Kinoautomat na bázi výchylky spotřeby elektrické energie. Pořad byl v dobách nemožnosti výběru tak sledovaný, že pouhý pohled na svítící a nesvítící sídliště ukázal vůli diváků :-) Docela dobrý nápad !(14.2.2003)

Dodnes nepřekonaný televizní Kinoautomat.(6.2.2003)

Průměrný seriál, zajímavý jen možností volby - za totality ale asi silný nadprůměr.(29.5.2003)

A to váhám ještě s více hvězdičkama , protože když se kuchař ocitnul v rozpacích , repubilka zablikala a kuchař věděl jak dál.(21.6.2006)

Kinoautomat je unikátní a výjimečný československý vynález Radúze Činčery, který ale dostal (těžko v tomto případě však napsat neprávem) mediální tvář Miroslava Horníčka, jenž ho uváděl a ,,obsluhoval". Diváci na Světové výstavě Expo‘67 měli sami možnost v určitých momentech rozhodnout o tom, jakým směrem se má ubírat děj sledovaného dramatického filmového kusu. Něco podobného se pokusili zapakovat československý seriálový král František Filip spolu s elitním českým scénáristou Jaroslavem Dietlem a vymysleli ,,teleautomat", tedy obdobu kinoautomatu, ovšem na seriálové bázi. Nápad to byl unikátní a v zatuchlých vodách československé postnormalizační televizní tvorby dokonce spásonosný...kdyby... Kdyby se tvůrci vyvarovali mainstreamové dobové produkce a hluboce neupadli do dobového tvůrčího stereotypu ála československá posedlost seriály. Dějově a obsahově je tenhle seriál skutečně hodně průměrný. Tři hvězdičky za nápad a nevšední originalitu, interaktivní přístup k televiznímu médiu, hodně skoupě ale za realizaci...(25.11.2007)

Navzdory všemu velmi příjemný, nenáročný seriál, na kterém mi paradoxně vadí jen trapný Josef Dvořák. Nicméně ostatní jsou znamenití, Jaroslav Dietl jako vždy napsal scénář, v němž připravil zajímavé, konfliktní situace i v tak zdánlivě nudném prostředí. Rozhodně mohu doporučit.(2.8.2003)

Velice příjemný seriál s Josefem Dvořákem. Na tomto seriálu každého nejvíce zaujme možnost volby (za totalita asi převratný seriál, který musel mít obrovský úspěch).(8.12.2007)

Samozřejmě, že jsem si seriál nenechal ujít! V poslední době zjišťuji, že nejlepší program je dopoledne na ČT1 a to archívy, kdy jsou vysílány různé inscenace, seriály a televizní hry z 80-tých let! Jinak celý den hraje hov..! A to mám 140 programů! V seriálu hrají skvělí herci, Veškrnovou jsem měl vždycky rád, než se stala Havlovou!!! A nejvíc se bavím pohledem na soudružky, držící krabice s prodlužovačkou! A co říkáte na tu "plazmovku" ve studiu? Ta je excelentní :-)(18.7.2008)

A) Má Sváťa knedlíky zachránit nebo za B) nemá Sváťa knedlíky zachraňovat. :)))))(20.4.2006)

Každou sobotu večer, kdy se Sváťa pouštěl do svýhch dobrodružství s hrnci a pánvemi, museli v jaderné elektrárně v Dukovanech zvyšovat výkon reaktoru, aby ČSSR při prvním pokusu o svobodné volby energeticky nezkolabovala.(18.12.2008)

Tohle jsem miloval!!(11.4.2007)

S odstupom času jedna hviezda dolu, ale doteraz si pamätám, ako som pri tomto seriáli šťukal odušu vypínačom :) Dietl seriálu dodal šťavu a Dvořák ako Svatopluk Kuřátko zase šmrnc.(22.8.2008)

Kvalitní herecká generace s problémem jménem socialismus a "dietlovský text".... špatná doba skvělých herců..a dobré hudby.!(28.8.2008)

Styl je zajímavý svojí možností volby a vykreslením charakterů, za což vděčím Jaroslavu Dietlovi. Seriál jsem viděl už dávno a nostalgie taky trochu zapracovala. Pokoukáníčko bylo celkově příjemné a nenudil jsem se.(29.5.2010)

Sváťa byl prostě hrdina. A když byl v úzkých, tak jsem taky klikal všemi vypínači, abych ovlivnil hlasování. Takže ty páteční večery na prahu 80. let u nás byly rozzářené jako vánoční stromeček.(11.12.2008)

• Kryton

Bohužel dnes to nemá své kouzlo.(21.9.2008)

Dávám čtyři hvězdičky, i když za to může velká dávka nostalgie. Pamatuju si jak jsme zhasínali nebo rozsvěceli světla v domě a legrace byla, že to tak dělala celá ulice. Kvůli tomuto pořadu jsem si jako malá holčička myslela, že Josef Dvořák se nejmenuje Josef ale Svatopluk a nějak jsem to nechtěla pochopit. I teď se na seriál ráda podívám, ale už nemá to kouzlo okamžiku, které míval.(14.12.2011)

5/10 Ve sve dobe neco neuveritelneho, ted uz spis usmevna vzpominka, ktera dnes uz docela nudi. Preci jen sledovat polovinu casu nekoho jak chysta jidlo nebo ho nosi zahranicnim hostum - to by mozna mohlo bavit kozatou Migelu nebo homo kluky v akci - me ne... Waldu po emerickem vyletu vysoupli z titulku. Josef nikdy neumel varit. Nataceno v Puppu - ehm v Moskve. Spousta dobrych hercu a skvelych krabic a la Kinoautomat. A samozrejme nadcasove pribehy/situace ze zivota - to je velke plus(26.8.2010)

ja to mel rad bylo to sice natoceno o dva roky drive nez jsme se narodil v nejsilenejsi dobe ale neco mne tam bavilo bylo to jidlo nebo snad pepa dvorak? bylo to prijemne a hlavne kdyz jsem pak videl soudruzky v publiku typu: dojnice, inzenyrka, jzd pracovnice... nemohl jsme se ubranit usmevu na me tvari... zejmena epizoda svickova kde si ,,SVáťa,, ziska srdce divky ovsem to je jen na pozadi velke kradeze svickove.... kdy si zahraje kuratko na erkila poarota:)(2.8.2008)

To primitivní hlasování bylo straaaaaaašný......(5.3.2009)

<< předchozí 1 2 3 4 5