Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Drama

Poslední recenze (244)

plakát

Scary Movie 5 (2013) 

První díl Scary Movie byl skvělý, další 3 byly už nic extra - strašně "přepálené" parodie a od pátého dílu jsem nečekal nic jiného, avšak mě mile překvapil a doručil vcelku povedenou parodii na několik filmů a dokázal udržet rozumnou příběhovou kostru. Opravdu se divím, že tu má nejhorší hodnocení ze všech filmů této série - pro mě je druhý nejlepší. Vtipy tu nejsou nutně každou sekundu a nejedou se tolik "na sílu" jako v přechozích dílech, ale když tu jsou tak většinou vcelku fungují - v předchozích dílech často byla hromada vtipů v krátké chvíli, ale absolutně nefungovaly. Navíc musím pochválit, že vtipy se tu vlastně soudržně jedou od začátku do konce, v parodiích to je totiž často tak, že na začátku "vytřískají" všechny dobré vtipy a zbytek filmu je víceméně o ničem. Celkově to od začátku do konce funguje, má to rozumný příběh, fajn vtipy po celou dobu a užil jsem si odkazy na filmy, které parodovali.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Poslední Jurský svět lákal slušně zpracovaným trailerem a návratem starých postav, ale to co nakonec představili v kinech je hrůza. Téměř celou stopáž, která je tu opravdu výživná, jsem se nudil. Vlastně ani netuším, co k tomu příběhu napsat, prostě tu existuje, má zápletku a celkem i hlavu a patu, ale není to nic extra, vůbec nic navíc - nejlepší dějovou linku tu má asi Maisie. Jediné plus, které jim mohu připsat je, že do filmu vybrali Giganotosaura, což je můj oblíbený dinosaurus, i když tam byl stejně jen na chvíli a vlastně tam neměl vůbec zajímavou úlohu, obecně dinosauři tu byli extrémně upozadění mi přišlo (v tom významu, že v příběhu byly jen pro bezduchou akci, bez nějakého příběhového smyslu), což by mi osobně dokonce ani moc nevadilo, bohužel celý příběh byl prostě skoro o ničem. Je trochu škoda kam až to došlo s některými blockbustery, tady jsem si připadal prostě jak u sledování posledního Ant-Mana - NUDA NUDA NUDA!

plakát

Yellowstone - Rozbřesk (2018) (epizoda) 

Yellowstone má slušnou atmosféru, stojí na rozumném základu, má dobré intro, dobrou režii a především jsem z něho měl chvílemi pocit jako při sledování skvělého seriálu Fargo. Bohužel tento seriál mě po první epizodě (v době psaní této recenze pak ani po zhlédnutí 3 prvních epizod) rozhodně nezaujal právě tak jako Fargo a celkově jsem na rozpacích jestli od toho mám čekat něco víc nebo ne. Příběh zatím není zas tak zajímavý, jak by mohl být a postavy mě dosud také nějak extra nepřesvědčili.

Poslední hodnocení (4 336)

Vyhlídka na vraždu (1985)

12.05.2024

Night Swim (2014)

12.05.2024

Noční koupání (2024)

12.05.2024

Pravá a levá ruka ďábla (1970)

12.05.2024

Jurský svět: Nadvláda (2022)

12.05.2024

Scary Movie 5 (2013)

12.05.2024

Scary Movie 2 (2001)

12.05.2024

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

12.05.2024

Yellowstone - Hodní koně nejsou (2018) (epizoda) (S01E03)

11.05.2024

Reklama

Poslední deníček (14)

Through the Universe: Disney Original Animated Series "Hirsch saga" #7

Tato kapitola Through the Universe se zaměřuje na originální seriály Disney Městečko Záhad, Star proti silám zla, Anna mezi obojživelníky a Soví dům.

Mnoho let zpátky jsem občasně v televizi narazil na seriál Městečko Záhad, který mě zaujal, ovšem nikdy jsem ho neviděl celý a pořádně jsem nevěděl kam plyne hlavní dějová linka. Jen pár let zpět jsem však zahlédl dobré ohlasy na seriál Soví dům, kterému jsem dal šanci a ačkoliv mě po prvních epizodách téměř vůbec nezaujal, tak jsem ho naštěstí nepřestal sledovat - postupně jsem se do příběhu dostal - a samotná kvalita epizod rostla raketovou rychlostí. Když jsem zjistil, že do světa Sovího domu patří i další seriály, tak jsem dostal impulz se na ně podívat a vrátil jsem se tak právě k Městečku Záhad a zhlédnul další dva jmenované.

Každopádně teď již k samotnému hodnocení tohoto seriálového vesmíru. Všechny tyto seriály se zpočátku nezdají až tak zajímavé a obecně jsou první epizody slabší a nudnější, což je zásadní problém a myslím, že hodně lidí v této části seriály vzdá, ovšem když se koukáte dál, tak se začnou dít neuvěřitelné příběhově věci a navíc si zamilujete hlavní hrdiny. Krom hlavních hrdinů tu jsou i skvělý a nezapomenutelní záporáci jako Bill Cipher, Toffee nebo třeba Sběratel. Každý z těchto seriálů je ve finále neuvěřitelný a zatímco začátkem těchto seriálů se člověk pomalu prokousává, tak na konci se s nimi těžko loučí.

Nejlepší seriály:
1. Soví dům
2. Star proti silám zla
3. Amphibia
4. Městečko Záhad
(V tomto případě jsou pro mě však všechny 4 seriály kvalitou velice podobné.)

Pokud jste náhodou měli některý z těchto seriálů rozkoukaný, ale po prvních epizodách jste to vzdali, tak rozhodně doporučuji dám tomu ještě šanci. Na konec bych zmínil, že všechny seriály mají také povedené intro s fajn písničkami.