Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (4 351)

plakát

Veliká (2020) (seriál) 

Každý díl na počátku avizuje, že se jedná jen o občas pravdivou historii, nicméněpak kroutí historická fakrta tak, že je to i přes toto varování až hanba. Chvílemi příliš crazy, chvílemi téměř porno, chvílemi drama, chvílemi téměř thriller. V Česku ovšem vždycky potěší, když si někdo dělá srandu z ruské tuposti. Právě proto * přidávám.

plakát

Goethe! (2010) 

Film je zajímavý hlavně tím, že ukazje Goetha jako mladého větroplacha, a ne jako hlubokomyslného a hloubajícícho klasika. Jinak je příběh v podstatě velmi jednoduchý, pro toho, kdo trošku o Goethovi něco ví, samozřejmě předvídatelný. Zkrátka strhující drama to není.

plakát

Bistro Ramen (2018) 

Asijská exotika, spousty vaření a jídla, jednoduchý příběh o netoleranci a odpuštění, rodinné tajemství - co může člověk žádat víc, chce-li si oddechnout.

plakát

1917 (2019) 

Je to malinko na stejné kopyto jako mnoho dalších filmů a příběhů o nelehkém putování a bezmála nadlidském úsilí se zvraty na poslední chvíli. Zde všechno povyšuje zasazení do děsivých reálií první světové války. Právě to podle mého působí, že se film vymyká tuctovosti.

plakát

Umění tančit v dešti (2019) 

Filmů, které se přes domácí zvíře, zejména psa zaobírají rodinnými a profesními vztahy je docela dost. Tento je povedený. Nádherný pes a skvělý Milo Ventimiglia. Pravda je, že zvláště v závěru se vyprávění až trochu moc usiluje vydolovat z diváka maximum emocí, ale zase až tolik to nevadí.

plakát

Tančírna na hlavní třídě '59 (2018) (seriál) 

Ku'damm 59 se mi líbil ještě o fous víc než Ku'damm 56. Už tomu jsem dal pět *, tak mi teď jedna chybí.

plakát

K-19: Stroj na smrt (2002) 

Napínavý thriller, kterému jsem se celou dobu chystal dát 5*, ale pátou jsem nakonec stáhl kvůli přece jen na můj vkus příliš melodramatickému závěru.

plakát

Nula nula nula (2020) (seriál) 

Jak bych to od dnešních Italů ani nečekal. Skvěle napsané, vynalézavě zrežírované, perfektně zahrané. A to jde o mafiánský film - téma, které je otřískané už ze všech stran.

plakát

Kvíz (2020) (seriál) 

Moc pěkné, bezmála dokumentární. Pro ty, kdo pamatují šílenství kolem "Milionáře", zvlášť zajímavé. Pátou hvězdu jsem nepřidal proto, že se mi v některých fázích zdálo, že vyprávění ztrácí spád a napětí. Možná stačilo je trošku zkrátit. Ale i tak moc příjemný seriálek.

plakát

Na nože (2019) 

Nádherné retro. Chytrý scénář, skvěle udržovaná, hereckými výkony umocňovaná ironická poetika, zvratyvršící se jeden na druhý až k závěrečné pointě. Příjemný zážitek.