Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (133)

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Zažila jsem šok. James Bond má ve slovníku “I love you” a Daniel Craig umí i jiný výraz než “nájemný vrah z Ruska”.

plakát

Black Widow (2021) 

Za mě asi nejslabší marvelovka a nehorázně promarněný potenciál jinak skvělých herců.

plakát

Popelka (2015) 

Ale jo, beru ji na milost. I když tam nejsou oříšky, ale víla kmotřička a dýně... pohádka má perfektní výpravu, kostýmy... ale i scénář. Velká část filmu je věnovaná životu Popelku před tím, než zůstala napospas maceše a sestrám. Nechybí vtip, logika,skvělé herecké obsazení (H. Bonham Carter nebo Cate Blanchett, ale i oba mladí hlavní hrdinové). Prostě jako jo!

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Tenhle film má šmrnc. Trochu záhady ve stylu "jak to jen udělal", k tomu trocha erotiky, romantiky, prostředí boháčů, které vždycky nás neboháče láká... Přesto u mě si pátou hvězdu zasloužil až samotným koncem díky detektivově větě o tom, jak nějaké zlodějíčkování znuděného milionáře mu nezkazí náladu, protože před týdnem zatkl násilníka (nebo tak nějak). V tu chvíli mi bylo jasné, že tenhle film se umí brát s nadhledem a že je všem jasné, co je ve skutečném světě důležité. Takže super podívaná!

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Upřímně, je mi fuk celá ta kauza kolem, jestli opravdu tuhle větu řekl ten nebo onen. Pro mě je to hlavně velmi dobře přenesení atmosféry na tv obrazovku. Je pravda,že postoje některých herců té doby mě překvapily a upravila jsem si o nich na základě Bohemy mínění. Ale to je vedlejší. Co však zmínit musím je neuvěřitelný výkon pana Javorského a způsob, jakým dokázal ztvárnit Vlastu Buriana - klobouk dolů!

plakát

Sedmero krkavců (2015) 

Velmi příjemné překvapení. Sedmero krkavců mám totiž vryto do paměti jako děsivou a hrůzostrašnou pohádku, ze které jsem jako dítě měla noční můry a nikdo by mě nepřinutil se na verzi z roku 1993 podívat znovu. Na verzi Alice Nellis se podívám ráda klidně o každých Vánocích, to mi bylo jasné ještě než film skončil. Martha Issová jako Bohdanka je zde náramně zábavná i upřímná, princ Lukáš Příkazký se během půl hodiny dokázal proměnit z "kluka od vedle" v okouzlujícího panovníka, zlá královna Sabina Remundová byla prostě zákeřná a hlavně tajemná do posledního okamžiku a postava Zuzany Bydžovské byla prostě... úžasná jako Zuzana Bydžovská :-) Líbily se mi i nové prvky v ději, větší důraz na lásku prince a Bohdanky a přímo Bohdančinu postavu... Jsem moc ráda, že Alice Nellis dokázala pohádce Boženy Němcové vdechnout život tak, aby se stala příjemnou součástí dětství dnešních prcků a i mých dětí :-)

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

V Šéfovi se nádherně nekomplikovaně a nenásilně kombinují mojé tři největší lásky - cestování, jídlo a humor. Takže mi nezbývá než film milovat. Je super dívat se po dlouhé době zase na snímek, který je zároveň chytrý, milý, humorný a svým způsobem laskavý. Film, který vám připomene, že teprve když člověk dělá to, co opravdu miluje, tak to stojí za to.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Víc takových filmů!!! Prvtoní obavy, jestli film o takovém tématu s touhle stopáží nebude nudit, se vytratily po prvních minutách. Smích střídaly slzy a zase naopak. A celou dobu mi v hlavě jen přibývala jména lidí, kteří by si The Help měli pustit. monžá právě teď, v době, kdy je tak důležité nahlížet na (nejen) rasové situace z různých pohledů. A tak mě napadá, díky za tenhle film, díky za po nějaké době zase otevřené srdce dokořán.

plakát

Čarovný les (2014) 

WTF? Jedna * pro Maryl Streep, která je zde jako vždy báječná, ale bohužel není ani v jejích silách udržet nad hladinou celý film - zvláště, když na to má tak málo prostoru. Režijně a hlavně scénáristicky totálně nezvládnuté - zvláště "přídavek" v podobě posledních cca 40 minut totálně mimo. Popelčin princ, který podvádí? Pekařova žena páchající sebevraždu pod tíhou výčitek? Opuštění vytouženého dítěte? To je nějak moc dramatu najednou. Dramatu, které by do klasické pohádkové látky fakt patřit nemělo. Bratři Grimmové se musejí otáčet v hrobě.

plakát

Birdman (2014) 

Po dlouhé době film, který mě dostal svoji formou. Kamera a střih tady ruku v ruce dělají z "běžného" příběhu jedinečnou podívanou. Iñárritu opět ukázal, že umí nejen skvěle vyprávět, ale také filmovat. Za mě určitě výborný filmový zážitek, ať už s nálepkou oscara nebo bez ní.