Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (10)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Musím říct, že po dlouhé době film, který mě naprosto pohltil od začátku do konce. Zvuky, hudba, střih a obsazení naprosto úžasný.  U první časti jsem si říkala, že to vypadá docela slibně ale u té druhé, jsem si řekla, že to naprosto slibné je.

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Za mě fakt krásná pohádka s originálním dějem, krásné kostýmy i záběry vytkla bych tomu snad jen jednu malou scénu. Jinak ale po dlouhé době fakt něco hezkého. Zajímavý herci a pěkná lokace.

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Reálně tomu nemám co vytknout, skvělý

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Já tomuhle snímku reálně nemám ani co vytknout, koukala jsem na to s mladší sestrou (12let) a jí jen tak něco nebaví, ale tohle jí opravdu zaujalo. Má to takové své pohádkové i trochu strašidelné kouzlo. Určitě doporučuji.

plakát

Suzume (2022) 

Tenhle film mi co se týče děje, přijde trochu overrated, něco mi v tom chybělo, možná mi chyběly scény, které by se protkaly s tak krásnou hudbou, na které opět pracovali Radwimps. Hudba která by vás do toho přirozeně ještě víc ponořila (podobně jako u Your name,) a na kterou jsem se tolik těšila, hlavně na tu jednu konkretni skladbu Suzume- zklamání, dali ji nakonec až na titulky. Vizuálně stejně jako vždy úchvatně zpracovaný, Makoto Šinkai ví co dělá. Má to od všeho trochu, romantiku, kouzla, dobrodružství. Přesto mi tam něco chybělo, jakoby byl film ne úplně hotový, taková ta jiskra, díky které bych si řekla Wow. Možná je to tím, že tenhle snímek se svým způsobem udržoval v realitě, je fakt, že jsem měla neustále pocit, že stojim pevně nohama na zemi a možná jsem od toho taky jen až moc očekávala. Navíc si myslím, že tvůrci neměli konkrétně záměr v někom vyvolat silnější smutné či dojemné emoce, co se týče ztráty matky nebo jiné podobné formy. Ve mně to vyvolalo úplně jiné emoce, které se týkaly těch opuštěných míst a živelných katastrof. K tomu mě teda ještě překvapily odkazy na Ghibli studio filmy.  Tak či onak nemohu tomu dát míň jak 4 hvězdy.

plakát

Pařba ve Vegas (2009) 

Naprosto geniální a bláznivá komedie, která je podle mého o to vtipnější, že je dost reálná na to, aby se stala v reálném životě. Film krásně odsejpá, jestli máte chuť se pobavit na něčem ztřeštěném, tohle je ta správná volba.

plakát

Bez kalhot XXL (2015) 

Podle mě tohle není film jen pro ženy ale pro kohokoliv komu nevadí pánský striptýz a rád se pokochá jedinečnou atmosférou nějaké show, krapet díky tomu nahlédneme do života několika chlapů, kteří pojedou poslední sezónu v týhle branži. Jedná se o druhý díl, první jsem neviděla a i přesto, že má tenhle plno negativních hodnocení. Mě naprosto bavil, viděla jsem ho asi 3x, pokaždé se zasměju a pokaždé tam najdu jiný skrytý vtip, kterého jsem si předtím nevšimla. Jsou tam i vážnější, vcelku emotivní chvilky. Finish show byla naprosto skvělá a taky se mi moc líbila autentičnost jednotlivých charakterů.

plakát

Sirotčinec (2007) 

Horory ve výsledku zas tolik nesleduji, ale u tohoto se nemůžu rozhodnout zda jsem ráda, že jsem ho viděla či ne. Jednak je to naprosto skvěle zpracované dílo, které mě ale rozhodně poznamenalo.  Řekněme, že tohle je jediný horor po kterém jsem měla velký problém usnout a ještě mě doprovázely noční můry!  Rozhodně na to jen tak nezapomenu. Pojďme ale už společně na samotný děj. Žena, se svým manželem a synem koupí dům ve kterém vyrůstala a který byl jak už název snímku sám říká, sirotčincem. Není to klasická lekačka, ani klasické psycho a ani klasický děsivý dům, ale od každého něco, co se pak famózně zamíchalo dohromady. Ze začátku se vše jeví na první pohled v pořádku a očekáváte, že se sem tam jen po domě mihnou duchové dětí a tím to skončí, ale vše nabírá obrovský spád ve chvíli kdy se její syn ztratí. Začne díky tomu odhalovat děsivé tajemství a zjišťuje, že osud ostatních sirotků se kterými žila, nebyl tak růžový a ještě hrůzostrašnějším se snímek stává ke konci až zjistíte jaký osud potkal i jejího syna. Nejednou vám v průběhu přeběhne mráz po zádech. Rozhodně doporučuji.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) odpad!

Řekněme, že Superman byl vždy jeden z filmů i hrdinů, který jsem sledovala ráda a s nadšením,  přestože více preferuji Marvel comics a dokud mohl roli Batmana ztvárnit Christian Bale, tak mi tahle postava nikdy nepřišla nudná ačkoliv nemá žádnou superschopnost i starší George Clooney dokázal dát postavě jiskru, ale nebudeme se vracet do až takové minulosti. Zkrátka, tohle pro mě bylo naprosté zklamání, hloupé a nekonečné  hašteření dvou lidí, Batmanovi chyběla ta již zmíněná jiskra a celý film je  zbytečně protahovaný, doufala jsem, že to alespoň po nějaké té chvíli nabere obrátky a za každou cenu jsem to chtěla dokoukat, ale ve výsledku jsem se jen modlila, aby byl už konec. Pro mě naprosto nezáživné.

plakát

Kimi no na wa. (2016) 

Pokud si hned v hlavě říkáte, že nejste na romanťárny, věřte mi, že i přesto vás tenhle mistrovský kousek uspokojí. Jedno z nejkrásnějších anime, které jsem kdy viděla se ztrhujícími detaily, na které budete vzpomínat ještě dlouho a pravděpodobně se nejednou k filmu vrátíte a ještě budete mít chuť se sami vydat do Japonska a navštívit místa, která jsou do tečky ve snímcích přesná jako v realitě. Příběh naprosto jedinečně autentický a dojemný. Radwimps vytvořili něco velmi kouzelného co se týče hudby a známý režisér Makoto Šinkai se též opět překonal. Tímhle anime rozhodně nikdy nic nezkazíte.