Reklama

Reklama

Darth Maul: Apprentice

Krátkometrážní / Fantasy / Akční / Sci-Fi
Německo, 2016, 18 min

Obsahy(1)

Skupina Jediů je vylákána nouzovým signálem na odlehlou planetu, kde, jak se ukáže, musí čelit dosud neznámému sithskému lordu. Darth Maul podstupuje svoji závěrečnou zkoušku připravenou Darth Sidiousem, ve které musí prokázat nejen znalost Síly a dovednost v používání světelného meče, ale i demonstrovat, zda v sobě ještě najde špetku soucitu či slitování. (Tony-Z)

(více)

Recenze (46)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rad, ze ziji v dobe, kdy vznikaji takhle kvalitni fan filmy. Techto 18 minut je lepsich nez cela Epizoda I. Z Darth Maula je konecne drsnak, kterym mel vzdycky byt. K tomu skvela choreografie, triky na super urovni a jednoduchy pribeh, ktery ale skvele funguje pro charakter development slavneho zaporaka. Prosil bych nasup! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No v rámci fan-made naozaj špička. K maximálnej spokojnosti tomu chýbalo možno len nejaké prepracovanejšie dejstvo, ale nechcem byť k amátrskej tvorbe príliš náročný. Efekty skutočne na úrovni a v mnohom by po vizuálnej stránke zahanbili aj niektoré profesionálnymi tvorcami točené snímky. Shawn Bu a spol, palec hore! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Fanouškovské filmy obecně takřka vůbec nevyhledávám, ani ty s mou milovanou Star Wars tematikou. Ale proč jednou neudělat výjimku, že…zvlášť když jde v tomhle případě o zatraceně kvalitní podívanou! Člověku je sice jasné, kdo se udrží v boji nejdéle, a pak je tu ten lehounce rušivý přízvuk (hlavně Sidious), ale jinak? Maximálně atmosférické, epické, výborně trikově zvládnuté, k tomu parádní kamera, střih, hudba (!), masky a velmi propracovaná choreografie soubojů (ta trochu drhne snad až ke konci, ovšem to souvisí s poslední Maulovou překážkou k dokončení výcviku). A třeba taková „pistolnická“ scéna byla přesně na hranici, za kterou už by na tu epičnost jeden musel reagovat smíchem, ale myslím, že i tohle dokázali tvůrci ještě ustát. A je fajn, že se pokusili postavám vdechnout i trochu té životnosti a člověk tak nemá problém s tím, jak se chovají (např. vůdce Jediů, tak i samotný Sith). Celková jednoduchost je zde navíc výhodou, nikoli slabinou. S přihlédnutím k faktu, že to je „amatérský“ film, nadšeně hodnotím slabším plným počtem. ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Star Wars fanmade jaký jsem kdy viděl. Sice to čistých pět není, jelikož je to totálně bez příběhu a filozofie a moralita snímku také asi není úplně správná, přesto je choreograficky a vizuálně na špičkové úrovní, takže prostě nemohu nedat pět, protože dokázali oživit snad nejcoolovější postavu a udělali ji možná ještě více cool, než je v epizodě jedna (to jsem možná trochu přehnal, ale rozhodně je více využitá). https://www.youtube.com/watch?v=Djo_91jN3Pk 80% ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Darth Maul je jedna z nejikoničtějších postav ze světa Star Wars a přijde mi, že ve filmech vůbec nevyužili jeho potenciálu. Naštěstí je zde tenhle kvalitní kraťas, který se může směle rovnat s filmy z poslední trilogie. Svým nadšením a fanouškovstvím je vlastně i překonává. Tohle chci vidět v epizodě IX. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Použité kamery: RED Dragon, RED Epic, Blackmagic 4K, Blackmagic URSA, DJI Phantom 3. (AMD.SW)
  • Lokace natáčení: okolí obce Bollendorf v Německu, v Ďáblově kaňonu v pohoří Eifel, v oblasti Brunssummerheide v Nizozemí. Vnitřní prostory (před zeleným plátnem): Cáchy v Německu. Celkově se natáčelo 18 dní, a to od 19. 9. 2014 do 11. 11. 2015 – naposled se točil hologram Dartha Sidiouse. (AMD.SW)

Reklama

Reklama