Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická hudební komedie o lásce, přátelství a smíření, natočená k oslavě osmdesátých narozenin Evy Pilarové. Příběh odehrávající se převážně v malebném prostředí prvorepublikové plovárny skýtá mnohá překvapení v podobě nečekaných výkonů hereckých a pěveckých hvězd, které tímto vzdávají hold dámě českého swingu. (Česká televize)

Recenze (56)

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jestli bylo cílem filmu vyzdvihnout umění paní Evy, tak se mu to povedlo. Jak úžasná to byla zpěvačka, jasně vyplývá ve srovnání s amatérskými pokusy o interpretaci jejich písní zde obsaženými. Téměř beze zbytku otřesné! Jeden bod za jedinou pěknou scénu, kdy EP zpívá u plátna, kde se promítají retro záběry z její kariéry. ()

Frameline 

všechny recenze uživatele

Tento pořad se měl původně vysílat na Silvestra, tam by nejspíš patřil. ČT s nasazením přišla až na počest odchodu paní Pilarové a ukázalo se, že nejednoznačné žánrové uchopení je omyl. Nešlo ani o satiru, ani o revue, ani o hudební film. Největší problém je ve scénáři, pak v režii a také v obsazení. Když zpívala Bára Basiková skladbu Poklad ze Zločinu v šantánu, pozvedla pořad o několik pater nahoru, stejně tak Vojtěch Dyk v duetu s paní Pilarovou v kultovním Montiho čardáši, včetně malého štípnutí do Heleny Vondráčkové při ladění rádia a hledání "dobré hudby". Špatný nebyl ani Petr Vondráček, který ctil žánr, ale, bohužel několikrát působil mimo - ne vlastní vinou. Ostatní jaksi neměli co hrát, scénář byl nevtipný děravý, postava Evy Holubové zbytečná a bez oblouku (přišel její partner nebo ne?) - možná se řada nelogičností stala ve střižně, každopádně výsledek byl nelichotivý jak pro tvůrce, tak zejména pro příležitost, k jaké byl do vysílání nasazen. Kdyby ČT připomněla odkaz jedné z největších ikon Semaforu a české populární hudby sestřihem toho nejlepšího, udělala by lépe. Byl to zřejmě pokus o novou verzí muzikálové série Písní pro Rudolfa III., ale k tomu jaksi autorům scházela invence i šťastná ruka v obsazení. ()

Reklama

Dzony 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není můj žánr a nic pro můj vkus.Ale když jsem viděl tu snůšku odstřelování a plivanců, tak jsem se na ten muzikálek zkusil podívat okem nezaujatého diváka, který má rád muzikálový žánr béčkového ražení ( to jsou snad téměř všechny ne?). No, je pravda, že u záběrů na některé celebrity jsem musel zavírat oči ( osobní problém), ale dal jsem to jinak v pohodě. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Eh.. tak nevím . To měla to být pocta paní Pilarové? Tato jakási estrádní burleska ve stylu Silvestrů na TV Nova ? Vůbec jsem netušil, že šílené Decibely lásky mají své volné pokračování. Příběhová linka je opravdu debilní, rozpůlená plovárna! Nevím kolik panu Končinskému (pisateli scénáře je let) ale odhaduji to max na 12 vzhledem ke složitosti děje a zvratům, kterých je nešťastný divák svědkem. Podobně jako Kameňák potřeboval mezi vtipy mít nějakou omáčku, zde jsou to písně, které jsou jakýmsi podivným příběhem slepeny k sobě. Ačkoliv je film plný zpěváckých takzvaných ,,hvězd'' nezpívají ony star nic svého, ale už po sté recyklují šedesátkové šlágry a to je jejich problém. Doba Gottů, Matušků, Pilarových ad.. už je prostě pryč. Jasně, měla to být pocta paní Pilarové s písněmi její doby. A tak je to stále dokola obehrávaný kolovrátek dokonce s původním hudebním aranžmá, jen ty pitvořící se hvězdičky dávají svojí afektovaností jasně najevo, že se svým velkým vzorům strašně chtějí podobat a strašně se jim to nedaří. Přitom Dyk, Gregor, dokonce i Absolonová jsou vynikající zpěváci, ale tady lezou na led jehož tenkost moc neznají... ,,Je nebezpečné dotýkat se hvězd'' jak stojí jedné v písni a v tom si film vlastně sám sobě dává varování. Kdo mi tam nevadil byla kupodivu ona mladá dvojice. Když zpívali Matuškovu písničku z Divotvorného hrnce od Burtona Lane (kterýžto miluji), říkal jsem si to je to nejlepší z celé téhle taškařice. A z koho jsem byl opravdu okouzlen byla mladičká Brigita Cmuntová. To je hodně zajímavé talentované stvoření a velmi hezké na pohled! .-) . Humor byl ve filmu strašný, ba příšerný. Paní Pilarová si rozhodně zasloužila důstojnější poctu než toto. Z úcty k ní dávám za jednu hvězdu ,,na zem spadlou''. * ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Sotva jsem zvládla vydýchat Absolonové tesknou píseň o mužích, obohacenou o tanec se zahradním nábytkem, už zas tančila Basiková v kostýmku s cigaretovou špičkou a Klepl jí k tomu brnkal jazz. Langmajer v rákosí, Pawlowská ve frontě, Neckář na radnici. Brzobohatý dělá šuby duby, Šmoldas glosuje, a Dyk ladí Pilarce v rádiu Helenku a její Dlouhou noc se slovy "Ó, promiňte, madam." Pilarka se hereckého partu zhostila dokonce lépe, než Brzobohatý, který neumí věrohodně ani padat ze židle. Ovšem dno stanovila Kuchařová, která se umí dobře hýbat, ale ať proboha nehraje. Suma sumárum, vlastně mě to na tu hodinu u žehlení zvládlo zabavit, a je dobře, že to nebylo delší. 30% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama