Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Když jsem dospívala, každý film s fešákem Hugh Grantem byl jedinečný a slast pro mé oči. Jenže tento film je mi jakýmsi způsobem nejvíce blízký. Je to příjemná milá romantika, která nevytočí ohranými klišé které už jsou poslední dobou v každé novodobější romantice. Zkrátka hezký příběh na který se krásně kouká

plakát

Barbie (2023) 

Řeknu to takhle. Já jsem člověk, který se zastává genderové vyrovnanosti. Takže se mi opravdu nelíbilo, že celý film byl postavený jenom na tom jak jsou muži k ničemu a jak je za potřebí je okamžitě svrhnout z trůnu.  Barbie objevila vady na kráse a tím zjistila i hodnotu krásy a podstatu žití. Mezitím co Ken objevil patriarchát a myslel si že je to celé o koních. No neříkejte mi, že tam z těch chlapů fakt neudělali totální tupce. Nemám ráda, když se feminismus používá jako zbraň. Nápad filmu byl dobrý. Ale dle mého názoru to nebylo tak strašně průrazný jako to většina popisuje. Ani mi to nepřišlo tak strašně vtipný, i když se smálo celé kino. Ale abych do toho neházela jenom vidle, tak se mi líbilo, jak svou roli Robbie a Gosling zahráli. Bylo vidět, že do toho oba herci byli opravdu zapálení. Ale kdo mě ve filmu nejvíc štval byla asi ta dcera té matky, která si své problémy na Barbie po celou tu dobu ventilovala. Ta byla prostě na uhození kladivem. Jinak celkové dojmy na 3/5 hvězdiček vskutku sedí. Neříkám, že to byl špatný film, ale za ten hype mohl být lepší.

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Film, který se mě nikdy nedotkl. Humor mě nefascinoval, spíše znechutil. Přijde mi to jako film, který je vhodný jenom pro lidi, co se baví vtipy o sprosťárnách. A to rozhodně není nic pro mě. Já mám ráda hodně typů humoru, od anglického suchého humoru, až po ten černý. Ale tenhle mezi ně rozhodně nepatří. Spíš mě nutí se zamýšlet nad průměrnou lidskou inteligencí, jestli se s tím číslem u Američanů vědci náhodou někde nepřepočítali. Každopádně, abych tu neházela pouze špínu co se humoru týče, tak herecké výkony jsou fakt chvályhodné. Dva tupce zahráli Jim Carrey i Jeff Daniels opravdu špičkově. Scénář podle mě ani nebyl. Podle mě scénáristi pouze  vyťukali do počítače: „najdi mi všechny nejtrapnější, slizký vtipy a situace” a poté z toho sestavili film. Sledování tohoto snímku pro kluky v pubertě dobrý, ale pro rodinný večer strávený u nějaké lidmi oblíbené komedie, to opravdu nejspíš není.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Tento film mám ráda už od dětství. Snímek je zfilmován v rodném městě mé maminky, a točen na gymplu, na který docházela takže díky tomu na to taky dívám trošičku jinak. (Více soukromě, rodinně.) Ale když přehlédnu tento fakt, tak film je opravdu točen v úžasné atmosféře. Mádl opět nezklamal. Vztah ve filmu Petra Kováře a jeho otce, je absolutní pecka. Takový typický vztah otce a syna, který já často vídám, takže ta věrohodnost a humornost tím stoupla. Myšlenka je super, a je taky perfektně zachycená. Jakým si způsobem mi tento film připomíná Pelíšky. Ale to opět možná hovořím z vlastního pohledu, jelikož na mě film působil stejným způsobem, akorát moderněji, jak to občas skočilo na Petra Kováře v součastnosti. Výstup herců opět skvělý. Hudba skvělá, za mě, opravdu povedený typický český film.

plakát

Ostrov (2023) 

