Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (537)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Spousta samby, krásně naanimované Rio a pár dobrých akčních scén z jeho ulic a z průvodu karnevalu... A to je asi tak všechno, co tenhle film nabízí. Příběh je předvídatelný i pro pětileté dítě, přitom spousta scén je zaměřena spíš na výrazně odrostlejší publikum. Hudba Johna Powella je fajn, ale velmi často ji přerušují mizerné, nevýrazné popové písničky, které jsou většinou jako pěst na oko, "muzikálová" čísla se to filmu ani trochu nehodí a už vůbec se taková "hudba"! nehodí k tomu krásnému atmosférickému Riu. Kde je všechna samba a latinskoamerická divokost? 50%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Společně s "Na vlásku"je pro mě Rio nejmilejším letošním animovaným překvápkem.Blue a jeho společnice Perla mě náramně pobavili,navíc nechyběla ani akce a dobrodružství.O vizuálu je snad zbytečné mluvit,ale i ten musím pochválit..Hrozně se mi líbil Blue jako malé ptáče,nebo krajina Ria.Co se týče příběhu,je takový hrozně předvídatelný a podobných vzniká spoustu,ale to mi ani nijak nepřekáželo v pěkném zážitku.Humor je spíše určený pro odrostlejší (moje pětiletá sestra spoustu vtipů nepochopila),ale je to tak u většiny podobných animáků poslední doby.."Ty jsi Julie a on tvůj Romeo!Jasně,oba umřeli,ale.." ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Mě se film velmi líbil. Sám doma mám papouška, a tak možná právě proto mě i tento (dle mě dost vydařený) animák zaujal. Scénář jako takový mi stačil, myslím, že kdyby to bylo více rozvinutější, či složitější, už by to nemělo asi takové kouzlo, a přeci jen, jedná se o animák, takže je to především pro děti, ale i tak jsem se u filmu nijak nenudil, a film jako celek mě bavil. Jak jsem v některých komentářích četl, ano, příběh je předvídatelný i pro pětileté dítě, ale mě to třeba nevadilo. Možná protože jsem při filmu ani neměl pořádně šanci nad něčím přemýšlet, protože děj byl tak vyplněný, že jsem nenašel ani jedinou "pozvolnější" scénku. Jako celek, super film, super animák. Za mě 90% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kouzelně animované, příběhově ucházející. Co mi ale nesedlo, byly (překvapivě) písničky. Možná za to může dabing, ale u jiných animáků s ním nemívám problém. (Teď mluvím konkrétně o písničkách, protože u animáků jako takových máme dabing přímo brilantní; kéž by se to dalo říct i o ostatních, česky namluvených filmech.) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pěkný a barevný film s povedenou animací a hudbou. Jednotlivé postavy (alespoň ty ptačí) jsou velice roztomilé a líbivé. Děj sice není nic moc, ale pohled na nádherné Rio de Janerio to tak nějak vyrovnává. Originální karnevalové scény jsou pastvou pro oči. Na konci nechybí trocha romantiky..pěkné, ikdyž nijak výjimečné. 3,5* ()

Galerie (97)

Zajímavosti (15)

  • Animátoři, kteří na filmu pracovali, zkoumali chování ptáků v brooklynské a newyorkské zoo, aby co nejlépe odpozorovali ptačí chování. (M.B)
  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama