Reklama

Reklama

Když se všechno po*ere: Woodstock 99

(seriál)
  • USA Trainwreck: Woodstock '99 (více)
Trailer
USA, 2022, 2 h 23 min (Minutáž: 45–52 min)

Režie:

Jamie Crawford

Hudba:

Jon Opstad

Hrají:

Jonathan Davis, Gavin Rossdale, Fatboy Slim, Jewel Kilcher, James Brown (a.z.), Sheryl Crow (a.z.), Dexter Holland (a.z.), Bill Clinton (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Festival ve Woodstocku v roce 1969 sliboval mír a hudbu. Jeho obnovená verze po třiceti letech se ale nesla ve znamení nepokojů a brutality. Proč se to celé tak zvrtlo? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Marze 

všechny recenze uživatele

První dva díly popisují reálie na festivalu a třetí vyvrcholí řáděním frustrovaného davu z otřesných podmínek na festivalu a nečekaným koncem třetí den večer. Na toto téma doporučuji dvě knížky - Oldřich Mikšík - Hromadné psychické jevy a novou Jan Poněšický - Agrese, násilí a psychologie moci. Americká kultura je ve své podstatě založana na násilí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nic šílenějšího jsem snad nikdy neviděla, než tuto kultovní devadesátkovou americkou párty. Vůbec mi hlava nebere, že mi tahle událost úplně unikla a vlastně jsem o jejím konání ani neměla tušení. Trailer na Netflixu mě ale zaujal okamžitě. Tyhle bizáry já ráda a o to víc, když jsou to všechno autentické záběry a rozhovory. Tady bylo vlastně vše špatně, z té analýzy koncertu Korn a Limp Bizkit mi bylo až špatně. Většinu těch kapel jsem znala, ale fakt jsem netušila, že se něco jako Woodstock 99 takhle zapsalo do dějin. Brutální zatmění mozku a to v gigantickém rozměru. Jsem se zas něco dozvěděla. Možná zkusím i dokument z HBO. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1999 a festival, v ktorom zdegenerovaní liberálni feťáci odhalili svoje pravé ONI...začnem od konca, je tam vyjadrenie istého novinára že celý svet neriešil nič iné...no mojko moje zlaté, tupučké, v tom čase som mal 17 rockov a toto som nezachytil ani okrajom. Prečo asi? Lebo som mal 17 rockov a môj mozog sa presunul o meter nižšie ako by mal byť, a zaujímalo ma iba jedno...či nájdem slečnu čo počúva Tři sestry-Dá dá dá...asi tak. Objavia sa náznaky že iba muži bielej farby pleti môžu za to, čo sa vtedy stalo, ale iba mierne...celkovo to považujem za objektívny dokument, čo je u Netlixu rarita. Absolútne nezvládnutá organizácia festivalu fetujúcej mládeže, 15 ročná pipka obleťená ako kurwa sa čuduje že ju sfetovanú prekotí 19 ročný sfetovaný chlapec čo nevie čo robí? Oceňujem jedno konštatovanie, spoločnosť podceňuje silu davu...mne stačili občasné výjazdy na vonkajšie zápasy môjho klubu, bolo nás 200 a bálo sa nás celé mesto, ak bol dobrý líder, čo takto masa 250.000 ľudí a kontrolovať ju? :-D. Jeden z mála objektívnych dokumentov Netflixu, áno sfetovaný dav pod kontrolou šialenca je obrovskou hrozbou pre všetkých... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že z hipísáckého míru a lásky se může nakonec vyklubat takový hukot. O devadesátkovém Woodstocku jsem nevěděl vůbec nic, takže tohle pro mě byla vlastně taková premiéra. Překvapili mě nejen účinkující, jaké si tam pořadatelé pozvali, ale především to šílené množství účastníků. Z dnešního pohledu taková návštěvnost působí jako něco naprosto šíleného a neuvěřitelného. Tak jako tak to musel být životní zážitek, to bez debat. Dokument jako takový působí uceleně, věnuje se téměř výhradně jen hudbě a festivalu, takže skoro žádné zbytečné odbočky nebo záběry o ničem. Ve třech dílech se povedlo kompletně rozebrat celý festival, všechny okolnosti i události s ním související, divák se také dozví něco o historie festivalu, nastíní se nějaký přesah do současnosti atd. Tvůrci oslovili vcelku široké spektrum lidí, kteří měli s festivalem co dočinění, promluví například pořadatelé, ostraha nebo několik účinkujících interpretů. Každý nabídne svou verzi, divák má tak možnost vyslechnout několik stran a udělat si sám názor na to, co se tehdy vlastně stalo. Za mě spokojenost, precizně, kvalitně a poutavě zpracovaná minisérie, která nenudí a také zaujme svou detailností. Hvězdu strhávám za to manipulativní podsouvání a propagaci hnutí Me Too, podle mě to v tomto dokumentu nemá co dělat. 8/10. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako zaznelo: Perfect (shit) Storm. Že najdokonalejšia búrka! Akurát (som spomenul už minule) sa mi prejedá ten "netflixovský", na poli dokumentov najjednoduchší možný formát - svedectvá, spomienky, subjektívne súdy, ale žiadne sprievodné slovo, žiaden ponor do širšieho kontextu, príčin vedúcich k danému momentu, nehovoriac o priamej konfrontácii dvoch táborov... Tentokrát im ale z toho, napriek vymenovanému, vyšiel vcelku postačujúci, aj keď zďaleka nie úplný obrázok... a hlavne (prečo tentokrát aj štvrtá *) - dal som to na jeden jediný záťah! (a čo som včera v noci ešte stihol nazrieť nazrel do Woodstock 99: Peace, Love, and Rage, tak tam to je, tam to celé, komplexné a spätne až do očí bijúce, tam TO je hneď od úvodu!) ()

Galerie (43)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama