Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ryan Reynolds hraje bankovního úředníka, který zjistí, že je ve skutečnosti nehratelnou postavou ve videohře. A tak se rozhodne stát se hrdinou, který přepíše vlastní příběh. V prostředí, kde neexistují žádná omezení a kde je vše dovoleno musí zachránit svět dřív, než bude zničen. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (682)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem ani já Shawnu Levymu moc nevěřil a on to nakonec bude jeho možná nejlepší film. Příliš mě to nelákalo, raději si ty citované hry sám zahraji a nebýt hodně spokojených reakcí hlavně od diváků, kino bych vynechal. A peněz nelituji, leč budu v táboře těch skeptičtějších. Free Guy docela srší nápady a leckdy vtipně paroduje nejrůznější herní blockbustery a být mi třeba 10, budu zřejmě nadšen. Takhle mě to však ničím extra neoslovilo, že bych si sedl na zadek a zajímavé pasáže, které mě alespoň částečně strhly byly spíše výjimkou. Asi jako u každého jeho filmu, i nyní zdůrazňuji, že se mi Ryan Reynolds stále nepřejedl, ač tu někdy hází až příliš trapné grimasy. Za to Jodie Comer byla skvělá a měl bych dohnat seriál Killing Eve. Celkově jsem rád, že dvojka nakonec bude (zvlášť v téhle nejisté době) a doufám, že se ještě více utrhnou ze řetězu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Další důkaz že proběhla apokalypsa, nikdo jsme ji nepřežil, a teď jsme v nějakém bizarním posmrtném svět ve kterém je všechno obráceně. Konkrétně tady - Shawn Lewy natočil dobrý film. Akční film. Videoherní film. A pro Disneyho. No to prostě nedává smysl.Ale je to tak, s Free Guy trefil hřebíček na hlavičku, a udělal jak dobrou adaptaci hraní GTA, tak hlavně dobrou satirickou glosu ke hraní GTA. Od Ready Player One tu nebyl tak dobrý videoherní film... což vlastně nemusí být úplně divné, když mají stejného scénáristu (resp snad nikdy tu krom RPO tak dobrý nebyl) - sice původní Mortal Kombat je ve své brakové jízdě pořád zábavnější, ale tohle je na rozdíl od něj překvapivě chytré.A jak je Ryan Reynolds už ve své typické Deadpoolovské poloze docela ohraný, tak tady z něj udělali ještě víc optimistického debila, a dost to do filmu sedí. Škoda že jeho kladný spoluhrdina v normální realitě Joe Keery zábavný moc není, takže ho tam brutálně zastíní Taika Waititi jako luxusně přehrávající záporák. 8/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ready Free Guy One!Překvapení léta a Shawn Levy v nejlepší formě!Před premiérou jsem tipoval Free Guye kolem 60% a jsem opravdu rád, že se z toho ve výsledku vyklubal nečekaný hit, který potěší všechny Nerdy a Fanboye-Gameboye, kteří vyrůstali na GTA- tahle cílovka bude nejnadšenější, ale bavit se bude i zbytek.Ryan Reynolds je nejlepší od Deadpoola a opravdu se zde výborně hodí a svým hereckým výkonem zde u mne opravdu povýšil ještě o jeden level. Má to sympatický svět i příběh, celé je to zajímavě vymyšleno, je zde nespočet nápadů a odkazů, že jsem si říkal, tohle musel vymýšlet génius. Většina herních easter eggů opravdu pobaví ( Trolls exists ??) a narážka na Marvel už určitě koluje v Memečkách po celém Internetu, protože tam se smálo celé kino.Krom hravého a parádního vizuálu potěší i výborná, přehledná akce, skvělá chemie mezi hlavními představiteli, romantická linie je zde podána hřejivě a na konci jsem vyloženě brečel dojetím, že bych slzami potopil i Titanic + šokující závěrečný zvrat ( těch zvratů je tam v průběhu samozřejmě více, ale ten finální mě rozsekal, že jsem se málem plazil z kina po čtyřech!).Čekal jsem hloupý a zábavný film, dostal jsem však Full Package se vším všudy a velké plátno tomu sluší.Užíval jsem si to celé 2 hodiny a Taika Waititi jakožto záporák byl parádní.Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 4/5, Násilí 0/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5. 9/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co si budem povidat, kravovina to je, ale bavil jsem se. Silenej mix Fortnite, GTA, Matrixu, Ready Player One a buhviceho jeste, kterej ale dost prekvapive funguje. Pribehove to je samozrejme znacne mimo, misty si logika vzala dovolenou, ale nic vylozene hroznyho, pokud clovek pristoupi na hru autoru. Akcni sceny jsou misty fajn, misty znacne videoherni, to samy se da rict vlastne i o tricich a tak nekdy se clovek bavi a jindy je mu spis lito, ze si to nemuze zahrat. Noumovskej Reynolds si jede tu svoji klasiku, kdy se obcas chova jak trotl, obcas sfoukne akci levou zadni a prihodi hlasku, ale sem se to skvele hodi. No a Waititiho zaporak je naprosto libovej. Celkove tak fajnova akcni jizda se spoustou super foru a paradni zabava za hodne slusny 4*. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kdo hrával, nebo hraje GTA, já osobně jsem se nejvíce vyřádil v San Andreas, tak těm se tohle bude zaručeně líbit (+ je zde mnoho dalšího, jako Fortnite apod.). Velice zábavná, akční, barevná podívaná, s klasicky výborným Reynoldsem, která určitě stojí za zhlédnutí. Každopádně, u mě to v této filmové skupině stále vedou Pixely. Slabší čtyrka. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (32)

  • Razítko, ktoré používa Guy (Ryan Reynolds) v banke, má miesto dátumu napísané proste Today (Dnes). To poukazuje na fakt, že vo videohre čas v skutočnosti neplynie a každý deň je pre NPC postavy rovnaký. (ČSFD)
  • Rozestavěná budova, kde dva admini nahání Guye (Ryan Reynolds) a přitom ustřelí kus zdi, pochází ze hry „Watch Dogs“ (2014). (PD321)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama