darkreider

Michal Kadák

okres Brno

homepage

3 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 11 16 21
    • 12.2.2012  16:21
    Nebezpečná metoda (2011)

Tak epesne už som sa dlho nenudil. Buď som intelektuálne nespôsobilí, alebo ten film skutočne stojí za pendrek. Priznávam, moc som sa nesnažil hľadať skryté kvality. Hromada kecov, Keira dostáva na prdel a nasleduje ďalšia hromada kecov, ktorú preruší Keira, ktorá dostáva na prdel. Film má hodinu a pol, ale mám pocit, že mi zobral aspoň tri a k tomu všetkému som si uvedomil, že Keira sa mi vonkoncom neľúbi.

• 11.2.2012  12:39
    Tři mušketýři (2011)

Človek, ktorý ide na tento film, musí vedieť, čo ho čaká. Nebudeme predsa zatracovať film, len preto, že je to chujovina.

• 9.2.2012  21:15
    Stav milosti (1990)

Oldman sa pre tieto pokrútené existencie fakt narodil. Sean Penn má iba jeden problém a to, že s jeho kukučom nevyzerá ako bucháč na rozdiel od Eda "britvy" Herrisa. Na môj vkus dosť dlhé, predsa len ma to nevtiahlo do deja dostatočne, aby som tie dve hodiny nepocítil. Punc solídnej gangsterky tomu ale upierať nebudem. Silné tri, stále váham, či nepridať štvrtú.

• 8.2.2012  21:13
    Vyměřený čas (2011)

Jedna z najlepších ideí na film za posledných pár rokov, a čo sa stane? Po výbornej prvej dvadsať minútovke, konkrétne po zlomovom momente veľmi povážlivej havárie na veľmi vzácnom aute, scenárista vysadil ginko bilobu a začal sa radšej mlátiť kladivom do spánkov. Nuž keď sa minú nápady, vrhnime sa na osvedčené behanie hore dole a na nejakú logiku sa vyserme. Neskrývaná blbosť niektorých scén mi vážne pohla žlčou. Aspoň, že je tu strip poker s Amandou, čiže jediná scéna, kde mi nevadilo to jej mikádo. Veľmi roztrasené tri!

• 7.2.2012  20:49
    Nezastavitelný (2010)

Železničiarina zrejme nie je žiadna prdel. Človek sa naučí rešpektovať tisíc ton ocele v 120 kilometrovej rýchlosti. Typické šablónové údaje z rodinného života hlavného dua dokážem bez väčších ťažkostí vstrebať, ale tú úvodnú šedivú polhodinu nie. Happyendový adrenalín s občasnou machrhláškou, ktorý má v druhej polovici veľmi slušný drajv, to na tie štyri utiahol.

• 30.1.2012  20:45
    Den zrady (2011)

Normálne sa o politické drámy nezaujímam a nechávam ich žiť svojim životom. Ale keď už zavadím o nejakú, ktorá sa tvári, že minimálne obsadením je príťažlivejšia ako pevné štvorky v bikinách, tak neodolám. Nie je ale každý deň nedeľa a aj majster Clooney sa raz utne a Ryan, môj obľúbený, to nezachráni. Nebudem tvrdiť, že som sklamaný a mohutne biť päsťou do stola, ale nezastieram fakt miernej nudy. Na druhej strane tu slečna Woodová vyzerá veľmi k svetu, čo je príjemné plus.

• 25.1.2012  21:20
    Moneyball (2011)

Zručne natočené, kvalitne zahrané. Vedieť o tejto hre viac, možno by to malo hlbší dopad. Bez know-how som sa často strácal. Príjemne ma prekvapil Jonah Hill, ktoré skutočne nemám rád a musím priznať, že v tomto filme mi vôbec nevadil, ba až naopak. A to je čo povedať.

• 23.1.2012  20:42
    Půlnoc v Paříži (2011)

Neobyčajne vtipný Allen, čo mne vôbec nevadí. Výborne som sa pobavil, akurát ma mrzí, že nie všetky mená som poznal. Nádherné snímky Paríža s krásnou hudbou v pozadí. Herci volení výborne, hlavne Adrien Brody ako Dalí je absolútne dokonalý aj keď len na krátku chvíľu. Charakter zrejme večnej slečny Inez (takú rašpľu si predsa nikto nevezme) je možno až moc vyhrotení, ale možno to len umocňuje melancholický protiklad Gil. Owen po dlhej dobe dostal výbornú postavu.

