Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor hongkongské policie Wing vede soukromou válku s gangem, jehož vůdcem je zločinec Joe. Ve chvíli, kdy je vyvražděn celý Wingův tým, stal se z něho jen opilec, který zapíjí vlastní pocit viny. Ke změně dojde až s příchodem Wingova nového kolegy, který ho přesvědčí, že je čas na pomstu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

choze 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco až přízračného. Zatímco nikdo nepochybuje, že takoví van Damme či Segal jsou již nadobro mrtvi a skrz hlínu navršenou na jejich filmařských hrobech na nás tlačí své zatuchlé záhrobní pšouky, Jackie se po dekádě amerických průměrností vrátil prvotřídním akčňákem. Nečekaně vážným a hongkongsky brutálním, emocionáně vypjatým a zběsile akčním, přičemž za zmínku stojí především destrukční jízda neřízeného autobusu, který zničí polovinu Hong Kongu a finální bitka v lego koutku. Takže ačkoliv nemá NEW POLICE STORY s původní Jackieho výtečnou sérií POLICE STORY nic společného vyjma názvu a toho, že Jackie v obou hraje hongkongského policajta, kvalitou si s ní nezadá. Benny Chan natočil i VELKOU RÁŽI, AGENTA BEZE JMÉNA a GEN-X COPS. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdý hongkongský filmek, který je skvěle natočen. Akční scény jsou zvládnuté na perfekt. Jackie Chan překvapí svým hereckým projevem, protože pokud si myslíte, že tenhle film je jeho typický komediální, tak jste se hrozně spletli, protože se za film zasmějete asi dvakrát. Ze začátku je spíš film jako drama, ale ke konci je to absolutní akční jízda. 90 % ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžeš si to pozrieť v slovníku. V base. Budeš mať čas.“ Komentár obsahuje spoilery. Paráda (ak necháme bokom CHORÝ slovenský preklad). Viac ako dvojhodinová dĺžka výborne napísanej snímke prospela, keďže na všetko (zvraty, veľa postáv, ešte viac akčných scén, ktoré dej posúvajú dopredu mohutnými skokmi a údermi) je čas. Jackie Chan je skvelý chlapík, ktorý na rozdiel od (relatívne) slávnejších amerických kolegov Schwarzeneggera, Willisa či Stallonea robí väčšinu akčných scén sám (kolujú neuveriteľné legendy o počte kostí, ktoré si počas desaťročí nakrúcaní zlomil). Navyše je veľký sympaťák. Tentokrát ale dostal vyrovnaných partnerov, resp. aspoň jedného, pretože hoci na začiatku má pod priateľským ale zároveň prísnym palcom celý tím špičkových mladých začiatočníkov, v ťažko zabudnuteľnej dlhej scéne „masakri“ sú VŠETCI doslova vyvraždení tlupou drzých ozbrojených deciek z vyššej vrstvy. Snímka sa rúti nezadržateľne dopredu, kombinujúc zdanlivo nekombinovateľné (opitá komédia, mrazivý triler o „Zle v deťoch“, bezstarostný akčniak) a nestíha nudiť. Palec hore, Jackie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná dráma s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vysokopostavenom policajtovi, ktorý pri nevydarenom zásahu proti skupine mimoriadne nebezpečných zločincov príde o všetkých mužov a tak sa psychicky zrúti a prepadne alkoholu. Lenže po roku sa vďaka ľuďom, ktorým na ňom záleží z toho dostane a urobí všetko preto, aby dostal tých, ktorí majú jeho tím na svedomí. So spracovaním som nadmieru spokojný, už od začiatku vidno, že toto bude v rámci Chanovej tvorby pomerne nezvyčajný film, čo ale rozhodne nie je problém, skôr naopak. Po dynamickej úvodnej polhodine plnej akcie, napätia a emócií síce tempo filmu trochu upadne, čo ale vôbec neprekáža, keďže je tu skvelo podaná hlavná postava, ktorá padla z vrcholu prakticky až na dno a navyše sa to už čoskoro pomaly začína zase rozbiehať, film získa slušnú kriminálnu líniu, zaujme postava tajomného mladíka, chválim aj pomerne originálnych záporákov a tak sa je stále na čo pozerať a záverečná dvadsaťminútovka, je opäť správne dynamická. Jedine môžem čiastočne vytknúť, že pár prvkov pôsobí predsa len trochu nedôveryhodne, ako napríklad skupina mladíkov s dokonalým plánom alebo rýchle nachádzanie dôležitých stôp, no to už je to najmenej, hlavne, že v rámci žánru je to skutočne vysoká kvalita. Akcie je tu priemerné množstvo a páči sa mi. Je výborne natočená, slušne rozmanitá a aj pomerne nápaditá, síce súboje už na Chanove pomery možno nie sú až tak prepracované, ale stále je to na pomery žánru vysoká úroveň a Jackie Chan je viditeľne vo výbornej forme. No poteší aj niekoľko kvalitných naháňačiek, prestreliek a kaskadérskych kúskov. Najviac sa mi páči úvodná akcia s postupným odstraňovaním policajtov, obzvlášť záverečný boj o ich životy, ale výborný je aj súboj v hračkárstve alebo scéna s autobusom. Keďže tento film je vážnejší, humor tu už nie je takmer žiadny, prakticky len jedna skutočná scéna, útek z policajnej stanice a tá je výborná. Herecké obsadenie je skvelé, Jackie Chan tu poteší nielen v akcii, ale aj herecky, k tomu mnoho výborných vedľajších postáv ako Nicholas Tse, veľmi príjemná Charlie Yeung, Yu Rong-Guang alebo aj Charlene Choi a nesklamú ani záporáci, medzi ktorými zase vyniká Daniel Wu a Andy On. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, Benny Chan tento žáner zvláda bez najmenších problémov, sadla mi vizuálna stránka a aj atmosféra, tu nemám čo vytknúť. Po dlhej sérii amerických tuctových zbytočností natočil Jackie Chan nielen zase plnohodnotný akčný film, ako sa patrí, ale rovno aj jeden zo svojich najlepších filmov. Som skutočne veľmi spokojný. 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ježíšmarjá ten Jackie mi tímhle udělal takovou radost!! V tolika letech se hecnul k takovejm věcem, že člověku zůstává rozum stát (scéna se splašenym busem budiž toho zářným příkladem). Ten film je, ale moc hezky udělanej i po režijní stránce a některý záběry jsou opravdu akčně monumentální. Další skvělý krok je výběr vážné hudby a různých chorálů, hodně scénám to dalo úplně nový rozměr a nabyly větší coolovosti. Humor mi tam nijak nechyběl, akorát bych možná jednu, dvě ubulený scény s Jackieho holkou vypustil. Ovšem to jsou jen mouchy na celkové kráse. Fakt klobouk dolů. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (9)

  • Scénu, ve které se převrátí policejní auto, natáčel Jackie Chan sám. Situace se ale vymkla kontrole a hořící vůz se řítil přímo na něj. Člen štábu se proto Jackieho snažil odtáhnout do bezpečí. Ten ale na pracovníka zakřičel, ať ho nechá, a v natáčení pokračoval, čímž vznikla neplánovaná a efektní scéna, která byla následně ve filmu použita. (Raztubyl)
  • Kredit choreograf kaskadérů sdílí Nicky Li (uvedený jako Lee Chung Chi) a Jackie Chan Stunt Team. (Rominator)

Reklama

Reklama