Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (139)

Ydrosten

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se jen potvrdilo že se na čsfd těžce míjím s většinovým názorem. Po druhém díle nevidím jediný důvod tomu věnovat pozornost. Všichni jsou tu na pěst, nesympatičtí, nebo těžký případy s kartičkou ZTP, neustále se ksichtí, šklebí a chovají jak pětileté děti. Hlavní hrdina se mi zhnusil po asi minutě co se ukázal na obrazovce, ten brejlatej má stopro retardaci od narození, do teď bych nikdy nevěřil že bych mohl cítit averzi vůči zrzkám ale tahle kreatura to dokázala a trojmečák by zřejmě chtěl oskara, jinak si jeho trapnoafektované herectví nedovedu vysvětlit. Pochválit se dá snad jen prostředí a to že to vypadá celkově hezky. Hodnotit to nebudu. Nevím za co hvězdy a odpad tomu nechci dávat. I ta jedna hvězda by nedokázala vyjádřit co si o tom myslím. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Předloha je pro mne velká neznámá, ale seriál je nádherně imaginativní a zábavná věc, šikovně balancující mezi manga infantilností a dramatickou linkou. Naštěstí to i přes značné odlehčení napínavé je, umírá se tu a nebezpečí je citit, jinak by to bylo asi přeci jen už moc naivní. Zábavné různorodé postavy jsou navíc originálně a zajímavě obsazené a stylizace, barevnost a naprosto skvělá hudba to táhne hodně nahoru a další řady už nedočkavě vyhlížím. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O existenci mangy One Piece jsem až do uveřejnění seriálu na Netflixu neměl vůbec ponětí a po zhlédnutí první série jsem byl tímto projektem mile překvapen. Po vizuální stránce se seriálu nedá upřít animovaná předloha - ať už se jednalo o rozličné lokace, vzhled některých postav či prazvláštní výběr kostýmů - avšak i z hlediska chování postav jsem měl chvílemi dojem, jako bych (nostalgicky) sledoval například Pokémony. Monkey D. Luffy je vskutku bizarní postavička s nakažlivým optimismem a jasným cílem a jeho představiteli se vcelku podařilo vystihnout jeho myšlenkové pochody. Z jeho "samozvané" crew mi úplně nesedl Usopp, na čemž měl podíl jeho představitel tak i samotná charakteristika postavy. Ze záporáků mě oslovili jak Klahadore tak i Mihawk, zatímco při scénách s Rybáky, kterým byl věnován celkem velký prostor, jsem měl pocit, jako bych sledoval oběti špatně udělaných plastik. Líbilo se mi, že měl divák vedle současné dějové linie možnost nahlédnout do minulosti hlavních postav, kde mě nejvíce zaujala linie se Sanjim a Zeffem. První série byla vskutku svižná, plná dobrodružství a akce, a i když mi místy přišlo zpracování už poněkud divočejší (na což měla jistě vliv předloha), tak jsem si ji opravdu užil a jsem zvědavý, co nabídnou tvůrci v případných dalších sériích. ()

Myslivir 

všechny recenze uživatele

Bůh audiovizuální tvorby mi asi zase nasral do jídla. Ve chvíli, kdy jsem se už chystal hrané adaptace mang více méně zavrhnout, musel Netflix zainvestovat do správných lidí a na grafu kvality adaptací sinusového průběhu se ocitnout zrovna na vrcholu sinusoidy v kladné ose. Protože zatímco spousta "adaptací", na nichž se Netflix nějak podílí, se nachází někde dole a v záporu (nemluvě o Zaklínači u mínus nekonečna), tento One Piece funguje po téměř všech rovinách docela nadprůměrně. Hlavní cast je skutečně tak dobrý, jak se říká, a sety, rekvizity a kostýmy a masky působí skvěle. Otázkou zůstává, jestli tomu tak bude i dále v příběhu, jelikož věci mají být divnější a divnější a dříve či později dojde na častější CGI, což by mohl být s už tak nadprůměrným rozpočtem docela problém. Do té doby si však ještě nějakou chvíli snad budu moct užívat náramnou dynamiku hlavních postav, zábavnou akci a solidní příběh zakopávající o svoji lehkou okoukanost jen výjimečně. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úvodná epizóda si ma získala svojou rozvernosťou, vysokým tempom, krikľavým vizuálnym spracovaním, nadhľadom, zábavnou odľahčenou akciou a predovšetkým sympatickými sebavedomým postavami. Radosť z naspeedovaného uragánu uletených dobrodružstiev mi dlho nevydržala, od druhého dielu tempo povážlivo spomalilo a dej zvážnel, no sympaťáci ostali. Trochu ma to mrzí, ale z dlhodobého pohľadu to je zrejme rozumná voľba. Ťažisko seriálu totiž netvoria súboje s roztodivnými nepriateľmi alebo hľadanie pokladu, je ním priateľstvo, vernosť svojim ideálom a kamarátom, a túžba ísť za svojimi snami. Funguje to náramne a vďaka tomu som si túto partiu zamiloval. Nie všetko je ideálne - seriál miestami stráca dych a príbeh sa posúva len pomaly, za čo môže až priveľa flashbackov do minulosti, ktoré nie vždy fungujú stopercentne. Na druhej strane je tu ale fantastický soundtrack ktorý sa mi zasekol v hlave na veľmi dlhý čas. Veľmi sa teším na to ako to bude pokračovať ďalej, takýchto pozitívnych feel good seriálov nikdy nie je dosť. 8/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Na lupu, který Rudovlasovi piráti ukořistili, je logo mariňáků, obzvláště na bedínce, ve které je ovoce gomu gomu. O tom, že Shanks (Peter Gadiot) přepadl mariňáckou loď, se v kapitole 1017 mangy, která vyšla roku 2021, zmínil Who's-Who. (KaraMikesova)
  • Nami (Emily Rudd) má v první epizodě stejné oblečení, které měla její předloha v jednom z Odových raných návrhů. Tehdy měla mít ještě umělou ruku a velkou sekyru. (KaraMikesova)
  • V této epizodě se objeví první openingová znělka původního anime seriálu One Piece z roku 1999 s názvem „We Are“ v upravené orchestrální verzi. (KCM)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama