Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud se hrdinům komedie Láska hory přenáší může něco pokazit, zaručeně se to pokazí. Všichni zažijí jeden opravdu šílený den v horském hotelu vyprávěný třikrát a vždy jinýma očima. Nevěstě Alex se její velký den hroutí přímo před očima. Po pánské jízdě předešlé noci je totiž nezvěstný ženich a stát před oltářem sama je trochu trapné. Alex nesedí v koutě a rozhodne se ženicha najít. Někde přeci být musí! Svůj pohled nabídne i její neurotická matka, přespříliš aktivní otčím, jenž odhaluje zločin, který se nestal, a také její biologický. Ten dělá, jakože nic, přestože právě on viděl nezvěstného ženicha jako poslední. Chaos v horském hotelu, kde se svatba měla odehrát, využívá instruktor lyžování a neodolatelný svůdník Petr. S pomocí své kamarádky Kláry se pouští do dobrodružné přípravy rande pro nejkrásnější ženu v hotelu. Jak říká slavný Murphyho zákon: Usmějte se, zítřek bude horší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪(Česko)Slovenská kinematografia (hlavne tá  žánrová) je dnes už na takej úrovni, že aj každá snaha či pokus o ,,čosi viac" sa cení. O nejaký inovatívny postup, kompozíciu, zábery kamery či scenáristický motív, skrátka aspoň dačo, na čom by sa odzrkadlilo, že pri príprave filmu ľudia v tíme premýšľali.⚪Tu sa režisér snaží o spájanie viacerých dejových liniek i viacerých rozprávačov, o splietanie a rozplietanie finálnej zápletky či o prvky, ktoré sa podobajú napríklad na postupy Princeznej zakletej v čase (samotný dvaja herci si aj tu zahrajú pár), čo je pekné, pretože je to aspoň snaha. Snaha, ktorá sa v rovine výpravy, inovatívnej štylistiky a kamery aj napĺňa.⚪V rovine scenáru je to už o poznanie horšie. Škrípu dialógy, občas sú zvláštne štylizované, občas sa postavy pýtajú na to, čo je jasné z predchádzajúcej odpovede alebo čo vyplynulo z kontextu, škrípe humor, ktorý je skôr paródiou samého seba, a asi nie účelovo, škrípu niektoré scény, ktoré pôsobia ako výplň. Už asi od 40. minúty rapídne klesá tempo, divákovi je jasné, kam záver smeruje a ďalších skoro 50 minút sa dej len naťahuje, až má divák chuť pretáčať.⚪Rovnako postavy nie sú nijak charakterovo prekreslené, čo sa dá odpustiť žánrovke, ale naozaj ťažko sa verí, že sú zamilované, smutné atď. Kapitola sú herci, ktorí sú buď neskutočne ,,prkenní" viď Lambora, Germani, Czuczor alebo prehrávajú a sú vyslovene otravní (Landl). To, čo v úvode pôsobí ako svieži vzduch v žánrovkových vodách je veľmi rýchlo spláchnuté do priemernej hlúposti, ktorá buď pôsobí ako vedomá kópia alebo ako paródia na romantické komédie (slovo ,,bum" na klávesnici horskej služby je vrcholom vtipu tohto filmu, rovnako ako Kukura v závere). Na to, že je to ale režisérov prvý film celkom slušný rozjazd.⚪ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Česká krasavice Anna Fialová a slovenská krasavice Natalia Germani přizvali mezi sebe šviháka Marka Lamboru. Z jejich spojenectví by jistě byla moc pěkná trojka, ovšem místem jejich radovánek není postel, nýbrž hotel v Tatrách, v němž hoteliér (Richard Stanke) chystá velkou svatbu své dcery. Jenže má to velký háček: po ženichovi se slehla zem, svatební svědkyně uvázla kdesi v pustině a nepřítomnost hlásí i oddávající. Ke všemu po hotelu slídí detektiv (Matej Landl) s notýskem, do něhož si pečlivě zapisuje podstatná vodítka, ubytoval se v něm rovněž David Kraus, který má na svatbě zazpívat, a možná se dostaví i Juraj Kukura. A zoufalá a vdavek chtivá nevěsta v obstarožní svatební róbě pobíhá po hotelu, aby našla svého ženicha, načež její český kamarád Lambora by rád nenápadně pozval na rande slovenskou sexici Germani. A i když se oba znají z předešlého účinkování v pohádce, jejich randění má poněkud komplikované vibrace. Režisér Jakub Machala se prezentuje v oblasti romantické a tak trochu bláznivé komedie poměrně zdatně. Jeho úsilí pokazí postupně upadající vtipnost a film ztratí i na celistvosti a jisté nepředvídatelnosti. Nápad soustředit celý kolotoč dějství do jednoho dne a prostředí (interiéry hotelu) není určitě nikterak nový. To samé platí i o podávání příběhu z úhlu několika postav. Režisér ovšem prokázal, že i tyto dávno zažité a do jisté míry i okoukané postupy lze podat osvěžujícím stylem, a koktejl namíchaný z četných nedorozumění a bláznivých situací docela lahodil. Vše v závěru ale rázem vyschlo. Film vyvrcholí dost banálně, respektive čtyři scenáristé se už na závěr nenamáhali přijít s něčím v žánru neviděným a nepředpokládaným, a počáteční neotřelost v konfrontaci jednotlivých postav vezme se závěrečným nenápaditým defilé také celkem za své. I tak má většina filmu příjemný komediální i přijatelně nenucený romantický ráz, který podporuje vhodná herecká sestava na čele s talentovanou Annou Fialovou, největším tahounem filmu. Horský hotel v zasněžených Tatrách je tak pro diváka dobrou odpočinkovou volbou. 7/10 ()

Reklama

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

Když snímek nedokáže ani obstojně uvést do děje a vy se musíte od prvních vteřin ptát: "kdo jsou ty postavy? Jakou mají se sebou souvislost? Pokud se znaly z dřívějška, proč to ve filmu není znázorněno? Proč se veškeré události ve filmů dějí zcela nahodile a nedávají žádný smysl???" Je něco moc špatně! ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Machalův celovečerní debut má oproti jiným romantickým komediím výhodu ve dvou bodech: 1. Neokoukané česko-slovenské obsazení hlavních rolí. 2. Osvěžující nápad (na české poměry) vyprávět příběh o zatoulaném ženichovi z pohledu tří různých postav. Bohužel by si tyto body zasloužily do trojice také kvalitní a zábavný scénář, ne jenom často nelogickou variaci na Pařbu ve Vegas. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Snahu se odlišit chválím, že je zpočátku kulometné tempo, dialogy rychle sviští a herci si to užívají, za to přímo tleskám a že kamera, střih i režie jsou na československé poměry sakra vydařené, to vydá na další plus. Jenže... Trojité rozdělení, kdy se děj odehrává najednou, se nedaří správně zužitkovat, foreshadowing skrze příběhy je pouze minimální a pro děj nijak důležitý a veškerá úvodní dvacetiminutovka, ač je výborně pojatá, nemá s těmi dvěma dalšími krom Lambory nic společného, tudíž se v rámci celku jeví jako zbytečná. V druhém aktu se bohužel ztrácí tempo a nebýt záchranného třetího příběhu, výsledek by byl o pár tříd ještě horší. Láska hory přenáší je tak spíš feel good film, než crazy funny komedií, protože počet dobře mířených vtipů je minimální, ale ten výsledek je pořád dostatečně ucházející, že si svou šanci zaslouží. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v březnu roku 2021 v hotelu Hubert ve slovenských Vysokých Tatrách (okres Poprad). (Krocka)
  • Patrik (Csongor Kassai) zde v jedné scéně prohlásí, že je jako čert. Naráží tím na jednu ze svých nejslavnějších rolí, a to roli Lucifera v pohádce Čert ví proč (2003). (PetraRuze)
  • Pro Marka Lamboru a Annu Fialovou byl tento film vůbec prvním společným natáčením od doby, kdy oba studovali stejný ročník na pražské Konzervatoři. Maturovali v roce 2015. (Krocka)

Reklama

Reklama