Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 3
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2024), 34 h 9 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(60)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (219)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších sequelů, co znám. Navázat po více než 30 letech takhle důstojným a zcela plnohodnotným pokračováním se skutečně jen tak nevidí. Seriálový formát navíc logicky umožňuje mnohem důkladnější prokreslení obou hlavních charakterů, kdy v příběhu po 30 letech ukazuje Daniela a Johnnyho v mnohem komplikovanějším světle než dříve, kdy byly jejich charaktery v podstatě černobílé. Sluší se říct, že Cobra Kai hraje hodně na nostalgickou notu (což se mj. projevuje častými prostřihy z původních dvou filmů), na druhou stranu si tuhle sérii užije i divák neznalý prvních dvou filmů. Scénář je navíc poměrně bohatý na konflikty nejen mezi oběma hlavními představiteli, ale také mezi jejich ratolestmi, do kterých si ti staří pardálové samozřejmě často projektují vlastní představy o tom „správném přístupu ke karate a k životu“. Celkově se jedná o pozoruhodnou aktualizaci původního osmdesátkového příběhu (pro který mám stále slabost a je to hodně silná vzpomínka na moje vlastní dětství), která je dostatečně vtipná a ve správný moment dovede být i dostatečně dramatická. Po prvních dvou sériích hodně silné 4*. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Uff, tak to bylo šmakózní... osmdesátky se vrátily a já se slzou v oku sledoval oba kluky po tolika letech, jak a kam se dostali, jak se vyvinuli a co s nimi udělal čas. Padesát dílů jsem si užil jako málokdy před tím. Jasně, občas se dostavily slabší chvíle, zejména ve třetí sérii a Ralph byl někdy na zabití (kdybych dostal litr za každou zmínku o Miagim, byl bych na tuty milionář...), nicméně Vilda Žabka a posléze démon Thomas Ian Griffith vše zachránili a jen a jen díky nim, se seriál nestal trapně moralizujícím naivním produktem pro mládež a dospěláky. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to jen nostalgie a opakování. Tohle je o úhlu pohledu, o tom kam člověka vítězství a prohra může dostat a že všechno není jen černé a bílé. Do turnaje jsem byl naprosto nadšen perfektním scénářem (který dialog neměl smysl?), pomrkáváním na staré fanoušky, ale i novými pohledy (existuje pohled, v kterém je šikanující Johny ten outsider?). Turnaj pro mě byl trochu zlom, kdy jsem si řekl, jak tohle skončí a kudy to půjde a přesně to se stalo, ale scénáristé se pomalu vrací k tomu jednoznačnému rozdělení a to mě trochu mrzí. Doufám, že si opět uvědomí, že celé to kouzlo není v tom, tihle jsou špatní a tihle dobří, ale v tom, že každý má svojí cestu a každá situace má více úhlů pohledu. Po dlouhé době jde o seriál, který na mě působí lidsky, přirozeně a elegantně se každým dílem posouvá. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Nejosmdesátkovatější , neosmdesátkovej seriál ze všech.  Nejsem nějaký extra fanoušek Karate Kidů, i když se mi to líbilo. A zjistil jsem že jsem asi viděl jen jedničku. Ale od Cobra kai se nemůžu odtrhnout. Je to vtipný, nostalgický, probudilo to ve mě moji dětskou duši. Spoustu klasického klišé, které si dělá srandu samo ze sebe a já to v těchhle filmech a seriálech miluju. Klišé, není klišém bezduvodu.  Suprový hlášky. A šikana v Dojo je skvělá. Nic tu není černobílé. Postavy jsou chvíli dobrý a pak parchanti. Něco jako ve Hře o trůny. Skvělé hraní Williho Zabky, to se musí uznat. První díly a série byli hodně o vtipu, ten šel později trochu dozadu, coz je trochu škoda. Ale není to výtka. Za mě tenhle seriál nemá žádnou chybu.  Vždycky , jednou za pár let většinou se objeví něco co mě položí a to je tenhle případ a nečekaný, to že mě Cobra Kai bude takhle bavit jsem fakt nečekal. Končím pátou sérii a sere mě to. Kdyby měla už teď 20 sérii vydrželo by mi to déle 😀  Jestřáb je TOP 😀 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když Karate Kid patří k mému dětství,stejně jako milion dalších karate filmů,nikdy sem nebyl jeho velký fanoušek a nedávná připomínka to jen potvrdila.O existenci Cobra Kai sem tak sice věděl,ale nijak mě nelákalo se podívat.Chyba.Cobra Kai je totiž výborná nostalgická pecka,která strčí svého předchůdce do kapsy s velkým přehledem.Ne snad,že by přinášela něco objevného,ale i díky formátu se tu pořád něco děje a (snad až na finální megafight na konci druhé řady) to dává smysl a hlavně baví.A baví hodně.Plusem jsou i celkem dobře napsané postavy,kdy ani jedna není čistě kladná a nebo záporná a prakticky každý je tu napůl hrdina a napůl úplný kretén.Přičemž jsou schopny mezi těmito polohami přepínat i v rámci jednotlivých dílů a upřímně jsem si užíval,to,že je mám skoro všechny rád a zároveň je nasnáším protože se chovají jako idioti.Ale přesně takhle to funguje i v reálu a moc lepších oddechovek z posledních let bych asi jen tak dohromady nedal...80% ()

Galerie (933)

Zajímavosti (32)

  • V poslednej scéne skopne Terry fľašu vína z bedne s nápisom "Kamen Estate Wines". Robert Mark Kamen bol scenáristom pôvodnej trilógie Karate Kid. (RigorMortis)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama