Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Videa (45)

Trailer 4

Recenze (199)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokračování osudů modrého papouška přináší na úvod hezkou sekvenci ploškové animace, ale pak se – jako to obvykle bývá v pokračování - snaží upoutat přehršlí nepřehledných motivů, které až utlučou divákovu pozornost (záchrana druhu, soutěž talentů, shledání se ztracenou rodinou, děti, žárlivost, pomsta a kácení amazonských pralesů). Druhý díl mě utvrdil, že tahle nebohá animovaná hrdinka dostala za partnera toho nejprotivnějšího animovaného chlapíka, jakého jí mohli stvořit. Nejenom, že je trapný, pitvořící se, ale hlavně všechno nechává na ní a jen se veze (ve scéně s pádlováním po Amazonce se dokonce veze doslova). ____ Do průměru pro mě tenhle snímek vtáhla láska jedovaté žabičky v krásně varovném fialovočerném maskování k obstarožnímu papouškovi kakadu. Jejich romance je nádherně krutá, protože ona se ho nemůže ani dotknout, aniž by ho zabila už pouhým dotekem své jedovaté pacičky. A i ten její konec, i když očekávatelný, potěšil. Prostě, otravná holka zůstane otravnou holkou za všech okolností. ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

NEDĚSTE SE TĚCH 5*, I JINÝM ZDE SE TO LÍBILO, ALE NECHTĚLI PŘIZNAT BARVU, KDYŽ TO BYLO V MODRÝCH ČÍSLECH! Kino jsem opouštěl s pocitem, že když jsem dal prvnímu dílu 3*, musím dát tomuto minimálně 4* a ouha, já dal prvnímu dokonce o 1 více. Tím šly spekulace stranou, druhý díl je lepší a tak musím dát i více hvězdiček. Za svým názorem si stojím, takže teď nebudu dávat prvnímu rychle 3*, ale k věci. Málokdy se stane, že druhý díl předčí ten první, leč stalo se a to musím obzvlášť ocenit. Dle mě má Rio 2 lepší příběh, atmosféru, více vtipu, nemastné postavy už nejsou tak nezajímavé, dokonce se mi i docela dostal pod kůži, což už se mi u jakéhokoliv filmu dlouho nestalo. Pro mě osobně veliké překvapení a proto tak vysoké hodnocení. Rio 2 možná nepatří mezi špičku ve světě animáků, ale dokáže pohladit na duši, pobavit a určitě je to alespoň nadprůměr. Vřele doporučuji všem dětem a lidem s depresí, protože takováhle pestrá škála barev rozjuchá snad úplně každého. Skvělá oddychovka, na kterou se vždycky rád znovu podívám. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že první díl se mi skoro vůbec nelíbil. Rio 2 mě ale už na začátku přesvědčil, že tohle bude o něco lepší než jednička. Děj nejdříve vypadal, že oproti prvnímu dílu bude lepší a to taky je. Od začátku filmu jsem viděl kvalitu děje, ale před prostředkem filmu se stoupající kvalita zastavila a začala prudce klesat. Celý film jsem měl pocit, že se schyluje k něčemu velkému. Nic extra jsem nečekal, ale myslel jsem si, že by se mi to mohlo alespon líbit. Ale ne. To, k čemu se od začátku filmu schylovalo na konci filmu opravdu bylo, bohužel to bylo horší, než kdyby k tomu nedošlo. Lidská zápletka mi přišla nezajímavá. A to je docela problém, protože se věnuje vážnému tématu. O to je ale horší, že ve mě to neprobudilo ani zvědavost jak se bude děj vyvíjet. "Ptačí" zápletka už byla o něco lepší. Zajímalo mě, jak to nakonec všechno dopadne a jak z toho hlavní hrdinové vyváznou (kdo by v tomhle filmu nečekal happy end?). Záporák a jeho partička byly fajn a právě od nich jsem toho čekal nejvíc. Záporáka už jsme viděli v první díle a jeho motiv je jasný. Pomsta! Bohužel s tou pomstou to skončilo vážně strašně. Samozřejmě jsem nečekal, že zlo vyhraje, ale že podá až tak slabý výkon?! V té scéně kdy mělo dojít k zůčtování jsem měl pocit, že film už si dělá srandu sám ze sebe. Zápletka s lidmi dopadla podobně, ale nebylo to tak zlé. Veselá písnička na konci nesměla chybět, ale ta mě už teda dodělala. Vizuálně je to skvělé, ale děj je v tomhle ohledu ještě horší než v Transformers 3 (bože, srovnávám Rio s Transformers. Filme, k čemu jsi mě to donutil?). Po shlédnutí pochopíte sami. Jako film pro děti je to skvělé, ale když tady mám vyjádřit svoje pocity z filmu, tak je vyjádřím co nejupřímněji. Oproti jedničce je to ale pořád lepší a kmen ptáků v pralese byl rozhodně originálí nápad. Zpracování celkově nění špatné, ale mě prostě nesedlo. Navíc tu není nic, co už nebylo v jiných animácích a takový pocit jsem měl po celý film. Rio 2 pro mě je ale i přesto všechno pořád svým způsobem příjemným překvapením, protože po prvním díle jsem čekal, že druhému dílu dám mnohem horší hodnocení. Naštěstí to tak není a proto dávám tři hvězdičky. ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Vtipy cílené asi na duchem mladší diváky (je mi 23). Trapná mi přišla zejména část s castingem, kterou se někdo snažil prostě jen zaplácat čas. Dále snímek obsahuje několikaminutový spot "navštivte Brazílii", kde ukazuje vše, čím se tato země může pyšnit. Fakt, že se to vejde do těch pár minut s přihlédnutím k její rozloze, je vypovídající. Příběh jako takový je velmi předvídatelný. Ale co, je to pro děti, takže to ani tak nevadí. Jen ty vtipy by holt mohly být vtipnější. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Wau, taká scenáristická prázdnota tu už dlho nebola. Však dej druhého Ria by sa dal zhrnúť do jednej rozvitej vety. Hlavne, že je to farebné a sú tam roztomilý vtáčikovia, originalitu a humor netreba. Ani jednotka nestála za veľa, ale dvojka je číra zbytočnosť, ktorá vznikla asi len kvôli tomu, že v Brazílii sa tento rok hrali majstrovstvá sveta vo futbale. 3/10 ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Stejně jako u prvního filmu Rio (2011) vznikly i u pokračování speciální úrovně pro hru "Angry Birds". (R.K.)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 12 000 pracovných miest. (Laslo)
  • V raných fázach scenára sa uvažovalo o tom, že Fernando, sirota bez domova z predchádzajúceho filmu, bude adoptívny syn Lindy a Tulia a bude ich sprevádzať na ich ceste džungľou. Nakoniec bola jeho rola skrátená len na malé cameo na začiatku filmu, kde vidíme, že od prvého filmu o nejaký čas zostarol. (patrik1177)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama