Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (272)

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Oldřich Lipský měl rád cirkusy, což nepochopím, a bohužel se dal příliš unést scénami, kde vystupují pouze medvědi a předvádějí banální artistická čísla. To je důvod, proč nedávám pět hvězdiček, přestože jinak je to vynikající zábava, Lubomír Lipský i ostatní zúčastnění si to užívají a za pozornost stojí také scény s Marií Rosůlkovou, které pánové Macourek a Lipský pojali jako odkaz na Čtyři vraždy stačí, drahoušku! ("Počkejte, přinesu vám ručník." :-) 70% ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Mňam, mňam. U takových filmů jsem měl nádherný pocit první republiky, dále dnů, kdy chodil do školy můj otec a respekt k učitelům, který již není tolik vidět. Pac a pusu kluci medvědi, ať už živí ve sklepě, nebo vycpaní v kabinetě. Všichni se na to podívejte, zasmějte se, pobavte se a skvěle to zhodnoťte jako já, neboť nemohu jinak. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Česká nostalgická klasika, která nám dá trochu i přičichnout k tolik již neviditelným cirkusům. Luba Lipský zde válí a přesně tahle postava šaška je mu šitá na tělo. Další plusový body medvědů s cibulí jsou i v obsazení velkých hereckých osobností. Sovák, Kopecký, Filipovský, Libíček atd... Jak píšu, prostě klasika. 60% ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se u filmu strááášně nařezala a pokaždé mě to bavilo a opravdu jsem tenhle film milovala, ale dneska se bohužel obávám, že právě to, že jsem ho viděla tolikrát a znám ho takřka zpaměti, mu ubírá na kouzlu. Možná časem se zase kouknu, ale momentálně mě to opravdu nebere. I když pan Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a další jsou herecké legendy a tady v tomto filmu byli opravdu skvělí, dneska mi ten film zkrátka nepřipadá tak úžasný. Avšak převlek muže v ženu, myslím, že v tomhle filmu to bylo jako v jednom z prvních, a to je zase plus... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy přijde školník (Lubomír Lipský st.) do ředitelny, lze spatřit, že chodba je rovná. Poté, co mluví s ředitelem o medvědech, je však při záběru na školníka chodba do pravého úhlu. (chleba24)
  • Původní scénář k filmu napsal spisovatel František Kožík. Protože se ale řežisérovi příliš nezamlouval, nechal ho přepracovat Milošem Macourkem. Z původní verze nebylo zachováno téměř nic. (rakovnik)
  • Kuchařka ve škole naleje kávu z kotle do porcelánové konvičky, kterou celou pobryndá kávou. Na podnos však již pokládá zcela suchou a čistou konvičku. (Skarface)

Reklama

Reklama