Reportéři ČT (TV pořad)

Publicistický

Česko, 2004, 37 min

Ivan Bareš

"Reportéri ČT" sa nemusia hanbiť za svoju prácu, ktorú odvádzajú na tejto publicistickej, televíznej relácii. Snažia sa prenikať do zamotaných káuz, ktoré častokrát siahajú do vysokých podnikateľských, či až politických kruhov. Nevyhýbajú sa ani prípadom spojeným s organizovaným zločinom. Kvalitne robia náročnú, investigatívnu, novinársku činnosť. "Reportéri ČT" majú zaostrené na gaunerov, zlodejov, podvodníkov a podobné kriminálne individuá, čo si myslia, že pre nich zákony neplatia. ***(6.12.2011)

Někdy vtipné, pichlavé, jindy bezmezně tupé, už i na ČT.!(14.3.2011)

Dneska už jen jediný pořad v českých TV, který se zabývá investigativní televizní žurnalistikou. TV NOVA byla lepší, tedy "Na vlastní oči", ale proč to zmizelo? Zločiny si nepřejí být asi odhalovány!!!(14.9.2010)

Snaha o seriózní sdělení, možnost vyjádření oběma stranám. Někdy zbytečně natahované. Většinou se kouknu na kauzu, která mě zajímá - např. Budínka.(24.8.2010)

V tomto pořadu je krásně vidět, čeho je naše justice schopná. Člověk, kterej vytuneluje dvě firmy a připraví tak několik set lidí o celoživotní úspory, člověk, kterej do "svých" firem nastrkává své osobní šoféry, trenéry boxu a další lidi tohoto typu, vyvázne u soudu s podmínkou a soudce se pak ještě cítí dotčen, když reportér ČT zpochybní jeho verdikt. Díkybohu narozdíl od dvou tří soudců si dotyčný všechny fanoušky Slavie nikdy nekoupí.(19.6.2011)

Kvalitní publicistický pořad ČT. Svojí kvalitu určitě má narozdíl od jiných pořadů stejného žánru.(10.2.2009)

Dlouhodobě jsem napjatě očekával, kdy Marek Wollner vzlítne. Nejspíš mu už ale produkční zakázala ptačí pohyb rukou ala přecpaný rorýs. Marek však nezaváhal a vymyslel další gesto. Nyní má po celou dobu záběru sepjatý ruce jak náčelník bosejch karmelitánů nebo propuštěnej vězeň, kterýmu po zatčení zapomněli na dvacet let odemknout pouta. Každopádně solidní pořad, ani o nic horší ani o nic lepší než Na vlastní oči. Je to 1:1, kluci.(9.2.2009)

Psi odsouzení k smrti.(12.3.2011)

Vedle "Na vlastní oči" rozhodně neztrácí nic z kvality.(19.1.2010)

• Mystery13

ČT to možná mírně přehnala a vypadá to, jako by se chtěla přiblížit svému konkurenčnímu komerčnímu kolegovi.(6.10.2011)

Rozhodně výše, než jeho bulvární konkurence v podání Radka Džona.(18.2.2009)

Pořad,který se nehoní za senzacemi a poctivě nám přináší vše, co se děje kolem nás, s čím se někteří z nás díky bohu nesetkali, ale co nás bohužel potkat může. Hodně na mě zapůsobil příběh mladé maminky, která vinou lékařky, která nepoznala zhoubný melanom, přišla o možnost se včas léčit a život si když ne zachránit, tak alespoň prodloužit. Zůstal po ní malinký chlapeček. Nejsmutnější je, že se pozůstalým nedostalo ani omluvy, ani jiné satisfakce. Osobně se domnívám, že takové pořady, sahající viníkům do svědomí jsou potřeba.(11.8.2009)

Vynikající pořad, jehož tvůrci se snaží odhalovat špinavosti, které se u nás dějí. A občas se jim to i daří.(6.1.2010)

Těžko říci, do jaké míry jde o bulvární informaci, do jaké míry je daná událost politicky přemotivovaná a jakou stranu, který reportér volí. Ve střižně to každopádně vždy upraví tak, aby jeden byl padouch a druhý hrdina - a přitom jedna rodina...(14.8.2009)

Očekával se podstatně vyšší dávku serióznosti než novácké "Na vlastní oči" a musel jsem konstatovat, že (ač se tak reportéři chtějí tvářit) ve skutečnosti se vezou s nováckou sestřičkou na stejné vlně.(1.11.2009)

• zdeny99

Další Na vlastní oči, Občanské judo a Černé ovce. Copak tohle ještě někoho baví? Kvůli takovým pořadům účetní jednotky neprosperují a vede to k bankrotu, protože lidé a hlavně důchodci vidí jen tohle. Přitom si nikdy neuvědomí, že vždy ten podvodník prohraje.(1.12.2010)

Zrovna nedávno jsem viděl zajímavou reportáž o podzemní chodbě vedoucí na Bezděz. Vše vypadalo profesionálně natočeno a s nádechem tajemna a dalo se na to pěkně koukat. Sympatičtí moderátoři a zajímavé reportáže. ČT má po dlouhé době opět pořad na který se rád podívám.(3.10.2011)

Obdivujem a vážim si prácu reportérov, ktorým ide o objektivitu informácií, nepachtia sa za senzáciami a neboja sa.A vedia sa lepšie vyjadrovať než ja.(5.9.2010)

6/10(6.10.2009)

Tento pořad je v dnešním informačním šumu a dezinformačním hnoji kriticky potřeba - zejména u nás. Můžeme být rádi, že tady ješte existuje publicistika, která dokáže odhalit zásadní pochyby ve veřejném životě a podat tak informační ruku divákovi, který ještě chce vědět, co se kolem něj děje. Ostatní můžou třeba číst blesk a koukat na novu a možná i primu, ale dokud tu budou Reportéři ČT, budu je plně podporovat. 100% = 5/5(25.10.2010)