• 22.1.2012  20:31
    Johnny English se vrací (2011)

Tak ako jednotka, tak ani pokračovanie nevyviazlo zo spárov nedotiahnutej komiky a či chce, alebo nie, z času na čas sa ocitne vo vlnách decentného trápna. No napriek tomu je tu sada vyložene kvalitných vtipov, ktoré to udržia v priemere a keby ich bolo podstatne viac, film by sa dostal na úplne nový level. Slovom klasika: "V rámci možností v poho". Musím ale dodať že tisíca rekapitulácia toho istého vtipu (zámena osôb, ktoré si zaslúžia namlátiť tácom) už je moc aj na tak skromného človeka ako som ja. No a na záver povzdych: "Kiež by som mal hlasom ovládaný Royce Rolls".

• 21.1.2012  21:57
    Jeden musí z kola ven (2011)

Žiaľ, aj ja sa musím radiť do skupiny ľudí, ktorých tento film vo veľkej časti nudí. A je to iba jednou jedinou vecou, rozprávaním príbehu. Keď zložitý dej prerozprávate neprehľadne s využitím flashbackov, ktoré sa väčšinovo nedajú odlíšiť od prítomnosti, tak tento príbeh nebude dávať veľa ľuďom zmysel a tým rapídne opadne ich záujem. Ak sa odhodlám na druhú projekciu, tak možno s iným rozpoložením a svieži, budem všímavý aj na tie jemné detaily, ktoré mi poodhalia bližšie súvislosti.

• 15.1.2012  22:10
    Rain Man (1988)

Nepopieram, že film má vo svojej nemalej stopáži aj slabé miesta. No ako celok funguje výborne. O kvalitách Dustina Hoffmana nie je treba nič viac písať, všetko už bolo povedané. Tak len dodám, že obaja z dvojice zasluhujú divácky potlesk.

• 14.1.2012  22:27
    Když Harry potkal Sally (1989)

Dnes vám budem rozprávať príbeh, kedy romantická komédia mala šmrnc a švih a noblesne rozosmiala publikum, dojala dámy a pobavila pánov: to takto jedného dňa Harry stretol Sally...

• 13.1.2012  20:25
    Cesta samuraje (2010)

Ak sa človek dokáže preniesť cez dlhý nezáživný začiatok bez akcie (áno v prvých minútach podráždia naše chuťové poháriky, ale potom ich rozbolí hlava a nič z toho...) a neubije ho ani extrémne (to sa nedá popísať slovami) prehrávajúca Kate Bosworth, tak sa dopracuje až k záverečnej mele. A bol by som sám proti sebe keby som napísal, že sa mi ten finálny na trikrát na hlavu postavený hlavoseč nepáčil. Dokonca aj tak neuveriteľne umelý vizuál, pri ktorom sa dekolt Pamely Anderson vzlikajúc krčí v kúte, mi tam pasoval. A tmavá scéna v rozstrielanom baráku je proste over-the-top. Pre to finále to stojí za to, až zabúdam na nedostatky a platonicky sa blížim k štvrtej hviezde. Na záver ešte pár teatrálnych heftov a nejaký ten západ slnka. Posledná pol hodina je proste guilty pleasure, nech si kto chce hovorí čo chce.

• 11.1.2012  20:37
    Nákaza (2011)

Akonáhle začnú nepokoje film dostáva správny apokalyptický feel. Ten ale nevydrží moc dlho. Je tu veľká eskadra dobrých hercov, ale mám pocit, že každý z nich dostane len malé okno, v ktorom môže niečo málo odohrať. Prišlo mi, že sa dej držal veľmi pri zemi, aby ukázal, že spoločnosť, paranoja a médiá robia svoje. Hlbšie prieniky do životov postáv v podstate nie sú a tak som sa k žiadnemu osudu neprilipol tak, aby ma zaujímalo ako nakoniec dopadne. Beriem to skôr ako hraný fiktívny dokument ako by to bolo keby... Možno nie je zlý nápad vybaviť zbrojný pas a mať v baráku pre každý prípad nejaký ten kvér. Koľko ľudí má asi túto myšlienku pri tomto filme?

• 10.1.2012  21:35
    Ocelová pěst (2011)

Jackman je fakt výborný, aspoň zo začiatku, keď seká ťažkého machra a všetko ostatné okrem zarábania lovov mu je volné. Keď príde rada na sentiment, tak aj ťažká korba zmäkne. Dakota mi ale trochu vadil, obzvlášť keď chytil ten hysterický rapel, vtedy to bolo akurát na prezdržku. Animácia veľmi podarená, zápasy prehľadné a pútavé. Emócie skoro žiadne, takže nečakajte doják ako to niektorý prezentujú, iba pohodový priemerný relax s uvoľneným Hughom.

• 8.1.2012  18:45
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Nepísané pravidlo filmových pokračovaní sa podpísalo aj tu, napriek tomu, že som v skryte duše veril, že Ritchie to dokáže prekonať a zaradiť sa do malej skupiny ľudí, schopných vytvoriť pokračovanie ešte lepšie ako staršieho brata. Ani Robert, ani Jude ani Fry nedokážu dostatočne povzniesť film, kde dej je na druhej koľaji a efekty, kamerové uhly a herecké exhibície hrajú prvé husle. Čaro prvého dielu je preč. Noir, pekný vizuál a dedukčné scény nestačí len znásobiť a toto Guy predsa musí vedieť. Obrovská dávka akcie strieda snáď ešte väčšie množstvo deduktívnych sekvencií a ten malý kúsok stopáže, čo ešte zostal sa horko-ťažko snaží vyrobiť pútavý dej. Ale z mála sa kanón nevyčaruje a dej je tak len naháňanie šialeného profesora po Európe. K záveru sa blysol závan Ritchiovského vzdoru, ktorý žiaľ v posledných sekundách zmarilo finále, ktoré nadchne mladšie publikum, ale pre staršieho diváka potvrdí mierne sklamanie. Na záver už len krátky povzdych o veľmi skorom odchode Rachel McAdams. Jej náhrada v ženskom osadenstve mi ani zďaleka nestačila.

• 7.1.2012  16:37
    Let číslo 93 (2006)

Pocit absolútnej bezradnosti a nervozity stúpal až do posledných sekúnd. Záverečný adrenalín ma doslova vykopal z kresla a ešte niekoľko minút po konci som nemal normálnu tepovú frekvenciu. Toto nie je na moje nervy! Neskutočne silný film. Neviem koľko robí fakt skutočnej udalosti, ale intenzívnejší filmový zážitok už sa z toho asi vytrieskať nedal.

• 6.1.2012  21:47
    Chaos (2005)

Trochu Krimi, trochu Heist-movie, skromná dávka akcie. Rozhodne tu chýba nejaký drive, ktorý by diváka prikoval ku kreslu, ale posledná 15 minútovka to trochu zachraňuje a priznávam, že bez nej by som bol sklamaný . Takto ma koniec milo potešil a zaradil film k zaslúženému nekonfliktnému priemeru aj napriek hluchým miestam. Ostrieľaný znalec filmových lúpežných klasík nebude prekvapený, ale ani veľmi sklamaný a pre mladých začínajúcich fanúšikov žánru to môže byť solídny zážitok. Herecky príjemné (Hlavná trojica ma potešila a nesklamala) aj keď na začiatku po vstupe detektíva na miesto činu, tuším Bernie Callo sa volal, som bol na pochybách. Väčšieho šupáka svet nevidel, ale tak aj horšie pózy a policajné karikatúry dokáže moje plátno uniesť a našťastie dlho na scéne nevydržal.

