Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (169)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umbrella Academy je super, v první sérii poněkud předvídatelná, ve druhé si zase vypomáhá velkým množstvím náhod, přesto vždycky baví. Hlavní charaktery jsou správně bizarní a zábavné, takže nezačnou nikdy nudit. Jasně, děj občas řeší věci, které jsou dost navíc, ale i tak se ideální tempo nikdy úplně neztratí. V základu to není sice žádný zázrak, originality tu není málo, ale ani hodně a logické kiksy jsou na denním pořádku. Umbrellu si však do rukou vzali šikovní lidé, takže jí lze odpustit i to, že v první sérii by šla většina věcí vyřešit mobilem, protože je to celé fakt zábavné a to jde přece především. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedine čo má tento seriál naučil je, že stačia dve série a dosť. Zo začiatku ešte celkom fajn, ale postupom času sa nuda nabaľovala exponenciálnym tempom. Stále o tom istom. Keby nebolo pár zaujímavejších scén a pomerne slušne zvládnuté akčné scény tak mi viečka zlomia lícnu kosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ok, pre mňa ako čerstvého fanúšika seriálov ako takých, toto nie je "iba" výborný kus, ale rovno kult hodný uctievania. Tak skvelo napísané postavy, cestovanie časom a herci (celú tú partu do jedinej postavy si zamiluješ a budeš jej fandiť celý čas aj keď sa bude správať úplne debilne...), či dávkovanie toho mysteriózneho pozadia. Pár krát som sa pristihol, že bručím ako želva. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Parta, která zoufale postrádá nějakou vzájemnou chemii. Herci bez špetky charisma. Dlouhý ukecaný scény, který jsou ukázkovou definicí fráze "šustí to papírem". Otravná snaha roubovat do každý akční scény nějakej pop-rockovej song, aby to vypadalo jako ve Watchmenech. Anebo nechat celou partu tancovat v různých částech domu na jednu písničku tak, aby se vytvořilo zdání nějakýho vzájemnýho pouta, místo toho ale spíš přichází pocit trapnosti za všechny zúčastněné, že si hrají na Breakfast club. Přitom potenciál by tu v předloze byl. Výslednej produkt je ale spíš další narychlo spíchlej seriál od Netflixu. Potřebujeme víc obsahu, abyste se uscrollovali k smrti! ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle seriál je taková neoriginální sračka, až to hezký není. Všechno v tomhle seriálu jsme už mohli vidět jinde mnohem lépe podané. Ke všemu je zde všechno ohromně natahováno, jak je na Netflixu někdy zvykem. Jsou zde epizody, ve kterých se vlastně vůbec nic nestane. V takovém případě se člověk, alespoň zaměří na příběh jednotlivých postav, ale co z toho, když se tu navíc objevuje obrovské množství nelogických scénáristických hloupostí. Hlavně teda v páté epizodě vylézá na povrch jak debilní ten scénář vlastně je. Tolik věcí, které si tu vzájemně odporují, jsem pohromadě, snad ještě nikdy neviděl. Akce jako taková úplně nejhorší není, ale rozhodně nemá čím oslnit a je spíše průměrná, až podprůměrná. Po páté epizodě s tím končím. Nemusím vidět, každou natahovanou sračkoidní nudu. Bez ohledu na to jak jsou mi herci sympatičtí. Možná jen za ně 1* 15% ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Jedná se o první komiksový seriál od Dark Horse Comics (z dílny Netflixu). Předchozí adaptace byly filmy. (3T)
  • Skladba, kterou na začátku epizody hraje Vanya (Elliot Page) na housle, pochází z muzikálu „Fantom opery“. (Nevka)
  • V komiksové předloze dokáže Diego Hargreeves (David Castaneda) zadržet dech na dobu neurčitou, zatímco v seriálu byla jeho schopnost změněna na to, že dokáže házet noži se 100% přesností a v letu měnit jejich směr. Jeho schopnost byla změněna, aby byl Diego víc „lidštější“ a diváci se s ním mohli více ztotožnit. (mikki089)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama