Reklama

Reklama

G. I. Joe: Snake Eyes

  • USA Snake Eyes: G.I. Joe Origins (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (167)

Chen 

všechny recenze uživatele

Obsazení je fajn, akční scény slušné (ale potenciál některých herců rozhodně nebyl v tomto ohledu využit), ovšem na můj vkus se to bere příliš vážně. Předchozí dva filmy o sobě věděly, že jsou kr*vinkou na motivy hraček a nestyděly se za to, Snake Eyes se tváří hrozně osudově a minimálně v mém případě to u filmu, který vznikl na motivy hraček, nefunguje. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Začiatok nášho stredajšieho kino dňa nemohol byť lepší, prázdna kinosála len pre dvoch a derniéra tohto skvelého akčného filmu. Gi joe séria je velmi dobrá už od mala som mal figúrku Snakea. Tento origin ktorý nas zaviedol až k im počiatkom. Predovšetkým skvelé obsadenie, Samara Weaving opäť potvrdila že aj po krvavej neveste na ktorú sme tiež boli v kine, je skvelá začínajuca herečka. Spokojnosť aj keď prehnaná fantasy s obrími hadmi nesadne asi každému. Príbeh sa nám pozdával a osobne prekážal asi len rasový samuraj, naštastie, len jeden, netflixu by sa film nepozdával aj keď bol takmer dokonalý . Za mňa obrovské prekvapenie a skvelý tip od bývaleho spolužiaka. Scc opäť raz čarovne potešilo a po horúcom dni sme si oddýchli aj pokecali a zároveň nikoho nerušili. 5* ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Menší odbočka ze světa G.I.Joe ke zrodu bojovníka Snake Eyes. Musím říct, že mě to vůbec neurazilo a myslím, že film si zaslouží lepší hodnocení. Japonská kultura, dva bojující klany, ninjové, katany, akční souboje a hodně elektrických motorek to vše bylo fajn. Scéna s anakondama se taky povedla a byla to docela nečekaná vsuvka. Scénař už trochu pokulhával, ale celkově bylo vše podané jednoduše a ve stylu hollywoodské pohádky! Henry Golding sympaťák, ale možná by byl lepší v jeho roli slepý mistr Iko Uwais, který nedostal tolik prostoru, kdo ví. Andrew Koji působil rozpolceně, ale v tom dobrém. Na jednu stranu zbohatlý fracek, na druhou uvěřitelný zkušený bílý ninja co hájí kulturu rodiny. Jeho chování se na konci potvrdilo a tím se zrodil Shadow Storm, který se objeví v závěrečných titulcích (pro ty kteří předčasně vypli). Za mě 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Šablonovitý "origin" nemá špatně napsané postavy, ale dlouho zaujímá jenom nejistotou, zda sledujeme vznik padoucha, anebo hrdiny (nakonec oba, to zaklaplo dobře). Body nabírá hlavně pohlednicovými japonskými reáliemi, jak z prospektu. Akcí nešetří, avšak přestože se režisér, choreografové i kaskadéři zjevně snažili a přicházeli s mnohými nápady, byla taková neslaná, nemastná – plus velice zběsile nasnímaná, kamera vyváděla divočiny, až jsem sotva stíhal. Asi bych se ale nášupu po otevřeném, tzv. "univerzum rozjíždějícím" konci nebránil (zejména se Samarou Weaving v roli majorky Scarlett). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Snake ass – Militantní hračky pro lobotomy 3 jsou jen slaboduchým útokem Hasbra na džaponský trh a přitrouble nudnou kokotiádou s hnusnou a lacinou choreografií, kde všichni ti rádoby džaponští samusrajové z Malajsie, Indonésie, Ghany a zkurvenými rasistickými bílými hubami zmixované nihonmuly hustě buší pouťové bušidó v přebušené rychločalamádě pro mentální vybušence a páchají pomalé kariérní harakiri tupým scénářem. Když to vztekle srovnám s velmi solidní, nápaditou a skvěle udělanou Letňákovou jedničkou, nezbývá mi, než být značně Z.P. Ruzen. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení započalo 15. října 2019 v kanadském Vancouveru. V lednu 2020 se pak štáb přesunul do Japonska a točilo se v Tokiu. (fiLLthe3DD)
  • V predchádzajúcich dvoch filmoch hlavný hrdina Snake Eyes nepovedal ani slovo. V tomto filme je táto postava zobrazená aj ako hovoriaca. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objaví mnoho vozidiel značky Hyundai, ale zaujímavé je to, že od roku 2021 už v Japonsku nie sú žiadni predajcovia menovanej značky. (MikaelSVK)

Související novinky

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

09.04.2021

Studio Paramount Pictures opět lehce zamíchalo svými daty premiér a největšími postiženými snímky jsou tentokrát Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7. Nově se tedy pokračování legendárního Top… (více)

Reklama

Reklama