pořádně zakousnutý a věděl kdy může trošku povolit.J.Hradec v podání R.Jelínka je dalším tahounem seriálu.P.Bláha v podání R.Brzobohatého je soupeř pro Zemana víc než stvořený.Tenhle seriál se dá prostě sledovat pořád.

Kutyil s.r.o.

Kutyil s.r.o. (2008)

Neskutečná nálož!!! Maďarská rodinka Děneréovcou na Slovensku ve Velkém Bieli to umí pěkně roztočit a sousedi Kečkeméty a Farkašová se musí mít pěkně na pozoru. A nejen oni. I soused farář jich má někdy plné brýle. Největším tahounem a perlou je Andy Kraus. Jazyk manželů Tunde a Lajoša který je směsicí maďarské slovenštiny je úžasný!!! Jejich názvy Sivečkin, Nem, Igen a další sedí jako prdel na hrnci. Nesnížil bych hodnocení ani jednomu dílu ze všech. Ach joo být tak další epizody. Jo a nesmím zapomenout na ozdobu 1. série Iboju která dodala pověstnou korunu a stejně jako Lajoš i já jsem její odstavení oplakal. Prostě toto Nem dopadne dobře!!!:-)) prestala som:))