Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Samotáři

Samotáři (2000)

Aspoň pro mě zásadní kus český kinematografie.

Kmotr

Kmotr (1972)

Nejlepší gangsterka všech dob, možná nejlepší film vůbec. Myslím, že stačí říct Marlon Brando a Al Pacino. To mluví za vše. Herecký koncert těchto dvou herců a strhující tempo filmu, z něj dělají lahůdku, která se prostě nedá nevidět! Don Vito Corleone: I'm gonna make him an offer he won't refuse. / Every man die, but not every man really live.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Jeden z nejoriginálnějších filmů vůbec. Excelentně obsazené role,namátkou - Jules aka S. L. Jackson ( vyjímku tvoří sám Tarantino, je vidět, že ten člověk neumí moc hrát). Nenucené, lidské! dialogy, nad kterými zůstává rozum stát a jež tvoří Tu pravou gangsterskou atmosféru.Tady bez diskuze za 98%. Marsellus Wallace: Co dál? Já ti řeknu, co dál. Teď sem pozvu pár zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampama tady pro pana domácího. Aby si tady hoši trošku zablbli. (k Zedovi) Slyšíš mně, ty vidláku? Ještě jsem s tebou, hochu, neskončil. Tvá prdel pozná středověk!

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Marla Look at me. I am really OK, trust me. Everything gonna be fine (BOOM - WHERE is my mind) You, met me in a very strange time of my life. /// Po první bitce jsem si byl jistý, že dám jenom tři hvězdičky, protože jsem tak nějak tušil, že závěr bude přesně ve stylu Rockyho. Nicméně, za ten závěr jsem prostě nemohl jinak. Jinak jak píše don corleone: Ve scéně, kdy Brad Pitt a Edward Norton hrají opilí golf, byli skutečně opilí -- hlavně Brad jí měl jak z praku :D

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Pro mě nejlepší film roku 2009! Režisér Quentin Tarantino nám předložil velkolepé dílko ze své pracovny, které nás dovede do okupované Francie, samozřejmě během II. WW. Kultovní zážitek si odnese každý, protože každý si najde v tomto snímku své! Brutalita, krvavé přestřelky, osobní souboje, bezvadné dialogy, černý humor, Židi, fikce, zajímavé prostředí, krásné šarmantní francouzské dámy a především vynikající herecké výkony v sobě nese tento filmový snímek! Pan režisér opět nezklamal, typický příběh s velkou gradací v každé části! V některých chvílích jste přibití ke své židli a vyčkáváte, co se stane! Akčnost, napínavost a brutalita! Domény Hanebných panchartů! Brad Pitt a jeho pancharti jsou doopravdy pekelně hanební, určitě Vás pobaví a vychutnáte si trochu netradiční drama z II. WW! Hugo Stiglitz: Řekni Auf Wiedersehen svým nacistickým koulím!

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Lord of the Rings vás buď baví, nebo nebaví. Ale kurevsky dobrou filmařinu mu prostě neupřete. Já jsem ten první případ - jako Tolkienovec mám knížky přečtený i pozpátku a jsem si jistej, že lépe trilogie natočit opravdu nešla. Všechny tři filmy hodnotím jako celek, protože ony celkem jsou. A jak úžasným! Každou vteřinu záběru bych si nechal zarámovat a pověsit na zeď jako umělecké dílo. Gandalf Šedý: Hobiti jsou opravdu úžasná stvoření. Za měsíc víš o jejich zvycích první poslední, a přece tě po stu letech zase překvapí.