Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Dvaasedmdesátka (1948) 

Langerova hra je mnohem kvalitnější a propracovanější. Několik verzí scénářů ale hovoří za vše. Premiéra filmu se měla konat v prosinci 1948, snímek byl ale zakázán a promítán až z odstupem času v roce 1953.

plakát

Bílá tma (1948) 

Čáp nikdy neměl rád válečné filmy a na jeho režii je to bohužel poznat. V podstatě nezajímavý film o významných událostech na Slovensku. Propagace přátelství se SSSR je až moc okatá a celkově film působí jako komunistická objednávka. Škoda, po Mužích bez křídel se od Čápa čekalo více. Zajímavost: Poslední Čápův film, který v Českoslovenku mohl natočit. Za urážku dělnické poroty na 1.FF pracujících v Gottwaldově mu byla zakázána další režisérská umělecká činnost. Čáp jako první režisér pocítil nastupující vlnu restrikcí, která se na film po roce 1948 valila.

plakát

Marley a já (2008) 

Ze začátku nic moc, druhá polovina je mnohem lepší a závěrečná Marleyho smrt naprostá bomba, amíci tohle prostě umí:) Umírající Marley, pomalé zavírání očí patří podle mě k nejdrastičtějším scénám v dějinách filmu! (teda pokud máte taky psa-ještě k tomu starého...)

plakát

Austrálie (2008) 

3 a půl. (půlka za koupajícího Jackmana:) Dobrý velkofilm, love story, ale jako celek nefunguje. Škoda

plakát

VALL-I (2008) 

3 a půl...