Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (192)

plakát

50/50 (2011) 

Velmi dojemný film, který dokáže rozbrečet i nejtvrdšího chlapa. Téma filmu je dost těžké a hraje často na city, takže se není čemu divit. Rakovina patří rozhodně mezi nejhorší nemoci, které člověk může dostat, a myslím, že hlavní myšlenkou filmu je se hlavně nevzdávat a zkoušet všechno možné, protože vždycky je nějaká naděje. Upřímné drama doplněné humorem, který mi je sympatický. Herecké obsazení i hudba do toho sedlo, takže za mě poctivých 7,5/10

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Dost podobný film jako Nákaza z roku 2011, ale jak řekl POMO více filosofický a za mně minimalistický. První polovina je za mě dost klidná a moc mě nezaujala, ale v druhé polovině se to rozjede a začínal jsem mít stejný pocit právě jako u Nákazy. Vždycky doufám, že takový stav na naší planetě nikdy nenastane, protože tyhle filmy to dokážou ukázat tak krásně a zároveň hrozně, že to fakt nikdy nechci zažít. Deprese, panika, hrozba, šílenství, ale i romantika. Tohle všechno obsahuje Dokonalý smysl. 6,5/10

plakát

Přes prsty (2019) 

Zápletka filmu není zvlášť nijak originální. Film je o dvou volejbalistkách, které se chystají na mistrovství Evropy, ale předtím jim to málem překazí Rudolf, kterého hraje Jiří Langmajer. Ten si klasicky začne úplně se všema a bez něho by to nebyla ta pravá česká komedie. Přece jenom vždycky tam musí být někdo, kdo bude spát s každou ženskou a pobíhat nahej nebo hrát toho hodinového manžela. Film se nese celou dobu na vlně lehké letní vztahové komedie. Bohužel až moc lehké, protože z prostředí plážového volejbalu se nic moc nedozvíme. Místo toho totiž ve filmu dost často slyšíme, jak se jednotlivé postavy navzájem soudí a občas tomu přidají trochu šovinismu. Ze samotných herců extra nikdo nevyniká, což je za mě škoda. Jediné na co se dá ve filmu koukat jsou dvě hlavní herečky, protože aspoň nějak vypadají. Ve filmu má podstatnou část samozřejmě taky humor. Místy se člověk zasměje, ale jinak jsou všechny vtipy pro mě až moc trapné, což mě ani moc nepřekvapuje vzhledem k hereckému obsazení. Někdy tlačí až moc na pilu, dialogy taky většinou skřípou a vrcholem je Vojta Dyk, který mi do prostředí volejbalu vůbec nesedí. 4,5/10

Poslední hodnocení (1 985)

Vévodkyně (2008)

27.04.2024

50/50 (2011)

26.04.2024

Dokonalý smysl (2011)

25.04.2024

Amistad (1997)

24.04.2024

Patriot (2000)

23.04.2024

Frankenstein (1994)

22.04.2024

Přes prsty (2019)

21.04.2024

Láska a jiné závislosti (2010)

21.04.2024

Údolí stínů (2002)

20.04.2024

Reklama

Poslední deníček (4)

CENY AKADEMIE 2024

V noci z 10. března na 11. března se uskutečnilo už v pořadí 96. ročník předávání Oscarů klasicky v Kalifornii v Los Angeles v sále Dolby Theatre Hollywood. 

Celým večerem nás provázel Jimmy Kimmel, který si před samotným zahájením střihl malou roli v minifilmu, který měl celý večer odstartovat, a myslím že se to povedlo. Mělo to humor a myslím, že všem v sále to nabudilo skvělou náladu. Hlavně teda asi Margot Robbie.

Celkově bylo naplánováno 23 kategorií, kde se sošky budou udělovat. Stejně jak tomu bylo u Zlatých glóbů, tak i tady nejvíc nominací dostal film Oppenheimer. Ten mohl dostat celkově až 13 ocenění. Hned za ním s celkovými 11 nominacemi se umístil film Chudáčci a na třetím Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce s 10 nominacemi. 

A výsledky podle mě nebyly nějak extra překvapivé. Nebo aspoň mě nepřekvapily a jsem s nimi nadmíru spokojený. 

V kategorii NEJLEPŠÍ FILM bylo celkově deset nominací (American Fiction, Anatomie pádu, Barbie, The Holdovers, Zabijáci rozkvetlého měsíce, Maestro, Oppenheimer, Minulé životy, Chudáčci a Zóna zájmu). Z těchto zástupců mi byl hned jasný vítěz a skutečně se jím stal OPPENHEIMER. Tento film neměl skoro žádnou konkurenci. Jediný, kdo ho mohl podle mě sesadit z trůnu jsou Chudáčci

V kategorii NEJLEPŠÍ REŽIE bylo nominací už o něco méně. Celkově jich bylo pouze pět (Christopher Nolan, Justine Triet, Martin Scorsese, Yorgos Lanthimos a Jonathan Glazer). Sošku si nakonec odnesl CHRISTOPHER NOLAN s filmem Oppenheimer. Za toto ocenění jsem velice rád, protože Nolan patří k jednomu z nejlepších režisérů a konečně až po jeho několika filmech si taky už odnáší oskarovou sošku, která mu určitě chybí na poličce. Naprosto zasloužený oskar.

A to stejné máme i v kategorii NEJLEPŠÍ MUŽSKÝ HERECKÝ VÝKON. Nominací máme opět pět (Bradley Cooper, Cillian Murphy, Colman Domingo, Jeffrey Wright a Paul Giamatti). Z těchto adeptů si odnáší sošku opět Oppenheimer a s ním CILLIAN MURPHY. Za něj jsem taky rád, protože mi přijde, že Murphy je docela nedoceněný herec. Přitom se ale jedná o výborného herce, který má na kontě filmy, které fakt stojí za vidění. 

V kategorii NEJLEPŠÍ ŽENSKÝ HERECKÝ VÝKON jsme mohli vidět v nominacích následujících pět hereček: Annette Bening, Lily Gladstone, Sandra Hüller, Carey Mulligan a Emma Stone. V této kategorii jsem se trochu bál, kdo se stane vítězem, protože tu jsou hned dvě silné adeptky. A to právě Emma Stone a Lily Gladstone. Obě dvě herečky v posledním filmu předvedly naprosto skvělý výkon, ale mým favoritem se stala Emma Stone. Proč nebo důvod, to rozebírám v recenzi na film Chudáčci. Nakonec se vítězem přece jenom stala právě EMMA STONE a z ní mám za celý večer asi největší radost. 

Z celého večera se absolutním králem stal jednoznačně OPPENHEIMER, který si odnesl celkem sedm ocenění a to absolutně právem. Hned za ním se umístil film Chudáčci, který si odnesl čtyři sošky. Naprosto gratuluji!

Kdo je za mě za celý večer naopak docela zklamáním, tak je Barbie a Zabijáci rozkvetlého měsíce. Barbie proměnila nominaci v úspěch pouze v jedné kategorii a Zabijáci bohužel ani v jedné. 

Tento rok ve mě zanechal rozhodně spokojenost a pozitivní dojem. Všechny nominace, ceny a všechno kolem bylo spravedlivé tak, jak to má být. Zároveň celý večer přinesl spoustu vtipných momentů ať už nahý John Cena nebo třeba rozbitý zip Emmy Stone. Všechno tohle bylo ale pod pokrývkou profesionály, takže celý večer ve výsledku působil seriózně a jednal se podle mě o jeden z nejlepších ročníků. 

CENY AKADEMIE 2024