Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022) (seriál) 

Už osm let jsem na antidepresivech. Kdyby tenhle dokument vyšel dřív, dost bych ušetřil. Stačí si poslechnout, jak mrdky z MTV brečí, že je lidi nemají rádi a že na ně fyzicky útočí, nic mi už hodně dlouho tak nezvedlo náladu.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) odpad!

Takhle královsky jsem se nebavil od posledního Kameňáku. Jenže v Kameňáku jim aspoň jeden vtip vyšel. A pořád si nejsem jistej, jestli je Kozub opravdu špatnej herec, nebo jen velmi dobře hraje, že je špatnej herec.

plakát

Indián (2022) odpad!

Roden má v hlavě indiána, to je toho. Mně zase náčelník Bílý Jelen místo uzavírání obchodních dohod a ezoterickýho povykování mi našeptává, co mám zapálit.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Zpracování sice nic moc, ale historický pozadí zvoleno skvěle. Čas si konečně přiznat, že divokej odsun byla téměř genocida (ještě podporovaná Benešem) a že těch 30 tisíc mrtvých Němců byla opravdu prasárna. Pouštět na školách v rámci dějepisu.

plakát

My (2019) 

Nejtěžším cílem recenze tohle filmu je prohlásit, že Jordan Peele je rasista, aniž bych explicitně napsal, že je rasista. Moji bílou pýchu to sice nijak neuráží a je mi to dost jedno, ale film, kde se všichni černoši chovají rozumně a všichni bílí jsou odpad, už jsem zažil v předchozím Peelově Uteč nebo snad dokonce i v takový kravině, jakou byl českej seriál Most. Jak říkám, nijak mě to neuráží, ale jakmile si toho člověk jednou všimne, strašně ho to ruší. Ale zajímalo by mě, že jestliže všichni máme dvojníky, jestli je aspoň ten můj šťastnej.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Byl jsem teda extrémně zhulenej, když jsem se na to díval, ale nutno uznat, že pokud je to míněno jako hodně černá komedie nebo rovnou celej cirkus pověrčivých buranů, kteří, kdyby se ve skutečnosti mordovali navzájem tak, jak je to v knížce, nikdo by tam už nezbyl, není to úplná ztráta času. Jsem odchovanej gorem, takže bezúčelnou brutalitu s úsměvem přecházím, ovšem o tom, jak jednotlivý postavy čumí (zvlášť ta zoofilní epizoda stála za to), se mi zdálo ještě dlouho. Hvězdičku přidávám za použití mezislovanštiny, která zní neuvěřitelně autenticky a kterou jsem se díky tomu začal učit.

plakát

Bratři (2023) 

No, film jako takovej je naprostej průměr, neurazí, ale ani nenadchne. Body k dobru filmu přičítám za to, kolika idiotům zvedne mandle už tím, že vůbec existuje, a za to, že se Mašíny nesnaží ani romantizovat ani glorifikovat, a to i přesto, že osobně Bratry považuju za hrdiny.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Stejně jako u Vlastníků i tady platí, že pro lidi, co to nezažili, se jedná o komedii, pro lidi, kteří mají s tématem zkušenost, jde čistě o horor. Vzhledem k tomu, že v obou případech patřím do druhý kategorie, zvládl jsem to dokoukat jen díky třem rivotrilům. Celej film se vlastně točí jen a pouze kolem nerespektování nastavených hranic, což se ani po hodině a půl neomrzelo. Peková pro roli matky sedla naprosto perfektně. Hvězdičku navíc za mýho nejoblíbenějšího herce Vasila Fridricha (proč ho jen obsazujou tak málo? U audioknížek, co čte, dokáže jeho hlas a přednes udělat masterpiece i z totální kraviny).

plakát

Adelheid (1969) odpad!

Co asi může vzniknout spojením komunistickýho prostředí a tématu odsunu Němců? Správně, tendenční a totálně nudná blbost, která nedává ani jeden podnět k přemýšlení. Vláčila považuju za avokádo českýho filmu, všemi milovanej, přeceňovanej, ale ve skutečnosti úplně bez chuti. Tu hodinu a půl času mi už nikdo nevrátí.

plakát

BANGER. (2022) odpad!

Jediná věc horší než film s Adamem Mišíkem je film s Adamem Mišíkem a Sergeiem Barracudou. Jeden je antitalent a druhej naprostej kretén, kterej si filmem jen dělá reklamu.