Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dobrovolníci Max a Albert souhlasí s nabídkou na otestování přístroje a nechají se na dobu tří let zmrazit. Místo v roce 1993 se ale probudí o padesát let později v podivném, sterilním světě bez mužů. Všude kolem nich jsou jen samé ženy, které žijí v podzemním městě, protože ovzduší na povrchu planety je kontaminováno. Max a Albert jsou proti své vůli považováni za primitivní archeologický nález a hrozí jim smrt, anebo násilná přeměna v ženy. Ženy převzaly vládu nad světem a naši hrdinové se stávají pokusnými králíky. Díky dívce jménem Lamia, která zcela nepropadla feministické propagandě, se mužům podaří uprchnout. Ukáže jim cestu na povrch a spolu s nimi se rozhodne i ona zemřít na zamořené planetě mimo svůj bezpečný podzemní domov. Jenže na zemi je vše jako kdysi, dokonce je tam i dům, ve kterém tajně bydlí šéfka podzemního ženského společenství. (TV Nova)

(více)

Recenze (501)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na rozruch, ktorý spôsobilo uvedenie Sexmisie v našich kinách. Nečudo, veď veľmi rýchlo sa rozkríklo, že vo filme je vidieť "všetko" slovom "všetko" a to bol signál aj pre tých, ktorí ani poriadne nevedeli, kde sa kino nachádza. Dnes je celý ten rozruch smiešnejší a neuveriteľnejší ako celá Sexmisia. Dnešná mladá generácia určite nie je schopná pochopiť Sexmisiu inak, než ako nie príliš vydarený sci-fi film s málo nosnou hlavnou myšlienkou. Málokto sa však aj dnes pri sledovaní Sexmisie naštve, pretože film je úsmevný a preto mu neutrálne tri hviezdičky patria. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tuhle polskou komedii plnou nahoty a satirického humoru mám opravdu hodně rád. Už snad ani nespočítám, kolikrát jsem jí viděl. Nejen nahota a krásné ženy jsou doménou tohoto filmu, ale především dvojice hlavních hrdinů, která se musí poprat s nenadálou situací, do které se po rozmražení dostali a čelit „feministickým útokům“ a zachování mužského rodu. Navíc některé hlášky jsou vskutku geniální. Pro někoho šílená a ujetá podívaná, pro jiné nezapomenutelná komedie a nadprůměrná záležitost… ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec teda jo. Po velmi rozpačitém úvodu to Olgierd Lukaszewicz a Jerzy Stuhr konečně pořádně rozjeli a nutno říct, že jim v tom pořádně pomohli v dabingu Václav Postránecký a Viktor Preiss, bez nichž by film nebyl ani z poloviny tak vtipný. Skoro škoda, že ta část "nahoře" neměla ještě nějaké pokračování (např. druhý díl). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná polská sci-fi. Dnes už zřejmě klasika. Dva muži jsou v roce 1991 zmraženi a z hibernace jsou nedopatření probuzeni až o 53 let později. Ocitají ve světě plném žen, kde po velké válce už žádní muži nejsou a ženy žijí pouze pod zemí. I když se to na první pohled může zdát jako výhoda, vůbec to nemají jednoduché, protože jim ženy nedůvěřují. Snaží se proto zosnovat útěk a vypadnout z tohoto blázince. Konec mě docela překvapil. "Máte tu teda pěkný bordel!" :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já, níže podepsaná, jsem se narodila proti své vůli jakožto muž." To není pravda, ale nechtějí mi ony náhodou ukrást pindíka? Jenže já ho nedám, já ho mám celkem rád a navíc bych neměl čím přemýšlet ve světě žen. Proto budu prchat, navštěvovat podzemní centrum dekadence, žrát svatá jablka a sexuálně dokazovat, že nejsem jen chybějícím vývojovým článkem mezi opicí a ženou. Jelikož jsem však mazaný, tak se budu dál tvářit, že nejuznávanější fyzičkou světa byla Einstein, ale přitom si užívat pozápasovou výměna dresů mezi hráčkami ignorujícími nošení spodního prádla. Se samci Maxem, Albertem a jejich zvlhlými funkcionářkami je zkrátka zábava, což pro mě platilo při premiéře v kině a dneska se na tom vůbec nic nemění. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (25)

  • Partenogeneze, tedy samooplození bez „pomoci“ samce, se v přírodě objevuje především mezi bezobratlými, krom toho byla pozorována například u některých druhů žraloků, plazů (například Varana komodského nebo druhu ještěrky Aspidoscelis neomexicanus, u kterého existují pouze samice) a dokonce i u některých ptáků, například Krůty domácí, byť se většina takto vzniklých embryí nikdy nevyvine. U savců dosud nebyla partenogeneze přirozeně pozorována, nicméně v roce 2004 byla vydána studie, ve které se japonským vědcům podařilo vyvolat partenogenezi uměle u myší. Tato studie byla vydána v časopisu Nature pod názvem „Birth of parthenogenetic mice that can develop to adulthood“ a bylo při ní také zjištěno, že partenogeneze je u savců blokována geneticky, přičemž tento „blokační kód“ přenáší výhradně otec. (vojtaruzek)
  • Film se z velké části natáčel v solném dole Wieliczka nedaleko Krakova, který fungoval nepřetřžitě od 13. století až do roku 1996 a patří do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. (gjjm)
  • Najziskovejší poľský film do októbra 2011. (Raccoon.city)

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Reklama

Reklama