Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (80)

plakát

Nevědomí (2013) 

Slabší než TRON, čtvrtou hvězdu dávám za hudbu od mé oblíbené M83

plakát

Přepadení 2: Temné území (1995) 

V tom filmu je docela dost vtipných hlášek. Je to prostě takové Seagalovo Komando. Rozhodně důkaz toho, že Steven uměl točit koukatelné a zábavné filmy. To bývalo kdysi dávno před tím, než se rozhodl fascinovat svět natočením fůry hnoje.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

První série fantastická. Druhá série se zbytečně moc odchyluje od předlohy. Chápu nutnost ořezat počet postav i zkrátit všechny dějové linie na nejdůležitější minimum. Proč ale vymýšlí postavy a zápletky nové? Tenhle postup čím dál více prasí některé fantastické scény, které vám při čtení knihy doslova vyrazí dech. Moje rada zní: Přečtěte si předlohu dřív než vám ji v HBO zfilmují! Scénář seriálu asi nebude (a asi ani nemůže být) lepší.

plakát

Prometheus (2012) 

Scénáristé a střihači by si asi zasloužili pověsit za koule do průvanu... V prvních cca 45 minutách Ridley Scott ukazuje, že by pořád měl mít na to natočit dašlí kultovní sci-fi. Zbylou hodinu a čtvrt se vás pak snaží všemožně přesvědčit, že Robin Hood nebyl náhoda. Prostě a jednoduše, uprostřed fantastické soulože najednou začnete zjišťovat, že ta osmnáctka pod vámi má zlomený nos, silikonový prsa, chybí jí pár zubů, rostou jí vousy, ............ a orgasmus jenom předstírá.

plakát

The Art of Flight (2011) 

Je to nádherně natočené navíc doplněné výborným soundtrackem. Strašně mi ale vadí, jak ti frajeři celou dobu melou o respektu k horám a přírodě a pak tam najednou lámou větve ze stromů. Jasně, odlomit kus stromu ve skoku je fakt cool. Jenže v tu chvíli jsem absolutně vystřízlivěl. Je to prostě banda frajerů, co to umí skvěle na snowboardu. A tenhle film je pak o jediné věci: aby se hoši předvedli.

plakát

Hunger Games (2012) 

Námět Hunger Games hodně čerpá z filmů Battle Royale a Truman Show. Scénář je ale absolutně bez nápadu. Technické zpracování vám taky zrovna dech nevyrazí. Ze závěru filmu cítím a na internetu čtu, že knižní předloha je ve skutečnosti trilogií. Zejména díky velkému finančnímu úspěchu očekávám v brzké době druhý díl. Pokud by se pokračování mělo nést ve stejném duchu jako díl první, rozhodně nepůjdu do kina podpořit jeho hon za dalšími rekordy (co se tržeb týče).

plakát

Drive (2011) 

Drive na mě působil jako Taxi Driver říznutý Heat (nebo snad opačně). Zejména Heat miluju pro tu neuvěřitelnou atmosféru nočního velkoměsta. Refn právě v tomhle elementu Mannovi zdatně sekunduje. Na panu Goslingovi mi vždy dost vadily dvě věci - jeho frajírkovskej ksicht a jeho šampónovaná kadeř. Prostě takovej Cristiano Ronaldo mezi herci. Může bejt dobrej jak chce, ale pořád vypadá jak namyšlenej parchant. Nerad měním názor => Budu tě sledovat, hezoune Goslingu!

plakát

Skrytá identita (2006) 

Pár let zpátky jsem viděl Volavku. Takže příběhem mě film moc překvapit nemohl. Oproti originální verzi má tento remake přidanou hodnotu snad jen v technickém zpracování. Film působí "draze" a řemeslně výborně zvládnutý. Prostě tak, jak to američané umí. Jenže Volavka dle mého názoru nabízí mnohem více strhující, uvěřitelnější a syrovější zážitek. Západ těžce nese, že zruční Číňané (případně jiní Asiaté) vesele kopírují jeho technologie a pak na nich ještě veseleji vydělávají. Co se ale "kopírování" filmů týče. Je situace podle všeho zcela opačná.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Season 1: A Study in Pink - 90%, The Blind Banker - 70%, The Great Game - 100% Season 2: A Scandal in Belgravia - 70%, The Hounds of Baskerville - 70%, The Reichenbach Fall - 90%

plakát

Válečný kůň (2011) 

Obal (až na hrozivou závěrečnou scénu) tak za 80%, obsah se chvílemi limitně blíží nule. Je to příliš epizodické, příliš dlouhé a navíc formát koně jako hlavní postavy tady na mně moc nefungoval. Několik (v naprosté většině válečných) vizuálně úchvatných scén tyhle zápory těžko vyváží. Jestli se vám film také příliš nelíbil a chcete si spravit chuť, přečtěte si verbalův komentář. Ten narozdíl od filmu má koule!