• 5.1.2012  20:17
    Přepadení (2010)

Lietadlo bude asi dosť stiesnený priestor na určité ohlušujúce typy granátov a slepého alebo popáleného rukojemníka si žiadna vláda na triko vziať nechce. Takto si vysvetľujem ako taktizovali členovia GIGN a zjavne im to aj vyšlo, aspoň čo sa týka strát na pasažieroch. Gradácia a dramatizácia filmu od začiatku až po útok je vedená pevnou rokou a sú tu veľmi silné scény, ktoré celkom zaskočia a človek to začne brať vážne (rakvy, odhady). Všetká tá príprava a obavy na každej strane tvoria správne dramatickú atmosféru. Samotný útok vo mne nechal rozpaky, aj keď ako píšem na začiatku, nezmyselné to zrejme nebude. Ale každý odchovanec starých willisoviek a CounterStrike-u by tam hodil pár flashov a všetko porubal sprevádzaný dokonale presnými projektilmi sniperov, o tom sa nebudeme prieť. S dobre volenou dĺžkou hodiny a pol je to veľmi záživné sústo.

• 29.12.2011  16:56
    Aréna (video film) (2011)

Zo začiatku sa to na arénovku aj podobá, ale od polovice už sú zo súbojov len krátke flashbacky a jediné na čo sa dívame, je ako si hlavný masér líže rany, ale ono to toľko nebolí, keď to taká pekná slečna pofúka. Posledný fajt je úplne odvarený, takže základná vec týchto filmov, gradácia, chýba. Strih je mierne neprehľadný, ale ani som si toho moc nevšímal, keďže súboje netvoria ani polovicu stopáže a choreografia za moc nestojí. Veľa nudných a zbytočných scén. Kde sú časy krvavého športu.

• 29.12.2011  10:49
    Bez dechu (2011)

Čo by asi spravil Neil Patrick Harris, keby učóroval supertajný zoznam mien a potom ho mal 15 rokov vo svojom držaní? No asi v prvom rade milión kópií a v druhom rade by ho asi aj nejak použil. Celá zápletka je tak moc debilná, že sa mi chce plakať. Ak mi niekto dá jeden dobrý dôvod, prečo sa to ťahalo 15 rokov a v čo dúfal ten Srb, keď získa "zoznam" v digitálnej a teda forme, ktorá sa dá namnožiť na milión spôsobov, dám ďalšiu hviezdu. To, že high tech borci, ktorý vzdialene ovládajú aj splachovač na hajzli, nedokážu vystopovať mobil, dokonca ani ten, čo im ukradnú (!!) je už len bonus, ktorý mi potvrdzuje, že to písal úplný lempl. Dialógy ani komentovať nebudem (bomba v trúbe ftw), lebo to je majsterštuk hodný šutru cez kolenu. No a fakt, že taký šupák si potočí bandu Srbských black ops, ktorý sa musia krotiť, aby ho nevdýchli, je iba drobný detail. PS: Ikonou tohoto filmu je obočie hlavnej hrdinky, ktoré zatieni aj nesporný talent Lautnera.

• 26.12.2011  12:23
    Nejlepší film, jaký byl kdy prodán (2011)

Marketing, moderná forma hypnózy. Nebudem klamať a priznám, že sa vážne pozerám na weby obuvi Merrell.

• 21.12.2011  18:58
    Čtyři bratři (2005)

Mark Wahlberg s ružencom na krku je absolútny bad-ass madrfakr a už sa mi dlho nestalo, aby som niekomu tak moc fandil. Je škoda, že dej filmu si často nie je istý ako napredovať (nie všetky situácie boli precízne domyslené), ale správanie postáv vo vypätých situáciách je presne podľa mojich predstáv ([..]Thank *God*? You killed my mother and my little brother you mother fucker! Thank Victor Sweet![..]). Akcie je dosť a je výborná. Snežné rallye je luxusné a celkovo sa pri akcii nikto nepitvorí, necedí trápne múdra ani nečaká až zahrmí, ale proste jedná a to nekompromisne. Veľmi som si to užil. Pomsta jak má byť, padajú hlavy.

• 20.12.2011  20:58
    Zakletý v čase (2009)

Henry cestuje časom a keď sa vráti prehodí tri slová a znovu cestuje časom, v medzičase cestuje časom embryo. Citujem verbala: " Do prdele s logikou, hlavně tam musí být láska!"

• 19.12.2011  08:47
    Trespass (2011)

Je to špatné. Nie Cage, nie Kidman, dokonca ani réžia, ten film je proste špatný. Pre mňa nefunkčný celok s postavami, ktoré asi nebudú nikomu sympatické a ich osud bude každému ukradnutý. Prelepené prsty izolačkou sú pekný detail, ktorý potešil, ale taktiež jediný. Všetci pôsobia hlúpo a dívať sa na bandu blbcov nie je moc zábavné, keď sa jedná o smrteľne vážne sa tváriaci film.

• 16.12.2011  21:28
    Taxikář (1976)

Ach tie veľkomestá a nočné tvory, ktoré tiahnu ulicami vo vykričaných štvrtiach. Myslím, že stotožniť sa s ideu filmu je jednoduché, ale to ešte nerobí z filmu niečo extra. Možno je to tým, že je to film z pred 35 rokov, kto vie. Typické Scorsesiho psycho to je, ale nemá to poriadny dej, ktorý by udržal film v obrátkach. Posledných 5 minút už ani komentovať nebudem, tie mi nedovolia ani krajne uvažovať o hviezde naviac. Našťastie to má niekoľko silných scén a výborného De Nira, takže sa to zuby nechty udrží v miernom nadpriemere.

• 16.12.2011  17:05
    Spáči (1996)

Dejová línia je jedna, od istého zlomu úplne jasná a priamočiara. Ale funguje prekvapivo dobre, všetkým nám je jasné kam to smeruje a nikto nie je prekvapený. Ale má to šmrnc. Každá postava, ktorá sa ukáže na place má svoje osobité čaro a divák si ju zapamätá. Bez zmätkov alebo režijných prešľapov sa to pomaly a zvolna nesie až k titulkom a že ma 147 minútový film bez zvratov naplno baví celý čas znamená, že si tie hviezdy zaslúži. Veľmi kvalitné, veľké herecké hviezdy, ktorým výborne sekundujú aj tie menej známe.

• 10.12.2011  20:42
    Boj (2007)

Chcel som dať jednu, ale Liboráč povedal, že dve sú zaslúžené, tak budiž. Nech si ich Li a Statham rozdelia. Strih je úplne debilný (zlámať prsty!!!) a nie je vidieť zhola nič, treba len počkať až sa to ukľudní a spočítať padlých. Takže každá akcia je sprasená a ani jej tam nie je dosť. Záverečný twist prekvapil aj nás ostrieľaných znalcov, ale o jeho korektnosti môžeme polemizovať. Aspoň, že Jason je tvrďák od prvej sekundy a drží si to až do konca. Ostatne, tak ako vždy.

• 10.12.2011  10:24
    Drive (2011)

Pekne to so mnou zamávalo. Výborná hudba, dlhé statické zábery, ponuré pomalé tempo a potom dostanem dvojitý preplesk scénami, ktoré nešetria brutalitou. Atmosféra prechádza z Art do Gore a vice versa. Zase raz ma niečo zdvihlo z kresla. Neštandardne zaujímavé, výborne zrežírované.

• 9.12.2011  20:20
    Xin Shao Lin Si (2011)

Tentokrát žiadne ódy pieť nebudem. Neviem, či je to zdanie, ale mám pocit, že na 130 minút je tu málo súbojov a veľmi veľa rozprávania. Ale ono je to pravdepodobne spôsobené tým, že to rozprávanie je strašne nudné a rozvláčne. Niektoré konverzácie sú fakt bolestné. Keď už na nejaký súboj príde, tak je choreograficky fajn, ale často ho kazí strih. Pevne verím, že sa v Hong Kongu neučia americké móresy, nerád by som sa dočkal v HK guľometného strihu. Na druhú stranu je tu pár silných scén a dosť slušný hlavný masér na strane "tých zlých" (Nemyslím, žiadnu z hlavných úloh, ale tichého bijca s copom). Chan si v tejto drobnej roli strihol tradičnú (a výbornú) akčnú scénu s jeho nezabudnuteľným "však-ja-to-vlastne-ani-neviem" štýlom. Nie úplne márne, ale ani moc záživné ako celok. Slabšie tri.

<< předchozí 1 2 3 4 6 11 16 21