Reklama

Reklama

Sedmero krkavců

  • Slovensko Sedem zhavranelých bratov (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pohádkový příběh vychází z klasické pohádky Boženy Němcové "Sedmero krkavců". Mladá dívka na sebe bere těžký úkol. Musí se pokusit zachránit své bratry a zbavit je prokletí, které na ně uvrhla jejich matka. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také síle slova, pravdy a opravdové lásky... Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Od místní čarodějky se jí dostane rady, že musí svým bratrům ušít košile. Ale ne lecjaké - sama bez pomoci musí natrhat kopřivy, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh. Bohdanka se vydává na dlouhou cestu za záchranou svým bratrů. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (594)

heyda 

všechny recenze uživatele

Od dob Lotranda a Zubejdy nejlepší česká pohádka. Museli jsme čekat neuvěřitelných 19 let, než někdo natočí něco milého, vtipného, inteligentního a vhodného pro všechny věkové kategorie. Martha Issová naprosto geniální a Bydžovská jakbysmet. Opravdu nemám jediné slůvko proti a jsem moc rád, že si můžu přiřadit ke starým klasickým pohádkám z dob komunismu i tento malý český klenot !!! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Cítiť snahu vytvoriť formálne skvelé dielo. Obsadiť presvedčivo hlavnú úlohu, nezanedbať genderové role atď. Prílišná snaha občas vytvorí presilenie. Z neho často bodne do svaloviny, základu pohybu, kŕč. Nuž a kŕčovitá snaha o dokonalosť sa s tajomnom a čarovnom úžase, aké by sa pri tej správnej rozprávke malo prebudiť v detskom srdci, veľmi nemusí. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak klobou dolů před Alicí, že konečně je na světě další pohádka, která se může směle řadit k těm nejlepším českým pohádkovým klasikám. Sice příběh je místama velmi temný, jako tomu bylo v předešlých verzích, ale dobro přeci musí zvítězit. :-) Chvílema jsem byl docela "mile" překvapen co jsem viděl a od této pohádky rozhodně oči neodtrhnete. Lepší čtyři! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z povedenějších českých pohádek v novodobé éře. Konečně je tu pohádka, kde prostředí, krajina, kostýmy atd. jsou opravdu realistické své době, že věříte, že se to skutečně odehrává x let zpátky. Problém je ovšem né úplně dokonalý scénář. Mě obecně příběh téhle pohádky nějak neoslovil, ale dalo se to natočit a vyprávět lépe, byly tam nudné pasáže. Každopádně závěrečná půl hodinka byla povedená. Bál jsem se, že mi Martha Issová nebude sedět jako Bohdanka, ale opak byl pravdou, byla v té roli opravdu dobrá. Tato verze Sedmera krkavců je lepší než verze z roku 1993, takže dávám o hvězdičku více než jsem dal staré verzi. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi najvydarenejšia rozprávka za posledné roky. Česko-slovenská spolupráca sa postupne pretavila do povinného pravidla prísť na vianoce minimálne s jednou až dvoma novými rozprávkami. Snahu si cením a raz za čas medzi množstvom priemerných a podpriemerných pokusov vznikne rozprávka ako táto, ktorá znesie prísnejšie merítka. Dobre zahrané, hudba Vašo Patejdl!, sympatické postavy, prepracovaný príbeh aj s dobrou zápornou postavou. Naj scéna mi prišla divá sviňa v kukuričnom poli. Malo to grády, škoda, že sa to nenatiahlo o 20 sekúnd naviac. Triky slušné, ale nepreháňali to s nimi a slúžili príbehu a tak to má byť. Záverečná pieseň od M. Gombitovej veľmi nezabodovala, speváčka prekvapila skôr akým takým návratom po dlhej dobe. Oveľa viac filmu sedí pieseň od Dary Rolins , ktorá sa výnimočne vydarila. Tú by som v záverečných titulkoch počul radšej. 80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Scény z dediny boli natáčané v Múzeu oravskej dediny, v obci Zuberec. (ti88na)
  • Film se pouze inspiroval povídkou Boženy Němcové. Podle předlohy se Bohdanka o zakletí bratrů dozvěděla od staré služky. Při hledání bratrů jí pomáhali tři mládenci: Vítr, Měsíc a Slunce. Také úkol se šitím košil Bohdance řekli přímo její bratři, se kterými v povídce mohla (oproti filmu) zpočátku hovořit. Bydlela ve vykotlané vrbě a její milý nápadník měl pouze zlou sestru. Hlavní rozdíl proti filmu však je, že Bohdanka v povídce zasela a pěstovala len, ze kterého nakonec košile ušila a ne kopřivy. (zalmalen)

Související novinky

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Zlín metropolí filmu pro děti a mládež

Zlín metropolí filmu pro děti a mládež

28.05.2015

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně letos slaví jubilejních 55 let. Na Kudlově, na kopci nad Zlínem, se filmy natáčí již od léta 1936, zatímco dole ve městě se už od roku 1961 koná… (více)

Reklama

Reklama