Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (131)

plakát

Schůzka naslepo (1987) 

Tak tohle je bezchybný komediální debut Bruce Willise na filmovém plátně v režii panterovského klasika Blake Edwardse. V té době měl již za sebou statování v několika filmech, ale prim hrál v televizi v parádním komediálním krimi seriálu Měsíční svit po boku Cybill Shepherd. Krásná Kim Basinger ztvárnila dívku, jež se po několika skleničkách "utrhne ze řetězu" a Willis zase chlapíka, který si na pracovní večeři shání ženský doprovod. Jenže ona se navzdory jeho snahám při večeři opije, a z toho vyplyne spousta více či méně povedených situací... Nechybí povedené hlášky, vypointované momenty a sarkastické dialogy. Moje velmi oblíbená komedie, která neztratila s odstupem času ze svého kouzla vůbec nic a pořád slušně pobaví. Spoléhá se na odlehčenou pohodovou atmosféru a celkový nadhled, který na mě přenese potřebný optimismus!

plakát

Pták na drátě (1990) 

Mel Gibson hraje bývalého radikála ze šedesátých let, který poté, co udal úřadům dva úplatkářské agenty nasazené proti narkotikům, vede utajenou existenci jako vládou chráněný svědek, do té doby než ho náhodně objeví jeho bývalá přítelkyně, což učiní i zlosynové... Režie se ujal ostřílený John Badham, který oba hlavní představitele prohnal v autě, na motorce, v letadle i po zoologické zahradě s nebezpečnými zvířaty za zády. Věčně uječená Goldie Hawn tvoří s Melem dokonalý pár, který si ví rady v každé situaci a dostane se z každé šlamastiky. Pták na drátě je i přes svou v základu jednoduchou dějovou linku nesmírně zábavný, plný podařené a dobře nasnímané akce, napětí a humoru. To vše podkreslené báječnou hudbou velikána Hanse Zimmera. Ta pohodová a bezstarostná atmosféra dýchá z každého záběru, ve výsledku tahle jednohubka uteče jak voda. Moc rád a často si jí pouštím a vždy mi spolehlivě zvedne náladu!

plakát

Temný anděl (1990) 

"Já přicházím v míru!" Policista Jackie Cain nemá lehký úkol, musí vypátrat a zlikvidovat tajemného návštěvníka z vesmíru, který vraždí pozemštany a odsává z nich hormon endorphin... Dolph Lundgren a jeho asi nejlepší počin v sobě kloubí podařenou, výbušnou akci, sci-fi, detektivku a buddy movie. Štědrý rozpočet se pozitivně podepsal na výpravě a povedených tricích. Zajímavostí je, že hudbu složil slavný český rodák Jan Hammer, který se za mořem proslavil znělkou ke kultovnímu seriálu Miami Vice. Matthias Hues je i oproti Lundgrenovi se svou impozantní výškou, více než důstojným protivníkem a je opravdu hrozivý. Lundgren a Brian Benben jsou svérázná dvojice, která je okořeněná suchým humorem a hláškama. Musím říci, že i dnes Temný anděl vypadá skvěle a čas si na něm po akční stránce dokonale vylámal zuby. Podařený kinodabing od Intersonicu se Soukupem a Trávníčkem, je už jenom tou pomyslnou třešničkou na dortu. "Jsem týmovej hráč!...Jseš týmovej sráč!"

Poslední hodnocení (5 716)

Záhrobní komando (1987)

07.05.2024

Láska nebeská (1987)

07.05.2024

Křížem krážem (1949)

05.05.2024

Místo určení: Gobi (1953)

05.05.2024

Můj miláček Klementina (1946)

03.05.2024

Dům II (1987)

03.05.2024

Ďáblův advokát (1993)

28.04.2024

Jízda do Ox-Bow (1942)

26.04.2024

Život (2017)

26.04.2024

Reklama

Poslední deníček (167)

Mrchožrouti

Jean-Paul Belmondo

Mrchožrouti