Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Slušný úvod východního hrdiny, který snad nikdo nečekal v takové parádě. Za mě je to víc fantasy a méně vesmírno-mimozemské, příběh tak akorát a parádní akce dostatek. Už vidím jak v dalších filmech MCU školí Schang Chi okolní partu v bojových uměních ;) Proč to vidět? Jste-li fanoušky Marvelu a wu-shu kung fu, pak není co řešit. Poprvé vidím v marvelovce osobní souboje na super úrovni a s někdejší hbitostí Jackieho Chana. Druhý důvod: jste fanoušky Marvelu a zároveň si dokážete užít fantasy pohádku, toho druhého je v Shang chi taky požehnaně.

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Chápu, že pro filmového fajnšmekra tohle není. Prostě chybí tomu spousta věcí, zdaleka to nemá humor předchozích dílů a šmrc se ztrácí někam pod nános toho, pustit ven další díl. Je škoda velkých hvězd, prostě je to jako rozmlsat se ve francouzské cukrárně předchozích dílů a pak si dát bábovku z Kauflandu. Každopádně tohle je film pro fanoušky, hlavně pro ně. Viděli jste všechny díly od jedničky? Tohle vidět musíte. Za mne je to jako rozloučení s celou ságou. Když už další díl nebude, tak se to tím vlastně spořádaně ukončilo. Když bude, tak jen doufejme, že se proboha vrátí pár dalších hvězd a scénář si vezme na starost někdo jiný.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Řekl bych, že tohle si u Disney rozhodně užili. Ryan Reynolds exceluje a feeling je jako z Lego Movie. Základní zápletka vcelku jednoduchá, ale užijete si tu jízdu a to šlo. Humor na správných místech, ujetě akční, pestrobarevné a přitom žádný zbytečný nesmysly a vše do sebe hezky zapadá. Prostě si to užijte.

plakát

P.K. (2014) 

Tehle film doporučuju i těm, který ještě nic z indické kinematografie neviděli. Jasně, může to být kulturní šok, ale dávka humoru a zároveň zásadního příběhového přesahu bourá hranice. Film dovoluje člověku přijmout zběsilost Indie i s bollywoodskými nezbytnostmi (hromada barev, spousta písní, taneční kreace :)). Kdo se nebojí rýpnutí do principů náboženství a víry obecně, ten si film užije. Nepamatuji, že bych viděl film, který s takovou lehkostí, nadsázkou a humorem bourá náboženská přesvědčení a konfrontuje je s čistým principem - potřebuji prostředníka, když chci komunikovat s "všehomírem"?

plakát

Black Widow (2021) 

Chápu, že skalní fanoušek Avengers může být zklamán chybějící dávkou mimozemšťanů a bohů, ale pro čistokrevného fandu Marvelu, je tohle povinnost. Akce je dostatek a za mne kvalitně natočené, což se dalo od Marvelu čekat. Konečně máme možnost jít hlouběji do historie Black Widow a vlastně si nepamatuju, že by některý z Avengers takhle odhaloval rodinné prostředí - ryze, se všemi bolestmi, které sebou "rodina" nesla. Proč se podívám znovu: Kvalitní akce, dostatečně propracovaný příběh hrdinky, pár dobrých hlášek.

plakát

Last Christmas (2019) 

Zdá se to být od počátku prvoplánovitá romance s útokem na diváky chtivé atmosféry Vánoc. Přesto forma jakou je píseň Last Christmas našroubována na scénář mi přijde originální a jakmile člověku docvakne pointa, začne film příjemně ždímat z diváka emoce. Odnést si finální ponaučení, že je třeba si užívat každého dne, který nám byl dán, mi přišla v záplavě vánočních filmů příjemnou změnou. Proč se podívám znovu: bavila mě Emilia Clarke a příjemně překvapil Henry Golding, byl sympaticky spontální.

plakát

Veřejné lži (2019) 

Film pro hloubavé, kterým nevadí dotknout se témat jenž bývají dlouho považována za konspirační teorie. Sám jsem byl jedním z těch, kdo se svého času pročítal nepochopitelnými důvody zahájení války v Iráku. Z mého pohledu dokáže film mistrně zachytit emoci strachu před všudypřítomnou autoritou, proti které zdánlivě nemá smysl bojovat. A zatímco někdo jiný by ustoupil, tohle nesporně náročné nenápadné hrdinství přineslo tentokrát ovoce. Kiera Knightley si film bere pro sebe a je to dobře. Za mne jedna z jejích nejlepších rolí.

plakát

G. I. Joe: Snake Eyes (2021) 

Podle traileru jsem se těšil na akční podívanou a pravda, dostal jsem ji. Z pohledu akce nemám filmu co vytknout, soubojů dostatek, provedení výborné. Co však za mne pokulhávalo bylo ztvárnění postav. Chyběly emoce, které by mě strhly k dokonalému zážitku. Nedokázal jsem se ztotožnit s hrdinou a padouchům nevěřil, že to myslí vážně. Vývojová proměna některých postav byla taky dost krkolomná a pocitově nerozvinutá tak, jak mohla být. Proč na to jít do kina? Asi pro čistou radost z bojových umění používaných v moderním světě. Jestli bych se na to koukl znovu? Určitě, jako kulisu u další činnosti, ne kvůli tomu, že bych si chtěl užít silný příběh.