Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson veze mexického smrada (za to co řekl na začátku bych ho tomu kartelu předhodil hned a ještě si připlatil, aby ho mučily a mohl to vidět možná se i přidat) do Chicaga za náhradními rodiči (otce mu zabil kartel a matka to taky schytala nedivím se jí taky mět takové děcko radši bych bral kulku). Je to nízkorozpočtové a největší akce je na začátku a na konci jinak většinou vidíme Liama a toho smrada jak jezdí po Americe a ten kartel (zhruba 6 členů) je nahání vždy Liam někam dojede zaplatí kartou (proč jí platil, když měl celý pytel peněz nebo proč volal tomu realitákovi, že má peníze, když věděl, že má vypálený ranč nevím taky) oni ho vystopují přijedou tam někoho zabijou (nikdy to neukážou) Liam ujede a tak to pokračuje až do konce. Koukat se na to dá a není zde až na to pálení peněz moc wtf momentů. 60 procent díky za titulky titulkomat. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Děj plyne spíš pomalu, příběh se snaží být jakž takž uvěřitelnej a těch pár akčních scén na reálnost vsází taky. Po delší době jsem uvítal, že byl hlavní hrdina (ač bývalej mariňák) v podstatě normální chlápek bez abnormálních dovedností. Na straně záporáků se mi zase líbilo, že nepodnikali žádný extrémně přehnaný akce (minimálně po Jimovi šlo jen pár lidí v jednom autě, nikoliv desítky lidí, jak bývá jinak v zvyku). Scénář měl sice pár logickejch nesrovnalostí, nicméně jinak byl i přes zvolený téma a akci spíš civilní až reálnej. Ze začátku hodně pateticky a klišoidně vyhlížející motiv záchrany migrantskýho syrotka byl nakonec solidně zpracovanej a závěr byl taky vcelku fajn (SPOILER: na závěru mi však trochu vadila jeho nejednoznačnost, kdyby Jim v buse jednoznačně zemřel, bylo by finále působivější. KONEC SPOILERU). Jak už někdo psal, asi se na celym bijáku pozitivně projevilo, že ho nakroutil producent Eastwoodovek. Nejde sice o nic, co bych musel nutně vidět znova, ale nakonec jsem byl oproti původním očekáváním (standardní akční béčko) vlastně hodně mile překvapenej, tři jistý hvězdy. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chcete natočit akčňáček, ale máte k dispozici jen tuctovou zápletku, s předvídatelným vývojem, nezajímavé postavy a přiškrcený rozpočet, a přesto všechno chcete uspět? Jednoduchá rada, obsaďte Liama Neesona. Já jako fakt nechápu, jak to ten téměř sedmdesátiletý chlapík dělá, ale on ať se objeví i v té nejbéčkovější slátanině, tak to díky němu stejně nějakým záhadným způsobem dopadne v rámci možností fakt dobře a i přes jeho zmiňovaný věk je v těch svých hrdinských rolích natolik výrazný a přesvědčivý, že mu to prostě pokaždé zbaštím i s navijákem a právě ani Poslední výstřel není výjimkou. Otázkou samozřejmě je, jak by celý tento film fungoval právě bez něj, ale já osobně myslím, že asi moc ne, jelikož jak jsem též zmiňoval, právě krom Liama už nemá tato podívaná příliš co jiného nabídnout. I když tedy abych nebyl zas až tak přísný, celé to má relativně svižný a rozhodně nenudící spád, akce také nepůsobí vůbec špatně a i atmosféra budí poměrně přesvědčivý dojem, jinak je to ale skrz naskrz béčko jako hrom, se všemi svými pravidly, plusy i zápory. Tudíž, kdo má podobné snímky rád, tímto chybu rozhodně neudělá, já se bavil poměrně slušně a charismatický a přesvědčivý Neeson je tu pak už jen velkým bonusem, který celý film oživuje o 100%. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Dvorny Eastwoodov producent Robert Lorenz sa chopil druhy raz reziserskeho kormidla (jeho debut je drama prave s Clintom Trouble with the curve) a napriek tomu ze by vdaka trailerom a pritomnosti Liama Neesona clovek ocakaval nieco v style Taken, tak sa docka komornej dramy o putovani "starca" s mladym mexickym uprchlikom pred Mexickym kartelom ktory by nezastavilo ani desat Trumpovych murov. akcie vela nie je, ale westernove finale pripominajuce mi klasiku The Witness (s Harrisonom Fordom) sa podarilo... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slaboučký. Je vtipné, že si najednou lidé stěžují na nedostatek akce, kdyby zde byla od začátku do konce, tak si stěžují na absenci příběhu, bohužel tyhle dvě věci k sobě jdou málokdy, tak zamrzí, že si režisér zvolil bohužel pro mne tu méně atraktivní variantu. Na zabití nudného nedělního odpoledne je to OK, Liam má pořád dost charisma na to, aby mě vyloženě otrávil, ale klouby už očividně moc neslouží a zabijáci kartelu moc respektu nevzbuzovali. 5/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama