Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Schopnost utíkat nejrychleji ze všech na světě (na jakémkoliv světě, v němž se právě vyskytuje) by ježek Sonic bez mrknutí oka vyměnil za opravdového kamaráda. Ze svého lesního útočiště sice chodí navštěvovat dobráckého maloměstského šerifa Toma (James Marsden), ale ten se tak úplně nepočítá, protože si Sonica při jeho rychlosti ještě nestačil všimnout. A Sonic se snaží nezanechávat stopy své přítomnosti, protože ví, že by pak po něm šli. Kdo? Všichni! Jenže i ten nejopatrnější ježek může udělat malou chybu, kterou bylo v jeho případě dočasné vypnutí elektřiny v polovině Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalení příčin kolosálního výpadku najme toho vůbec nejschopnějšího génia, lehounce šíleného Doktora Robotnika (Jim Carrey). A ten velmi brzy zavětří Sonicovu stopu. A Sonic rázem zjistí, že ani nejrychlejší nohy nemusí k úspěšnému útěku stačit, zvlášť když ztratil magické kroužky, které mu umožňovaly rychle cestovat mezi různými světy. Jediný, kdo zná jejich aktuální polohu, je jeho „kámoš“, šerif Tom, a ten se do záchrany mimozemského ježka před neúnavným a vynalézavým Doktorem Robotnikem zrovna nežene. Pak si však jako správný ochránce zákona uvědomí, že slabší je třeba bránit, a začnou se dít věci… (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (412)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobně jako nedávný Detective Pikachu je i Sonic solidní blbina,ale díky tomu ,že v tomhle případě tvůrci posunuli laťku zábavnosti o něco výš,vítězí nad svým žlutočerným kolegou na celé čáře.Zatímco Pikachua táhnul primárně sám Pikachu s hlasem Ryana Reynoldse a lidský hrdina byl ve většině času spíš otravný,tady se to neděje a permanentně mluvící Sonic je skvěle doplněn sympaťákem Marsdenem a záporákem Carreym,u kterého je osvěžující jej vidět po delší době v komediální roli.Děj sice nemá moc čím překvapit,ale na to se tu moc nehraje a vzhledem k tomu,že se letí dopředu tryskovou rychlostí,uteče těch 100 minut jako nic.Rozhodně nejlepší rodinný film letoška a jeden z nej posledních let...70% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Film Sonic mi byl ještě před premiérou sympatický dvěma věcmi - vkusně udělanými trailery, které předvedly Jima Carreyho a jeho návrat k šílené komedii, a tím, jak na nátlak fanoušků upravili model Sonica tak, aby měl větší oči a opravdu vypadal tak, jak ho známe z her. Proto jsem filmu fandil a nakonec dostal to, co jsem chtěl - vyvedený film. Jasně, je to především dětský film, který se nesnaží nijak zvlášť apelovat na dospělé, ale to nevadí. Taky je to předvídatelné a hlavní chlápek a jeho slečna jsou všechno vyblejskaní modelové z Disney Channel. Ale hrozní taky nejsou. Jim Carrey je moc fajn padouch, kterýmu sem tam scénář přihodí dobrou hlášku a zbytek odmaká svým charismatem a komediálním umem. Celkově pohodový a milý film pro děti, který rozhodně nedělá firmě Sega ostudu. (7/10) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pro děti možná až moc dospělé a pro dospělé je to možná až moc dětské, a tudíž se film úplně nezavděčí ani jedné skupině diváků. Srovnal bych to s nedávným Detektivem Pikachuem, který skončil zhruba stejně průměrně. Jim Carrey se po dlouhé době luxusně vžil do role, někdy může působit, že přehrává, ale že je to dětský film, tak musí projevit mimiku asi trochu více, aby to puberťáci pochopili. Stejně tak James Marsden je prostě sympaťák, na kterého se dobře kouká a působí přirozeně a v neposlední řadě si zaslouží pochvalu vizuálně povedený Sonic. Víceméně k celému vizuálu nic nemám, stejně tak i film jako celek se povedl a jako rodinná zábava s dětma na večer se to krásně hodí, zbytek ale může film vynechat, protože Sonic nemá moc čím překvapit. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vlastně vůbec zlé. Jim hraje klasicky sám sebe, Sonic dělá blbosti ve stylu Flashe, jeho parťák s přezdívkou Donut Lord (James Marsden) je obstojnej a dá se na něj koukat. Film na vás kromě někdy velmi slušné audiovizuální podívané sype především vtipy a hlášky takovým způsobem že je toho humoru ke konci až až (nicméně dobrá polovina jouků šlape na výbornou). Nechybí zde několikafázový boss fight s vynálezem doktora Robotnika ani zlaté kroužky a místy z toho čiší smysl pro detail. Čekal jsem to vlastně mnohem horší a vyšla z toho nakonec pěkná sedmička z deseti alias 4* (neplést se Star Trekem, tam je Sedmá z devíti). Vlastně si to může úplně s klidem vytřít zadek s Detektivem Pikaču, kterej měl sice parárdního dabéra ale tím to haslo. Sonic je film pro všechny věkové kategorie a hodil by se spíš na letní program kina ale myslím, že ani v únoru tím nepohrdnete. Máte moje vřelé doporučení. Jo a když to půjde a vaše kino vám to dovolí dejte to v originále. P.S. Ty oči mohli být lepší ale pořád Sonic vypadá líp než jeho první inkarnace. Jo a doufám že tomu odklepnou dvojku a Carrey tam bude zas. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║Tržby USA $148,974,665║Tržby Celosvetovo $319,715,683▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,358,990║ Tržby za predaj DVD v USA $23,156,216║ Na moje veľké prekvapenie sa to dalo. Dosť som sa obával tej animácie a hlavne Jima Carrey. Carrey aj keď už dosť ošuntelý sa tam dosť dobre chytil a zas sa predvádzal v tom čo vie najlepšie, tie jeho eskapágy nemali chybu. Sonic a policajt Marsden si dobre sadli, akcia mala ráz a zábavnosť dobre sadla, neotravovala. Takže nakoniec celkom fajn oddychovka, kde ten bláznivý svet v celku fungoval a hlavne bavil. /videl v kine: 65%/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (22)

  • „Oprava“ designu Sonica stála Paramount Pictures 5 milionů amerických dolarů. (petr.koca)
  • Již od zveřejnění raných teaser plakátů vyjádřila internetová komunita obavy z toho, jak bude hlavní postava filmu se Sonicem vypadat, hlavně kvůli jeho tělesným proporcím. Poté, co byl 30. 4. 2019 uveden první trailer k filmu, prohnala se internetem obrovská vlna kritiky za finální vzhled Sonica (Ben Schwartz), který zásadně nesplnil očekávání fanoušků. Uživatelé Redditu a Twitteru hromadně zesměšňovali jeho lidsky vypadající oči a zuby, podivné tělesné proporce a obecně až příliš lidský vzhled. Po několika dnech studio Paramount zareagovalo příslibem, že vynaloží nemalé peníze na to, aby postavu předělala. Svou roli hrál i fakt, že se nabízelo přímé srovnání s nadcházejícím konkurenčním filmem studia Warner Bros téhož roku, a to Pokémon: Detektiv Pikachu (2019), jehož upoutávky se naopak setkaly s úspěchem u fanoušků. (Akrman)
  • Když Sonic zapne v hotelovém pokoji televizi, jedním z programů, který můžeme vidět na obrazovce, je krátký film Gopher Broke (2004). (ČSFD)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

Reklama

Reklama