Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 825)

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Spolu s "Maskou" a Blbějšími" film, který definoval Carreyho kariéru. Takže se nad některými jeho gagy zasmějete nahlas a u některých scén zakroutíte hlavou, jaká je to vlastně blbost...

plakát

Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 

Nehorázná blbost, která mě ale v úvodu (mýval, buddihistický klášter) pobavila více než první díl. Carreyho grimasy si ale vždycky radši připomenu v "Masce".

plakát

Ad Astra (2019) 

O "Ad Astra" se mluvilo už docela dlouho před její premiérou a není divu. Brad v hlavní roli dokáže přece jenom pořád nalákat do kina davy a sci-fi snímky se obecně těší velké divácké oblibě. Na Pitta i na vesmírné scenérie se kouká skutečně moc hezky, pravdou ale je, že nějakých poutavějších a akčních sekvencí ve filmu moc není (což byl tvůrčí záměr, natočit spíš meditativní psychologické drama) a běžný divák se proto může malinko nudit. S hlavním hrdinou se navíc nedokážete příliš ztotožnit a jeho emocionální reakce hlavně v závěru filmu na mě vzhledem k předchozímu dění působily nepatřičně a nevěrohodně. Pokud jste ale Bradovými věrnými fanoušky, případně vám nevadí pomalejší tempo a spíše komornější charakter vizuálně velmi působivého filmu, můžu vám návštěvu kina vřele doporučit. V opačném případě si možná počkejte na nové "Star Wars".

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

"Kdo to je?" "Ále, nějakej kluk." "Nebo maskovaný lilipután!" Zábavné dialogy, originální příběh, sympaťák Dočolomanský (na rozdíl od "Karpat" mnohem lépe nadabovaný) a megaroztomilá Konvalinková. Tuhle klasiku si ráda pustím znovu.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Dokoukala jsem před více než měsícem a pořád nenacházím ta správná slova pro popis toho, co jsem vlastně viděla. Je těžké se rozhodnout, jestli celkové vyznění drogy démonizuje, nebo adoruje. Děj i prostředí na mě působilo těžce nevěrohodně a nerealisticky. Co se týče hereckých výkonů, všechny kolegy o třídu převyšuje Petr Uhlík, který bude příští rok velmi pravděpodobně ověnčen když ne cenami, tak alespoň nominacemi za ztvárnění sériového vraha Ladislava Hojera (ale o tom zase někdy příště). Takže za Uhlíka, jinak dost slabota.

plakát

Aféry (2011) (seriál) 

Některé případy byly jasné jako facka, některé jsem rozluštila až s megasympatickým Pavlem Křížem. Bez výborně sehrané ústřední dvojice by asi seriál tak dobře nedopadl. Bavila mě i advokátova maminka, kterou jsme bohužel (jako paní Columbovou) nikdy nespatřili. Taky se mi docela zalíbila představa pracovat jako rozvodová právnička, nemusí to být vůbec špatný život :).

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Já akční filmy většinou nemusím, ale "Agent bez minulosti" rozhodně není špatný. Dokonce si myslím (a jak tak koukám na zdejší hodnocení, nejsem sama), že je nadprůměrný. Matta Damona mám ráda, jenže... podruhé se na tenhle film stejně asi nepodívám. Není to můj šálek čaje. Protože nehodlám zavrhnout tak úspěšnou trilogii, ráda se podívám na druhý i třetí díl a třeba svůj názor ještě přehodnotím.

plakát

Ach, ta láska nebeská... (2020) (TV film) 

Oslavu paní Pilarové a jejích písní mohla televize pojmout i jiným způsobem, například obyčejným střihovým pořadem. Tohle dílo se totiž až na několik slušných pěveckých výkonů (samozřejmě od Moniky Absolonové a také od ústředního dua Cmuntová + Havel) příliš nepovedlo.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Popravdě řečeno, od Spielberga jsem čekala víc. Chvílemi jsem se docela nudila.

plakát

Akt (1997) (divadelní záznam) 

"Akt" podle mě oplývá zatím nejzábavnějším seminářem (Stojan Jakotyč mi málem přivodil záchvat). Samotná hra mne překvapila svou pointou a pan Čepelka svým pohybovým nadáním.