Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Control

Control (2007)

Film o zlomené duši, depresích a posledním východisku. Biografie Joy Division a k tomu posledních pár let života Iana Curtise. A to všechno v černobílém Manchesteru 80. let. Úžasný výkon Sama Rileye, který se nedá jen tak popsat slovy (především epileptický záchvat) a Samantha Morton jako mladá bezradná matka. Velice silný příběh jednoho obyčejného člověka, který se stal legendou.Pro fanoušky Joy Division srdcovka. Tedy i pro mě."I´ve been waiting for a guide"

Životy těch druhých

Životy těch druhých (2006)

Pravý opak všech retro komedií, kterými někteří pohrdají a někteří je zbožňují. Upřímný příběh o praktikách Stasi, komunismu a boji proti němu. Když přehlédnete raketovou transformaci komisaře Wieslera a mírně podivnou smrt Christy, zbyde vám poměrně přesvědčivá ukázka toho,jak to dřív chodilo. I když jsem tuhle dobu nikdy nezažila, výslechy ve mě zanechaly podivný pocit a otázku, jak se tyhle věci mohou vědomě dít. Poslední pohled Wieslera podle mě vyplňuje všechna hluchá místa celého filmu a slzy se při něm hrnou do očí. Oscar zasloužený. Důležitý film.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Opravdu zajímavé, netradiční a těžko popsatelné. Kdo neuvidí, nepochopí. Založit hlavní děj filmu na, no na čem vlastně, na vzpomínkách ve vlastní mysli a utěkem do nich?..A to celé tak, že vás to nutí k zamyšlení je prakticky neuvěřitelné. A velice zajímavé jsou také herecké výkony. Přiznejme si ,kdo nechtěl aspoň jednou v životě zapomenout?

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Psycho dílo, s většinou prakticky neznámými herci (v té době), poukazující především na to, co všechno jsou feťáci schopní udělat pro další dávku. Už jenom začátek s televizí je důkazem toho, že to nebude kdejaká sranda. A to opravdu není a přesvědčíte se o tom velice brzy. Posledních pár minut je velice náročných a ne zrovna vhodných pro lidičky se slabší povahou. Konec filmu je prakticky vysvobození z toho hnusného světa, na který se do té doby dívate. Myslím, že nic lepšího už o závislých neuvidíme.

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Tim Burton zřejmě není moc pozitivní člověk. A to, že potkal Dannyho Elfmana byl osud. Tímhle filmem jsem byla okouzlena a patří mezi moje nejoblíbenější animáky. Úžasná atmosféra díla, hluboké myšlenky dobře skryté pod povrchem a Jack Skellington, kterého si musíte zamilovat.