Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Animovaný

Poslední recenze (3)

plakát

Vědma (2023) (seriál) 

Je to tak blbé, až je to vtipné. Pokud máte rádi Ed Woodovsky špatné filmy (a seriály), tak si sežeňte popcorn a klidně si Vědmu z recese pusťte. Nasmějete se hodně. První dvě epizody docela ušly, příběh se rozrůstal a divák přemýšlel, o co vlastně půjde. Pak ale šlo všechno do kytek. Všechny rádoby velké pointy se divák dozví z dialogu, a to navíc příliš brzy, kdy ještě o daných věcech nestačil přemýšlet, takže nic z toho nejde vnímat jako velké odhalení, ale divákovi je to prostě úplně jedno. Navíc má příběh různé nelogičnosti (mimo jiné, jak může mít jedna a ta samá postava rozdíl výšky cca 30 cm?) Když k tomu přidáte velice nekvalitně předabované některé postavy (předpokládám, že z maďarštiny do slovenštiny) a CGI, které to spíš kazí, než by to tomu něco dávalo, tak máte recept na odpad. Hvězdičku dávám za to skvělé pobavení tím, jak je to blbé a možná taky trochu za snahu - nápad udělat fantasy o alchymistech je fajn, i když i z tohoto ohledu Vědma na plné čáře selhává.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Na jednu stranu je tento film docela dobře natočený a má pár dobrých momentů (několik emotivnějších scén a drobných gagů), ale jako celek není nic moc. Nejslabší se zdá být scénář. Je tam sice nějaká snaha o vývoj a přeměnu postav, ale působí to šroubovaně a vlastně tam žádná postava (snad možná kromě sousedů z bio farmy v podání Lindy Rybové a Miroslava Vladyky) není moc sympatická, takže se divák nemá čeho chytit. Největší problém spočívá v atmosféře filmu: Divák od tohoto žánru očekává pohodu a oddych, ale namísto toho od tohoto filmu dostane více stresu než z válečného dokumentu. Zápletka sama o sobě není téměř žádná (řeší se jen dvě drobnosti, na které si ale divák ani nestačí - nebo nechce - udělat názor), takže z dobrého konce se vlastně také nikdo neraduje.

plakát

Láska hory přenáší (2022) 

Tohle je nejlepší československá komedie za dlouhou dobu. Skvělá hudba, kamera i režie. V obsazení hlavně září Anna Fialová, která opět dokazuje, že má obrovský herecký rozsah a je schopná ztvárnit v podstatě jakoukoliv postavu. Ostatní herecké výkony jsou také na vysoké úrovni - nikdo rozhodně nepůsobí jako slabší. Struktura filmu je povedená. Divák vidí události jednoho dne třikrát z pohledu různých postav, ale tyto tři dějové linie nejsou symetrické, což napomáhá výpravě, protože film tak přirozeně vede k vyústění hlavní příběhové linie, a první linie se ukáže spíš jako předznamenávací. Ve filmu je řada kvalitních gagů, ale divák si musí dát pozor, protože se na plátně/obrazovce objeví vždy jen krátce. Proto se rozhodně hodí tento film vidět alespoň dvakrát. Tento film je velice vtipný, ale jeho humor převážně nevychází z dialogu, ale z juxtapozice dialogu a obrazu a z dobře načasovaných doplňujících informací (často pouze obrazových), které začnou být vtipné ve spojení s vědomostmi diváka z předešlých scén (něco jako taková dramatická ironie naruby). Co se příběhu a postav týče, jsou zároveň moderní i nadčasové. Film se dokázal vyhnout stereotypním genderovým klišé a zároveň se nesnaží být přehnaně moderní na úkor příběhu. Tento film celkově působí odpočinkově, ale zároveň je chytrý a originální. Konečně něco nového, za co se opravdu nemusíme stydět.

Poslední hodnocení (202)

Andílek na nervy (2015)

03.08.2023

Tři přání (1958)

22.07.2023

Dáma na kolejích (1966)

22.07.2023

Vrchní, prchni! (1980)

22.07.2023

Kolja (1996)

22.07.2023

Tři oříšky pro Popelku (1973)

22.07.2023

Popelka (1969) (TV film)

22.07.2023

Šest medvědů s Cibulkou (1972)

22.07.2023

Zlatovláska (1973) (TV film)

22.07.2023

Reklama