Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (9)

plakát

Reportéři ČT (2004) (pořad) 

Bohužel, už poslední pořad v TV, který dělá seriózní investigativní žurnalistiku.

plakát

Choking Hazard (2004) 

Kdo si může dovolit u nás natočit COKOLIV? Skoro nikdo. A když se Kopřiva a Dobeš o něco takového pokusili, vznikl rozhodně ORIGINALNI počin! Síla celého filmu je předvším v jednotlivých scénách. Když jsem ho viděl potřetí (z toho dvakrát omylem:), na několik scén jsem se vysloveně TĚŠIL,což mě překvapilo. A co mě překvapilo ještě víc, některé scény jsem se pak při různých příležitostech snažil i popsat kamarádům...většinou tyto pokusy končili slovy "To se nedá popsat, prostě na to koukněte". Dokonalým příkladem rozporuplné kvality filmu v jednotlivých ohledech je frontman rockové kapely Doga Iziáš v roli pornoherce. Je neuvěřitelně toporný a špatný herec, až se na to nedá koukat...ale krátký dialog, který vede s Rosenbergem v roli taxikáře je právě jedna z těch scének o které jsem psal výše.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

1.série tohoto prvního českého opravdového sitcomu jakoby tápala mezi, autocenzurou a rozhodnutím udělat skutečně žánrový seriál. (60%). Ovšem po velkém pozitivním ohlasu na první sérii (a to i od obyčejného lidu, který řadíme do škatulky "Ulice,Ordinace, Blesk..."), jakoby se autoři přestali bát a vytvořili něco na české poměry nevýdaného SITCOM, který reflektuje aktuální tendence v kultuře, ale i ve společnosti...navíc vtipně a se silnými hereckými postavami (postavou). A když jsem viděl díl Vánoce, styděl jsem se sám před sebou jak se můžu půl hodiny smát něčemu, co má na CSFD jen 60%. Tedy 2.série podle mě 90%, za odvahu.

plakát

Cesta kolem světa za 80 dní (2004) 

Ihned po zhlédnutí bych možná hodnotil 2 a půl *, ale po týdnu je můj názor poněkud víc rozleželý a možná i trochu zapáchající. Příští týden bych možná váhal i s tou jednou hvězdičkou. A o tom je vlastně celý tento film. Zatímco na začátku se těšíte na další odpočinkový snímek, kde jedna viděšená grimasa Jackieho Chana bude stíhat druhou a za vlasy přitažený příběh vás bude zlehka uhoupávat v holywoodských klidných vodách zábavy. Pomalu, a po průjezdu Čínou asi dvakrát rychleji, se začnete těšit na "překvapivý" konec hlavního záporňáka a závěrečné titulky. Steve Coogan totiž přestane být roztomilý, Jackie Chan vtipný a francouzský šarm Cécile De France se taky někam vytratí. Ovšem pokud milujete vzdušná plavidla postavená z lodí, nic z toho vám zážitek nezkazí.

plakát

New Police Story (2004) 

Nedá se nic dělat, Jackie Chan bude už navždy "vtipný", ať se bude válet v nějaké zapadlé uličce jako opilá troska, nebo bude projevovat své nejhlubší city ženě, které nechal zabít bratra. Nebude to Chan, kdo bude vyprávět vtipy, ale buď postavy kolem něj, scéna, barvy, kamera či styl jeho boje (ten asi nejvíc). Vím, že je to v rozporu s komentářem například od Tsunami_X, ale takový zanechal tento snímek dojem na mě. Velice pěkné je prolínání minulost-součastnost v první třetině filmu. Působí jako takový úvod do dějě a zároveń je fajn, že tyto dvě časové linie se spojí ve chvíli kdy se film začíná pěkně rozbíhat. A happy end, který jsem minimálně dvakrát během filmu zpochybnil, nakonec taky potěší.

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Dobré fantasy knihy se nedají zfilmovat. Nebo spíš, nedají se natočit dokonale. Celý fantasy žánr je vlastně o podnětech, které naší představivost rozdráždí a donutí jí vytvářet nové světy, postavy, charaktery a ty nejneuvěřitelnější dobrodružství. Vybraní filmaři se pak snaží dostat do našich hlav a co nejlépe se těm našim obrazům přiblížit. Myslím, že Colour of Magic se to docela daří. Bohužel na úkor děje, hereckých výkonů, střihu a až na vyjímky hudby. Můj konečný pocit z tohoto filmu je, že scénárista možná četl Pratchetta, ale režisér už ne.

plakát

Iron Man (2008) 

Hned v úvodu vás chytne Robert Downey Jr. a pak pouze pomalu pouští. Čím méně se soustředíte na Downeyho, tím spíš vidíte herecké výkony kolem něj, které taky nejsou k zahození. Ovšem, co se týká 100 + 1 bonmotu, jak zde bylo poznamenáno, zkuste skouknout Kiss Kiss Bang Bang, kde jich má Downey 3krát víc a 2krát vtipnější.

plakát

Horší už to nebude (2006) 

Krásný film, který mě velmi příjemně překvapil.Třešničkou jsou digit. efekty, které se vůbec nevnucují, jen tak přirozeně proplouvají celým filmem. Nevím, kdy naposled jsem nějakému hrdinovi TAKHLE fandil. Byl jsem překvapený sám sebou když jsem se viděl, jak se ke konci skoro modlím za happy end....klidně bych bral i jakkoliv hollywoodsky kýčovitý a do jinak skvělého scénáře se nehodící, jen aby tam byl. A nakonec...no nechte se překvapit.

plakát

Transformers (2007) 

Asi bych tento film dokázal lépe ocenit před nějakými 13 lety (to mi bylo 10). V ruce bych měl plastového hodného autobota a hlavu plnou fantazie, neviděl bych nudný scénář, pokulhávající herecké výkony a zmatečnou kameru. Pokud chcete vidět pár ocelových panáků, jak na sebe střílí rakety a pouštějí se do pěstních soubojů, koukněte se raději na Iron mana.