Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (120)

plakát

Kancl (2014) (seriál) 

Tak český Kancl na britský originál zdaleka nedosahuje, přestože se ho snaží držet zuby nehty. Ale i tak díky ČT za slušný pokus o napodobení nenapodobitelného. Za mě dobrý, uvidíme, co přinesou další díly.

plakát

Lucy (2014) 

Jeden z těch filmů, kdy člověk neví, co si má myslet. Nabízí se dát alibistické a univerzální tři hvězdy, ale já se opravdu dobře bavil. Prostřihy byly geniální, režie byla svěží (hlavně pařížská část) a ani ne půlhodinový děj měl skvělý spád. Ale může si člověk z těch 90 minut něco vzít nebo má film brát jako pouhou zábavnou, absurdní podívanou? Těžko říct..

plakát

Godzilla (2014) 

Plán pro maximální užitek z filmu je jednoduchý: nezapínat u projekce moc mozek, který po shlédnutí filmu vypustí zbytečné množství "pročů" a "jaktožů", což u tohoto typu filmu není ani žádoucí, ani podstatné. Není taktéž nutné moc poslouchat dialogy postav, protože stejně neřeknou nic důležitého, vysvětlucícího, vtipného, ani moudrého. Stačí si užívat audiovizuální část filmu a nic ostatního v tom nehledat.

plakát

Sauna (2008) 

Asi jsem úplně nepobral, co se mi film snažil ke konci říct, ale jedno vím jistě - kdyby tam od první minuty běhal ten čipera bez ksichtu a snažil se všechny zabít, tak to mohla být aspoň zábava.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Říkám si to vždycky, ale občas zapomenu - přehnaně vysoký očekávání se nevyplácí. Ne, zklamán jsem nebyl, to v žádném případě, v rámci žánru je to nadmíru povedená bubákovina, ale za sebe musím říct, že od Jamese Wana jsem už viděl o něco lepší horor. Nebo minimálně originálnější a s překvapivějším závěrem. Ale co se týče ďábelských domů, tak je to jeden z nejpovedenějších a v americké konkurenci možná ten nejlepší. Není to ten nejstrašidelnější film (moje trenky jsou po dokoukání zářivě čisté), ale atmosféra je po celou dobu líbezně hustá a znamenitá hudba to celé podtrhuje, takže ve výsledku velká spokojenost.

plakát

Top Gear: Vietnam Special (2008) (pořad) 

Jeden komentář za všechny TG speciály (nevím, proč tu jsou k hodnocení jednotlivě, když jsou všechny součástí probíhající série, ale budiž). Každý speciál je z velké části nahraný a krkolomné situace jsou předem naplánované, tedy až na pár výjimek. Ale přesto je to ohromná zábava a tyto díly patří mezi ty, které nejvíce očekávám. Takže nezbývá než doufat, že pánům nedojdou nápady, BBC prachy a divákům hlad po nových dílech, abysme se všichni mohli těšit na další a další speciály...

plakát

To (1990) (TV film) 

Film, který tři hodiny slibuje v závěru něco skvělého, velkolepého a šokujícího, ale pak přijde jedno velké nic. Ale nutno přiznat, že i přes brutální natahování děje jsem se skoro vůbec nenudil a usnutí v polovině filmu dávám za vinu spíš únavě, než filmu:-)

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Největší maso co jsem kdy viděl! Peter Jackson popustil uzdu fantazii nadoraz a vytvořil veledílo, ve kterém je nápadů minimálně na tři filmy a s intenzitou kulervoucích scén jako v žádném jiném filmu. Štěstí, že byl film natáčen už před jednadvaceti lety a s relativně nízkým rozpočtem, protože béčkovost je to, co tomu sluší nejvíc!

plakát

Happy End (1967) 

Kdo by kdy řekl, že film puštěný pozpátku může být tak geniální...

plakát

Na stopě (1985) 

Naprosto skvělý film, u kterého jsem se několikrát opravdu s chutí zasmál. Nebýt překombinovaného závěru, tak by to bylo na plný počet...