Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Komedie

Poslední recenze (10)

plakát

Muži v naději (2011) 

Pokud se zrovna nedívám na Pelíšky už asi po desáté, tak se někdy podívám na toto dílo od Jiřího Vejdělka. Inu, o samotném filmu mám jen jednu věc. Všichni se na ten film šli reálně podívat jenom kvůli sexu Jiřího Macháčka a Vica Kerekes. Polívka si tam výjimečně nezahrál nic extra, ale zároveň jeho postava byla skvělá. Co se týče ostatních postav, tak jsem v podstatě za celý film jenom ignoroval. Tři z pěti.

plakát

Klub rváčů (1999) 

První pravidlo klubu rváčů zní, jak řekl už starý Brad Pitt, zapomněl jsem na něj. Nejvíc ikonická scéna pro tento film, když ve sklepě baru vzniká klub pro rváče. Před náhodnými muži stojí namakaný muž, kruhy pod očima a říká vítejte pánové, z ničeho nic, začíná říkat pravidla tohoto klubu. Teď jsem doslova přeskočil skoro polovinu filmu. Takže, nejznámější trojice hrají: Edward Norton, Brad Pitt a Helena Bonham Carter. Edward Norton znovu potahal další film za koule, jeho herecké výkony jsou na pokraji masterpiecu a jeho herecký výkon, kdy si uvědomí, že on trpí poruchou rozpolcením osobnosti a jeho druhá osobnost je Brad Pitt, ve filmu jako Tyler Durden je božská. O Bradu Pittovi není o čem mluvit, dokázal dokonale zahrát muže, který je znechucen stejně jako já světem a když z klubu udělá teroristickou skupinu s myšlenkou odpálit všechny budovy, které dostane každého člověka na začátek je kurva DOKONALÁ. Jeho ikonická kožená bunda s červenými brýlemi a cigaretou v puse je všem povědomý. Když se řekne název Fight Club nebo Klub Rváčů, tak se většina zasměje a řekne klub sráčů a musí to být sranda, nebo ne? V ten moment střílím po nich jako Edwart Norton po Tylerovi před dodávkou plnou výbušnin. Helena Bonham Carter, kuřačka a žena, která má pravděpodobně všechny pohlavní choroby na mě vyvinula dojem jí jednu vrazit. Boží scéna jak ukradne oblečení a poté je prodá při tom, co se hádá, kterou rakovinu chce je boží. Poté sex scény a momentka, s kým tam mluvíš je nezapomenutelná. Přijde mi, že je tento film stále dost podceňovaný, i když ho doporučuju všem, kteří ho ještě neviděli. Když mluvím o té cigaretě, dostal jsem chuť.

plakát

Sedm (1995) 

Musím uznat, že David Fincher při výběru herců vyhrál. Morgan Freeman jako hlavní detektiv, dobrý tah, ale vybrat Brada Pitta jako druhého, vlastně v podstatě mladého detektiva, s podobností Tylera Durdena, tak kurva musím zatleskat. Celý film je skvělý, scénář, kamera a nebo hudba, na filmu jsem nenašel nic co by se mi nelíbilo. Hlavně, Brad Pitt dokázal skvěle zahrát další podstavu, před Fight Clubem, taktéž od Finchera bude určitě tento film, jako můj nejoblíbenější. Teď více k filmu jako takovém, první minuty filmu jsem očekával, že z toho bude něco zajímavě brutálního, jenom samotné odřezávání otisků prstů je masterpiece. Poté vidíme Morgana Freemana, bohužel ne s obchodem na Tacos, ale je tam. Freeman předvedl skvělé herecké výkony, ale to se dalo čekat, když hodně podobné předvedl i v našem dobře známém Shawshank. V moment, co se na scénu objevil Brad Pitt, až moc podobný postavě Tylera, tak jsem byl zaskočen. Zajímavé, že byl Tylerovi podobný a to ve Fight clubu hrál až čtyři roky později. Celkové momenty, jako obžerství, nebo ten týpek přidělaný k posteli, nebo POSLEDNÍ SCÉNA, tak ten film na mě vyvinul takový zvláštní pocit. Samotný nápad je zvrácený, ale dokonalý. Osobně bych dal Sedm před Zelenou míli, na bronzové třetí místo.

Poslední hodnocení (231)

Muži v naději (2011)

16.12.2023

Kult hákového kříže (1998)

31.10.2023

Rio 2 (2014)

26.10.2023

Rio (2011)

26.10.2023

Deník princezny (2001)

26.10.2023

Protivný sprostý holky (2004)

26.10.2023

Univerzita pro příšerky (2013)

26.10.2023

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)

26.10.2023

Lví král (2019)

26.10.2023

Reklama