Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (181)

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Na teambuildingu jsem byl mnohokrát a tak vím, že námět je rozhodně perfektní, ale realizace jako vždy pokulhává. Či spíše těžce kulhá. Tohle se prostě nepovedlo.

plakát

Physical: Sto statečných (2023) (pořad) 

Je pravda, že střih je poněkud chaotický a celkově se hrozně opakuje, napíná apod. Ale klobouk dolů před soutěžícími, co dokáží. Na Ninja Warrior to nemá, ale je to fajn.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Překvapivě dobrá a zábavná fantasy a u scény na hřbitově (mimo jiné) jsem slzel smíchy. D&D ani další ve filmu zmíněné hry jsem nikdy nehrál a nemohl jsem vychytat všechny narážky a easter eggs, ale vůbec to ničemu nevadilo. Bavil jsem se královsky, užíval si hravou kameru (dlouhá scéna na jeden střih!), nápady a design příšer a především herecké osazenstvo. Mírně pokulhává Hugh Grant, ale zbytek byl naprosto přesně trefený. Mně nezbývá, než jít někam na 4,5 a doporučit návštěvu. Druhý díl bych si klidně dal hned.

plakát

Olověná vesta (1987) 

Asi jsem čekal trochu více. Zvláště po první velmi intenzivní části. Vincent Donofrio je na konci hodně děsivý.  Scény z Vietnamu mě moc nebavily a paradoxně nějak nevidím propojení. Což jestli je záměr, tak mě míjí širokým obloukem. Co mě nadchlo, je kamera. Ta je naprosto úžasná. Herci skvělí. Hudba mi přila občas úplně mimo. Celkově hodnotím film lehce podprůměrně

plakát

Venom (2018) 

Nuda, samé klišé a nevyužitý potenciál. Škoda. Zvláště v akčních scénách je to celkem tragédie a v té závěrečné už je to přímo k smíchu.

plakát

Aquaman (2018) 

Úkázka, kolik klišé a vykrádání lze narvat do jednoho filmu. Jeden ze záporáků a jeho kumpáni si sem odskočili ze Strážců vesmíru a do vesmíru si pro změnu odskočila logika, motivace postav a překvapení. Choreografii a nápady akčních scén dělal snad nějaký začátečník. Jediné, co chválím, je design prostředí a hlavní dvojici. Jason se do role hodí, ale herectví moc nepochytil, Amber to pro změnu moc sluší.

plakát

Trojí hranice (2019) 

Akce, herci, hudba, zvuk, kamera, to vše je na výbornou. Ale ta druhá polovina (hory a jejich překonávání....). To mi vadilo strašně moc.

plakát

Vyproštění (2020) 

Wow. Tak kvůli tomuhle se vyplatí předplatit Netflix a podporovat je v jejich tvorbě. Nějak takhle si představuji zfilmované Call of duty. 12 minutová scéna na jeden záběr? Excelentní. Chris naprosto parádní. A je mi úplně jedno, že příběh je naprosto banální (název je všeříkající) a že hloubka postav je celkem mizivá. K plnému hodnocení tomu chybí větší údernost kolem třetí čtvrtiny filmu a možná to o pár nudnějších minut zkrátit.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Není to Bay, ale i tak se oba režiséři snaží, seč jim síly stačí a některé akční scény a kamerové oblety jsou téměř bezchybné. Do toho hláškující a snažící se Will s Martinem a výsledkem je sakra dobré pokračování.