Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výtečné a pro mě osobně nová srdcovka. A myslím si, že kdyby se tenhle seriál jmenoval Star Trek, nikomu by to nevadilo - mně tedy rozhodně ne. Protože přátelé, tohle JE Star Trek. A teď o něco vážněji - ačkoliv byl pilot skvělý, nečekal jsem, že se z Orvillu vyklube tak báječný seriál. Seriál, ve kterém mix komedie a dramatu funguje naprosto výborně a díl od dílu lépe a lépe, seriál se zápletkami, které sice v tomto žánru nejsou nijak originální (protože ani nemůžou), ale jsou prostě výborně napsané. Herci jsou skvělí, postavy naprosto báječné (oblíbil jsem si fakt všechny), znělka a lá Voager je velmi povedená, stejně tak i celá hudební složka a velmi dobré efekty. I rasy jsou dostatečně originální a navíc se to celé odehrává ve 25. století, tedy tam, kam se dosud žádný filmový a televizní Star Trek nevydal. The Orville je rozhodně nejhezčím překvapením letošního roku a jedním z nejlepších nových seriálů. A já se na druhou řadu opravdu těším. Moc. A pokud se náhodou někomu nelíbí Discovery, tohle se mu líbit bude. Protože Orville nabízí to nejlepší z klasického Star Treku ve velmi sympatickém provedení, kde prostě funguje úplně všechno. A to, že fungují vtipy a postavy je samozřejmě to nejdůležitější. 100%. A navíc se tam ukrývá i pár hodně sympatických hereckých překvapení. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

Reklama

kombajn 

všechny recenze uživatele

Možná to měla být parodie na Star Trek, ale vyšel z toho docela zajímavý bratříček Star Treku. Pokud vás to nechytne ani po sedmém dílu, ok, není to pro vás. Ne všemu se dá smát, ale stejně jako u Family Guye musíte tento druh humoru trošku akceptovat a ty vážné linky tomu sedí. UPDATE po druhé polovině 2. série: Osvěžující a rozhodně nejlepší sci-fi seriál za posledních 10 let. LOVE IT! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašně těžký na hodnocení. Není to vyloženě parodie, ale kopírkou ST se mi to taky nazývat nechce, protože je to přecejenom poněkud jiný. MacFarlanovskej, mnohdy dost absurdní humor, je tu namontovanej na bratříčka Rodenberyho světa, a dost často se mu díky tomu daří nastavovat (ne vždy)humorný zrcadlo dnešnímu skutečnýmu světu. Díky epizodičnosti, která na mě už moc nefunguje, to pro mě není za 5*, ale jednotlivý epizody jsou každopádně povedený, maj myšlenku i nápad, kterej probouzí v divákovi zvědavost, často i ten skoro už zapomenutej úžas nad objevováním tajemství vesmíru (např. SPOILER!!!!!!!!!!! 2D svět). ()

char_t 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je vaším celoživotním snem natočit vlastní Star Trek, jen navíc s chlastem a nekorektním humorem. A někdo vám to fakt schválí. A dá vám hlavní roli a sežene původní startrekové režiséry. K tomu přihodí špičkové CGI a áčkovej rozpočet. A vy z toho všeho uděláte něco, co má filozofický přesah, hloubku, a je po všech směrech lepší a hlavně startrekovější než ten "opravdovej" Star Trek... ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • V traileru je použitá píseň „Space Truckin'“ od Deep Purple, z jejich alba Machine Head (1972). (kalysta)
  • Kayloni se nepokouší o kolonizaci, ale spíše o genocidu, stejně jako Borgové ze seriálu Star Trek (od r. 1973). (HellFire)

Reklama

Reklama