Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (22)

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

První sérii jsem měl rád. Zachytil jsem ji, když byla ještě na YouTube. Nostalgie z osmdesátek a easter eggs se povedly. V dalších sériích kvalita rychle klesala. Zatím poslední, pátou, jsem skoro nedokoukal. Největší problém jsou podle mě neustálé přestupy postav mezi soupeřícími dojo. Po nějaké době to začne být nuda.

plakát

The Orville (2017) (seriál) 

Některé fóry jsou nedostižné. Bohužel jich ale není dost. Možná to byl záměr. Seriál asi neměl být jen komický. Mně by to však vyhovovalo víc.

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

Mám rád tenhle typ příběhů (dobrodružství, exotika, džungle napřed-se-nesnášíme-a-pak-se-máme-rádi). V poslední době se moc netočí. Premisa měla svůj potenciál. Nepovedlo se ho ale úplně naplnit. Některé dialogy jsou vtipné. Ross z Přátel je ještě trapnější než v Přátelích. A to je co říct. Vizuální stránka je moc kýčovitá. Nebo možná není dost kýčovitá správným způsobem. Zkrátka: mohlo to být lepší.

plakát

Andor (2022) (seriál) 

Je to dobré, skoro jako původní Rogue One. Trochu mě nudily jen dlouhé dialogy. Stopáž mohla být o chlup kratší. Jinak seriál nemá chybu. Impérium je dokonale zlé, což je dobře. Podle mě je na celých SW nejlepší.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Čekal jsem, že seriál bude horší. Podle mě je však vidět nějaká snaha. Premisa mi nepřipadá špatná, temné barevné ladění některých scén má atmosféru. Impérium je správně zlé. Inkvizitory jsou neměl rád už v Rebels. Mohli ale dopadnout i hůř. Kdyby šlo dát tři a půl hvězdy, udělám to. Takhle zaokrouhluji nahoru.

plakát

Číslo 5 žije 2 (1988) 

Horší než jednička. Pro její příznivce ale pořád kult.

plakát

Číslo 5 žije (1986) 

Tenhle film jsem miloval. Měl jsem dokonce ručně vyrobený obal na polštář s Číslem 5. Z dnešního pohledu oceňuji i Ally Sheedy, která hrála ve spoustě osmdesátkových sci-fi. Byla fakt kost.

plakát

Casper (1995) 

Byl jsem na tomhle filmu jako dítě v kině. Tenkrát se mi hodně líbil. Možná je lepší se na něj nekoukat znova.

plakát

Okavango (1993) (seriál) 

Tenhle seriál jsem míval rád. Už jsem ho ale dlouho neviděl. Nejspíš ho ani znovu neuvidím. Hodnocení je spíš z nostalgie.

plakát

Ponorka (1981) 

Výborně natočený film, který realisticky zachycuje technické aspekty ponorkové války v Atlantiku. Pro čtenáře předlohy ale bohužel představuje zklamání. Kniha Lothara-Günthera Buchheima je jasně protiválečná. Blíží se třeba románu Na Západní frontě klid. Ve filmu se původní sdělní knihy téměř úplně vytratilo.

Časové pásmo bylo změněno