Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Představuji vám nejlepší Star Wars film. Návrat Jediho jsem vždy ze srdce miloval, takže se na něj po té době podívat byla nostalgie jak sviňa! Má tomto filmu je skvělé naprosto vše a to je co říct. Možná ti Ewoci jsou slabší, ale i tak je tam o dětinskej humor postaráno. Luke se tady konečně dozvídá pravdu o svém otci a Yoda umírá. To je hodně silná scéna, co si budem. Leia v bikinách v Jabbovým paláci je k nezaplacení. Palpatine si tady krade každou scénu pro sebe a vy máte chuť ho každou chvíli uškrtit. To je důkaz kvalitního herectví. Herecky je to nařachaný solidně a zahraný ještě líp. Všechny scény s Vaderem a Lukem jsou naprosto perfektní a u toho si kdejakej fanoušek pošmákne. Nepříjemná a drásající atmosféra je cítit celým filmem. Soundtrack je skvělej, říkám to furt, ale John Williams je božan. Finále je naprosto božský, jak útok na hvězdu smrti 2, boj syna s otcem nebo souboj Ewoků proti AT-ST. Nejlepší jsou samozřejmě ty rodinný neshody ve výběru stran. No a pak je tu závěrečná scéna kde všichni slaví a forceghosti samozřejmě nesměli chybět. To bylo snad poprvé co mi u této ságy ukápla slza. Zvrat, kdy se Leia dozví od Luka pravdu je taky hodně silnej. Nejsilnější scénou je však finální rozprava mezi synem a otcem, kde vidíme Vadera bez masky. Já tento skvost mohu jen doporučit! 10/10 Myslím, že v soutěži o házení kouzelným dědkem máme vítěze.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Tohle je dobrodružnej film přesně podle mého gusta, ještě s nádechem nacistů. Dokonce se zde objeví i samotný Hitler. Za mě je tohle nejlepší díl série, ale to se tenhle měsíc s 5 může ještě změnit, no tak uvidíme. Nacismus zde byl cítit ve velkým, dokonce postavy byly v nacistickým Berlíně při pálení knih. Soundtrack byl opravdu solidní. Děj byl skvělej. Postavy byly velice dobře napsaný, ať to byl Indi, Marcus, Sallah nebo Henry Jones starší. Herci byli skvělí, dokonce se zde objevil Sean Connery. Takový scény na motorkách, při ohni nebo ve finále jsou prostě božský. Já jsem s tímto filmem velice spokojen, protože je opravdu božskej. 9/10 Tahle má vypadat dobrodružnej film!

World Trade Center

World Trade Center (2006)

No, po roce a půl jsem se znovu podíval na katastrofický film World Trade Center a musím říct, opět mám vyraženej dech jako když jsem to viděl poprvé. Nicolas Cage a Michael Peña podali skvělý výkony, ale ta atmosféra, nemám slov! Všechno na tomto filmu bylo skvělý, až na soundtrack, který jsem vůbec nezaslechl, takže nemá smysl to sem všechno psát, jak to dělám obvykle. Jen musím říct, že ta atmosféra je neskutečná a dodává filmu to správný aroma. Začátek filmu vás rovnou dostane do děje a film je našlápnutej už od začátku. Nic nedoporučuju víc jak tento film, který nemá všemožný pokračování. Tohle je jednoznačně nejlepší katastrofický film, který jsem jak živ viděl, hned za tímto filmem je 2012, který je taky skvělý. 10/10 Jednoznačně nejlepší role Nica Cage!