Nebýt obsazení v podobě Plodkové a Langmajera, tak si v polovině filmu vydloubnu oči. Začátek byl od prvního momentu trapný, ale pořád máte to nutkání filmu dát šanci. Jenže pak se to propadne na takové dno kdy vás opravdu drží tenké nitky v podobě dvou geniálních herců, kteří v této romantické komedii hrají. Jak říkám, po té 50 minutě už jsem na film koukala čistě ze zajímavosti, jaké podají herecké výkony v dalších minutách. A byl výborný. Oba herci opět zahrály roli perfektně. A myšlenka byla taky dobrá, jen v praxi, už to to samé není. Nesmyslné zvraty, z kterých se mi zamotala hlava, stejně jako z úplně zbytečných a nesmyslných pokusů o pobavení diváků. Např. Langmajer chodil třeba 10 minut s holým zadkem po ostrově. A to opravdu úsměv nevykouzlí. Od tohohle filmu jsem čekala tedy víc. Mrzelo mě, že jsem na něm nebyla v kině, ale když jsem ho z domova zkoukla na VOYO, lítost z mého ošizení o požitek filmu, ještě ráda zmizela.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Film, je mého názoru absolutní vrchol celosvětové filmografie. Omar Sy, který v tomto příběhu hraje Dresse, nemohl svou roli už snad ani zahrát lépe. Ve filmu je nádherně poukázáno na ten fakt, že ty největší změny osudu přijdou, když to člověk nejmíň čeká. A tak započal příběh Dresse a indisponovaného Phillippa. Tento snímek je jemné pohlazení. Ukáže vám, jak dokáže být osud krutý, ale zároveň poukáže na to, že i v těžkých chvílích se dá jít dál. Humor je přesně šálek mé kávy. Každý moment tohoto filmu hltám, a není rok, kdybych si ho nepustila. Pět hvězdiček je málo, pro tento film.

plakát

Cool Girl! (2023) odpad!

Tento film mě nemohl zklamat. Šla jsem na něj do kina, abych se pobavila nad tím, jak česká filmografie každým dalším filmem umírá. Nevím, jestli to je herci. Jelikož zde hraje i Robert Cejnar, který se dříve objevil ve snímku Něžné Vlny, jenž za podívanou stojí. Ovšem o jeho výstupu ve filmu Cool Girl se to samé říct nedá. Film je nemastný, neslaný. Kdo vyhraje tu velkou soutěž na konci bylo od začátku absolutně jasný. Klišé následovalo další klišé - a to tak očividný, že vám pomalu připadalo, jako kdyby jste ten film už v minulosti viděli. K obsazení se taky vyjadřovat nebudu. Postavit influencery, kteří se živý tím že si malují obličej make upem za 3000 před kamerou, už mělo od začátku znamenat razantní chybu. Hlášky byli taky nejvíc random věc. Typu. „Dáte si limonádu?” „Dvojitou.” (Tato samotná hláška se ve filmu objevila snad 3x) No to se prostě člověk chytá za hlavu, kam dál to ještě může zajít, a tiše se propadá do sedačky nad trapností celého filmu. Na konci promítání jsem odcházela s vymytým mozkem, dumající nad tím, jaký český film s influencery mě čeká příště.

plakát

Tady hlídáme my (2021) 

Pokračování filmu Tady hlídám já, nebylo absolutně nutné. Tento film byl opravdu názorným příkladem toho, jak moc se filmy dokážou tímto pokračováním propadnout. První díl byl ještě příjemně naladěn, měl nějaké kouzlo. Život holčičky s poruchami pozornosti,  která najde nejlepšího kamaráda ve svém psovi. Vskutku dobrý film pro celou rodinu, či jenom pro děti. A ačkoliv se mi jednička líbila, z dvojky mi krvácely oči. Nejen že film byl trapný pro dospělého, normálního člověka, ale celkem nevhodný pro mladší generaci. Střih celého filmu je i dost chaotický a nesmyslný. Snímek mi nakonec dost připomínal nějaký ubohý seriál rodiny žijící na venkově, akorát všechny díly byly v jednom filmu. Narozdíl od jedničky, kdy byl děj ještě plynulý a rozumný. Abych na to tady neházela jenom hnůj, tak se mi moc líbila poloha natáčení. Šumava je opravdu hezké prostředí. Ale nemělo by to dopadnout tak, že jediné co z filmu nakonec máte je pohled na záběry Šumavy. To jsem si o ni mohla pustit pouze dokumentární film, a dostalo by to mnohem více hvězdiček. Takže bohužel, toto bylo zklamání.